To Zdeněk F. Nevím zda by označení oceněných modelů na stolech nevyvolalo prázdnotu před pódiem při vyhlašování vysledků. Jinak ještě jednou díky fi. Eduard za super akci.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Věřím, ale pak se z vyhlašování stává otravné čekání na cenu a ne událost plná napětí jestli jsem se umístil, nebo ne. Znám to z vlastní zkušenosti dobře a pro mě jako pro soutěžícího je lepší nevědět. Je to jako když víš co dostaneš pod stromek. Bez překvapení to prostě není ono. Nicméně chápu, že diváci to vidí jinak.
Zdeněk F: ano, máš pravdu v tom, že účastník SIGu nebo člen vystavujícího klubu by mě mít vstup zdarma. Nicméně se na to podívej z druhé strany. 24.9. tu zveřejnil pan Brož informaci "Chtěl bych upozornit ty kluby a sigy, kteří mi ještě neposlali jmenný seznam účastníků, aby tak učinili do zítra. Protože se v krajním případě může stát, že si vstupné zaplatí (to když nebudou mít seznam ani sebou)." Jsme totiž v Čechách a potom se u vstupu kdekdo prohlašuje za člena vystavujícího klubu nebo účastníka SIGu, aniž by existovala možnost ověření pravdivosti jeho tvrzení. Váš klub to měl zřejmě v pořádku, ale celková situace asi dospěla do takové situace, že padlo dané rozhodnutí. Takže nelze spatřovat chybu pouze na straně pořadatele.
Aleš R. píše:Od tý doby, co mi manželka naježila batoh, se o své dárky k vánocům aktivně starám
To já taky ale oba se asi shodnem, že to kouzlo Vánoc bylo silnější, když jsem jako kluci s napětím čekali, jestli pod tím stromkem bude nějaká ta hranatá hrkající krabička.
Vstupy pro SIGisty a klubovky: Já slyšel jinou verzi. Došlo k tomu, že jako učastníky klubovky, nebo SIGu, někdo nahlásil "celou rodinu" údajně snad 17 lidí, a to vyvolalo vlnu "spravedlivého hněvu" a následný zákaz volného vstupu pro všechny. Jak jsem nakoupil tak prodávám. Přitom stačilo tento benefit omezit například na čtyři lidí na každý klub/SIG a mohlo být vše ok. Ale tak zase proč v duchu tereziánského školství nepotrestat všechny, že jo?
David H: to nevím, ale vůbec bych se tomu nedivil. Rozhodně je, ale pravdou, že jsou kluby/pořadatelé SIGů co nejsou schopny dodat ani počet lidí, natož jmenný seznam lidí.
Také sem zaslechl šeptandu, že za zpoplatněním SIGů byl fakt, že někde členové hlásili své manželky, děti a příbuzné do šestého kolena. Argument cituji: ".... ale i to může působit jako motivační přesvědčovací prvek pro kolegy z klubů. Ne každému se totiž chce balit a vézt modely s sebou, vstávat brzo ráno a být na výstavišti až do pozdního odpoledne....Pokud bude za rok na těchto SIG a klubových stolech o 1/3 modelů méně, tak víte milí pořadatelé proč....." moc neberu, protože když vezu do Sigu 15 modelů tak přece není žádný problém jeden z nich přihlásit do soutěže?!? Takže ve zpoplatnění nevidím problém a většině Sigistů to ani nevadilo, protože jsme zároveň vystavovali a měli vstup tak jako tak zdarma. (a ještě za to vyfasovali pěkný model na památku... )
Jen se to mělo vyřešit už předem anebo omezit volné vstupenky na 4/SIg nebo tak něco.
No nikdo sem fotky zatím nedává, já teda moc nefotil, protože když už to nemohu dávat na klubové stránky tak vyfotím jen pár modelů co se mi líbily. Ohledně volného vstupu na sig jsem to nikdy neřešil, ale je škoda, že se to udělalo tak ze dne na den. Už jsem nestačil varovat známého z Německa aby na výstavu nepospíchal. Vezl jenom něco do sigu a do soutěže už nic nepřihlašoval.
Zdravím , v Lysé jsem byl poprvé a taky naposledy. V rakousku vystavující neplatí vstupné , akce dva dny. Jeden borec se divil ,že se platí startovné v soutěži. 2 eura na dva dny. V sig u nás 150 kč na 1den , no prostě super. cca 5 eur. ladínek
Myslím si, že oproti loňskému roku se soutěž posunula o velký kus dopředu a opět začíná zaujímat v soutěžích České republiky prim. Jen mě mrzí, že v kategoriích letadel je mnoho sekcí, kam kam může modelář svůj kousek zařadit, ale pak je kategorie technika, kde si teda modelář moc nevybere a sekce jsou spojené do kolová, pásová, polopásová, neobrněná a takto je to stejně i v obrněné. Spoustu modelářů to otrávilo a přestali jezdit. U takto velké a reprezentativní soutěže bych čekal více kategorií. Jinak chci poděkovat všem organizátorům za skvělou práci. Dík moc. Petr Urbánek, KPM Medvědi. a ještě pár fotek- odkaz: https://photos.google.com/share/AF1QipM ... RKQUVnSW5R