Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2019
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-day 2019 +Mistrovství ČR seniorů v plastikovém modelářství

Přehled soutěží pro rok 2019
Odeslat odpověď
Příspěvků: 144 • Stránka 6 z 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • Odpovědět s citací

Re: E-day 2019 +Mistrovství ČR seniorů v plastikovém modelář

Příspěvekod Jirka 29 » 27 zář 2019, 08:42

Od těchto klubů a sigů jsem nedostal seznam účastníků a tudíž si zaplatí svoje vstupné.

- Model Kit Kladno
- KPM České Budějovice
- KPM Falcon Rychvald
- KLPM Litoměřice
- KPM Mariánské Lázně
- KPM Písek
- SIG ČSOB
Naposledy upravil Jirka 29 dne 27 zář 2019, 09:56, celkově upraveno 1
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 27 zář 2019, 08:44

Tak v současné době přihlášeno přes 400 modelářů s bezmála 1200 modely. V kategoriích Masters je zatím přihlášeno 100 modelů. V obou případech míříme k rekordní účasti :D
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 27 zář 2019, 08:47

Hlavně aby bylo místo, kam ty modely vystavit.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 27 zář 2019, 14:34

Ahoj kluci.
Nechci to tu plevelit ale je to nejrychlejší řešení. Takže všichni kteří si mají ode mne převzít nasmlouvané věci tak mohou učinit v sobotu od 9 do 18 na našem klubovém stole. Výdejní místo bude zřetelně označeno a věci Vám předá sličná hosteska. :wink: Činím tak z důvodu zapojení se do hodnocení v kategoriích hobby tak ať se zbytečně nenaháníme.
Děkuji za pochopení a zítra ahoj.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 29 » 27 zář 2019, 15:43

Vážení vystavující, pořadatel akce, firma Eduard, se dnes rozhodla, že vstupné pro účastníky klubových a sigových výstavek nebude zdarma. Důvodem je, že na seznamech, které jste mi zaslali je jednak mnoho soutěžících a rovněž mnoho rodinných příslušníků. Děkuji za pochopení.
Jirka 29

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 27 zář 2019, 16:31

Jirko loni s náma byli manželky a normálně si zaplatili tak nechápu o co jde? A počet zdarma vstupujících členů klubu šel přeci taky ošetřit. Nejde ani tak o peníze jako spíše o princip .Tedy alespoň u nás.

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 27 zář 2019, 19:16

Akorát, že už teď mi dali vědět, že stoly na sigy a prezentace klubů se redukují. Takže ani nevím kolik budu mít místa a zda vystavím vše co přivezu, aby se tam vešli i modely kolegů. Na E-dayi již teď není dostatek stolů? :(
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 27 zář 2019, 22:13

Stolu je dost. Spíš jde o prostor. Teď večer sem odvezl do kouta ke stanku Eduardu paletu se sedmi stoly a ve vedlejší hale je ještě k dispozici další paleta s cca patnácti stoly.
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 28 zář 2019, 14:52

Tak já coby čumil jsem spokojenej. Modelů hafo, smraďoši dva, batohem jsem dostal jen jednou :-) A malinkatej Mustang je krásnej :-)
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 28 zář 2019, 19:10

Je pro mě velká čest být se Zdeňkem Ujem a Dušanem Gubičem na bedně, oba dva považuju za lepší modeláře, než jsem já. O systému 1., 2., 3. místo si myslím svoje, jediný důvod, proč mám radost, že jsem první, je, že ten systém můžu znova zkritizovat, aniž bych byl za ublížence :)
Dále ve zprávách, cenu za nejlepší italský model získává José Skalický za svoji Macchi C.72 - resiňák od SBS. Akorát byl příliš skromnej, aby ji dal na soutěžní stůl, takže ji rozhodčí neviděli.
Jinak, z mého pohledu všechno super fungovalo, soutěž už druhý rok za sebou vypadá tak, jak měla vypadat vždycky. Konečně můžeme zapomenout na hotely a garáže. Díky pořadatelům.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 28 zář 2019, 19:17

Aleš R. píše:Tak já coby čumil jsem spokojenej. Modelů hafo, smraďoši dva, batohem jsem dostal jen jednou :-) A malinkatej Mustang je krásnej :-)

To jsi měl štěstí, já jich dostal nepočítaně.-) A nejenom batohem, občas i loktem. Místy bylo těsno.
A Mustang je vážně fajn.-)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 28 zář 2019, 21:01

Až na pár drobných zádrhelů super den s kupou suprovejch lidí kolem. Modelů hafo a kvalitních. K hodnocení asi jen toliko :"komu se to nelíbí ať si p....l políbí". :wink: Jak říká Jaro Slávik "nezkusíš nepoznáš"!! Gratuluji všem oceněným k úspěchu. Za rok se budu těšit. =D> =D> =D>

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 28 zář 2019, 21:23

Děkuji pořadatelskému týmu za perfektní sobotu.
Užil jsem si, pokecal s řadou známých, které jsem neviděl léta nebo pár týdnů, nakoupil a v neposlední řadě se výtečně bavil jak v autě cestou tam i zpět, tak u klubového stolu, stejně jako i u MMK stánku.

Plusy:
+ vše o čem nepíšu, rozhodně pozitiv o řád více, i když "opticky" to vyzní opačně

Minusy:
- jednodenní akce - vše příliš hektické a nedají se tedy stihnout bonusy typu Kotle, Work Shopy, debaty s piloty nebo i reálného Mustanga bych ve vzduchu rád viděl. Dostat se ke stolům někdy od půl jedenácté dopoledne nemožné, v podstatě pro mne "normální" stav začal kolem čtvrté odpoledne. I proto jsem viděl jen zlomek vystavených modelů.

