Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

"Španělská školka" - ecklhafty, aneb jak to nemá vypadat...

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: "Španělská školka" - ecklhafty, aneb jak to nemá vypadat

Příspěvekod miso.santai » 24 zář 2019, 20:10

truxa píše:Tak k tematu :
hoenny zavěsil fotky BVP-2, umět postavit takový model tak od štěstí skáču 2m vysoko, toto nikdy nedám.
A teď kritika. Nahodil vlákno o poukazování na chyby, nerespektování fotek předlohy, nedostatečné (nebo žádné) studium podkladů,....
1. odkdy měla brigáda Vostok ve výzbroji BVP-2 ? Snad BMP-2
2. na fotce předlohy vidím vlevo vzadu na boku pod náhradními články pásů další ruskou hvězdu. Kde je na modelu ?
3. pokud vím tak BMP-2 ( taky BVP-2) má mezeru mezi pojezdovými koly stejnou mezi 1-2, 2-3, 3-4. Ale mezi 4-5, 5-6 je dvojnásobná. Ale na modelu je dvojnásobná jen na 5-6 (levá strana modelu), pravá strana zase jinak u 4-5, 5-6

Šach - Mat (?)
miso.santai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 24 zář 2019, 20:29

[quote="truxa"]Tak k tematu :
hoenny zavěsil fotky BVP-2, umět postavit takový model tak od štěstí skáču 2m vysoko, toto nikdy nedám.
A teď kritika. Nahodil vlákno o poukazování na chyby, nerespektování fotek předlohy, nedostatečné (nebo žádné) studium podkladů,....
2. na fotce předlohy vidím vlevo vzadu na boku pod náhradními články pásů další ruskou hvězdu. Kde je na modelu ?
3. pokud vím tak BMP-2 ( taky BVP-2) má mezeru mezi pojezdovými koly stejnou mezi 1-2, 2-3, 3-4. Ale mezi 4-5, 5-6 je dvojnásobná. Ale na modelu je dvojnásobná jen na 5-6 (levá strana modelu), pravá strana zase jinak u 4-5, 5-6[/quo

Nemám a nikdy jsem neměl problém přijmout věcnou kritiku! Model vychází ze stavebnice S-model, takže jsem s koly vůbec nic nedělal. Takže pokud je to blbě na modelu od počátku, je to blbě i na mém modelu. Kdybych tyto znalosti měl, bylo by to na mém modelu správně. Škoda, že jsi mě na toto neupozornil při stavbě, která je na pod mým nickem zde na MF prezentována, teď už model opravdu předělávat nebudu. Pokud vím, rozdíl je i mezi podvozky BVP-1 a BVP-2 co se týká světlé výšky, to tam znázorněno také není, protože je nesmysl podvozek kvůli 1mm dávat výš. Milimetry jsem fakt nikdy neřešil. Máš pravdu, tu hvězdu jsem přehlédl, nemám jí tam. Řešit překlad názvu v čestině nebo ruštině opravdu nehodlám, nehledě na to, že BVP-2 je napsáno i u článku, který byl publikován v angličtině a díky tomu jsem si tohoto vozidla na internetu vůbec všiml... Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 24 zář 2019, 20:30

miso.santai píše:
truxa píše:Tak k tematu :
3. pokud vím tak BMP-2 ( taky BVP-2) má mezeru mezi pojezdovými koly stejnou mezi 1-2, 2-3, 3-4. Ale mezi 4-5, 5-6 je dvojnásobná. Ale na modelu je dvojnásobná jen na 5-6 (levá strana modelu), pravá strana zase jinak u 4-5, 5-6

Šach - Mat (?)