- odebrání volného vstupu SIG a modelářským klubům a to doslova pár hodin před zahájením soutěže.
Aby bylo jasno, nejde o 150 Kč vstupného a vstupenkový model, ale i to může působit jako motivační přesvědčovací prvek pro kolegy z klubů. Ne každému se totiž chce balit a vézt modely s sebou, vstávat brzo ráno a být na výstavišti až do pozdního odpoledne. A zdaleka ne každý svěří svoje modely do ruky druhému, i kdyby to byl kolega z klubu.
Pokud bude za rok na těchto SIG a klubových stolech o 1/3 modelů méně, tak víte milí pořadatelé proč.

- asi je pro mnohé z návštěvníků náročné pochopit, že batoh na zádech je v uzavřeném prostoru, když už ne povinnost, tak slušnost a ohleduplnost sundat.

Nejlepší model dne jednoznačně 1/48 F-15 v bodovací soutěži.

Výše uvedené jsou moje názory, které nikomu nevnucuji jako ty správné a jediné. Nejsem Greta T.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 29 zář 2019, 07:17

Zdeněk_Fabík píše:[u]

Minusy:
- jednodenní akce - vše příliš hektické a nedají se tedy stihnout bonusy typu Kotle, Work Shopy, debaty s piloty nebo i reálného Mustanga bych ve vzduchu rád viděl. Dostat se ke stolům někdy od půl jedenácté dopoledne nemožné, v podstatě pro mne "normální" stav začal kolem čtvrté odpoledne. I proto jsem viděl jen zlomek vystavených modelů.

- odebrání volného vstupu SIG a modelářským klubům a to doslova pár hodin před zahájením soutěže.
Aby bylo jasno, nejde o 150 Kč vstupného a vstupenkový model, ale i to může působit jako motivační přesvědčovací prvek pro kolegy z klubů. Ne každému se totiž chce balit a vézt modely s sebou, vstávat brzo ráno a být na výstavišti až do pozdního odpoledne. A zdaleka ne každý svěří svoje modely do ruky druhému, i kdyby to byl kolega z klubu.
Pokud bude za rok na těchto SIG a klubových stolech o 1/3 modelů méně, tak víte milí pořadatelé proč.

1. pokud vím byla to 0,5 dne v pátek a 1 den sobota - pátek byl v pohodě co se týká všeho: stačila jednoduchá věc - mít model v hobby nebo masters :grin: :grin: :grin:
2. po zkušenostech ze zahraničí - nikde nemají rodinné zájezdy , většinou max 2 vstupy pro "nesoutěžní" členy klubů - ostatní jsou většinou soutěžíci např 2 éčka za model nebo osobu.

P.S i já jsem si vstupenkový model došel pro sebe a syna zakoupit za 150 kč
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 29 zář 2019, 08:34

zbynek.skopan píše:1. pokud vím byla to 0,5 dne v pátek a 1 den sobota - pátek byl v pohodě co se týká všeho: stačila jednoduchá věc - mít model v hobby nebo masters :grin: :grin: :grin:
2. po zkušenostech ze zahraničí - nikde nemají rodinné zájezdy , většinou max 2 vstupy pro "nesoutěžní" členy klubů - ostatní jsou většinou soutěžíci např 2 éčka za model nebo osobu.

P.S i já jsem si vstupenkový model došel pro sebe a syna zakoupit za 150 kč

1. Obávám se pane Škopáne, že píšete pošetilosti.
Já jezdím na soutěže se podívat primárně na postavené modely, takže páteční prázdný sál mne skutečně nelákal. A i kdybych se rozhodl přijet, znamenalo by to v mém případě obětovat den dovolené, a to mi přijde za pár přednášek jako zbytečné plýtvání.

2. Co se týče volného vstupu na klubové a SIG akce. Píšu za náš klub, kdy jsme měli přihlášeno 12 členů a všichni tito lidi měli vystaveny své modely. Dokonce se objevil i jeden člen navíc. Takže skutečně nešlo o rodinný podnik.
Všem těmto lidem Eduard garantoval volný vtup a své rozhodnutí změnil pár hodin před začátkem akce, dokonce Vláďa Šulc mi říkal, že on vydal podobný pokyn až v sobotu ráno. To se prostě nedělá měnit pravidla za chodu.
Z našeho klubu většina lidí soutěžila (včetně mne), ale pár kolegů ne. Ti měli v plánu si ráno v sobotu přispat, přijet na E-Day před polednem, nakoupit, nečekat na konec akce a odjet domů. V rámci propagace klubu, ale sbalili modely a vyrazili již brzo ráno do Lysé n. L.

Obávám se, že po letošní zkušenosti příští rok jejich modely na našem klubovém stolu neuvidíte.
Opakuji víceméně to, co už jsem napsal, snad nyní pochopíte, oč mi jde.

Ještě jsem si vzpomněl na jedno drobné minus akce.
- ocenil bych, kdyby vybrané vítězné a oceněné modely byly na stolech nějak označeny. Rád bych totiž věděl, na co mám podívat přednostně.

Opakuji, že jsem si letošní E-Day skutečně užil, báječná akce a moje kritika ma za cíl zlepšit příští ročník/y.
Naposledy upravil Zdeněk_Fabík dne 29 zář 2019, 22:09, celkově upraveno 1
Zdeněk_Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 144 • Stránka 6 z 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Zpět na Rok 2019