Sám jsi Mat. Přečti si koment výš a teprve pak něco komentuj.. Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miso.santai » 24 zář 2019, 22:06

.
Naposledy upravil miso.santai dne 25 zář 2019, 05:22, celkově upraveno 1
miso.santai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod miso.santai » 25 zář 2019, 05:19

No prepáč, ale Ty založíš vlákno, kde moralizuješ, že niekomu - citujem - "přitom nevadí, že mám kolo nalepené nakřivo, tady mě chybí článek pásu, kanon mám nalepený nakřivo mimo osu a jiné podobné nesmysly...", ale keď si Ti niekto dovolí oznámiť, že máš blbo podvozkové kolesá (to je tiež nesmysl, nie..?), tak napíšeš, že je to chyba stavebnice a že si nikdy neriešil milimetre. Tak buď staviaš v zhode so vzorom, alebo nie. Keby tam výrobca dal o koleso viac, tiež to necháš tak..?
Aby si mi rozumel - mne sa Tvoje modely páčia, aj stavby, aj umiernená povrchovka. Dokonca do istej miery aj zdieľam Tvoje názory na prehnanú povrchovku (extrémne tieňovanie, každý panel alebo každý blok ERA v inej olejovke...). Myslím si ale, že nejaké výrazné preferovanie povrchovky na úkor stavby mi skôr príde ako taká urban legend, lebo drvivá väčšina modelárov, ktorých poznám a fičia na "španielskej škole", má stavbu zmáknutú a neflákajú ju. Koniec koncov, vlastne žiadny zo zlých príkladov, ktorý je v tejto téme uvedený, nie je o neadekvátne prehnanom použití patinovacích techník (v zmysle vlákna o "španielskej školke"), ale skrátka o obyčajnej zlej stavbe a nie lepšej povrchovej úprave. Suma sumarum: búrka v poháre vody...
Takže čo sa týka toho BVP-čka: nesprávne medzery medzi poslednými dvoma pojazdovými kolesami som si najprv ani nevšimol a chýbajúcu hviezdu som musel hľadať (BVP vs BMP je prkotina). Ale sú to chyby a sú na tom modely. A keď raz začneš kritickú tému s nádychom volania po dokonalosti, mal by si byť buď bezchybný, alebo pripravený na konfrontáciu. A bezchybný nie je nikto.
A skús pls trochu vychladnúť - komentoval som truxu a nie Teba, nemohol som najprv čítať Tvoj koment, lebo si ho písal až po mne. Ale oceňujem slovnú hračku. 8-)
Mišo
miso.santai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 25 zář 2019, 14:27

Neříká se tomu- "střelit se do vlastní haksny"?
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Letec20 » 25 zář 2019, 18:31

Tak třebas to chce ukázku Eklhaftu co se i otiskne :grin: :grin: :grin: :grin:...a hned s tím na titulní stranu...
Přílohy
51_1_web.jpg
Letec20

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 25 zář 2019, 18:35

Rozmohl se nám tady takový nešvar, děti velice často používají sprostá slovíčka. Zejména pak jedno slovo. Je to slovíčko… eklhaft. 8-8
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Letec20 » 25 zář 2019, 18:43

Už nebudu pane učiteli - doma napíšu 100 x NEBUDU POUŽÍVAT SPROSTÁ SLOVA, nechám podepsat doma a zítra donesu. :lol:
Letec20

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 25 zář 2019, 18:45

A já to ani tak nemyslel na tebe :-). Ale budiž, piš :grin:
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Letec20 » 25 zář 2019, 18:59

Jdu na to ... :D , ale redaktor onoho plátku zodovědný za tohle by měl zas 100 x napsat :
NEBUDU TISKNOUT ZAVÁDĚJÍCÍ KRAVINY A JEŠTĚ SI ZA TO NECHAT PLATIT OD ČTENÁŘŮ....
Letec20

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 28 zář 2019, 13:21

Zdravím, nechci vám zasahovat do vašich válek, ale ten nápis na tom KV fakt takhle existoval? Protože mě to heslo tak, jak je napsáno dává smysl snad jen jako přání pionýrů z 3.A.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 28 zář 2019, 19:12

No...pokud by to melo byt jako : cislo tanku '3A' a pak samostatne 'pobeda budet', tak by to i smysl davalo, spis to, ale vypada, ze modelar sestavil neco jako 'Za pobeda budet' :-k
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Letec20 » 29 zář 2019, 09:33

Tak asi by se to mělo nějak srovnat....celý nesmysl z titulní strany je jen důkazem elementární neznalosti a myslím až křečovité snahy svůj model zviditelnit nějakým zvláštním nápisem. Tady přikládám fotky skutečného stroje z jehož textů na věži ten diletant zbouchal dohromady tu sestavu.
Navíc skutečná předloha měla ještě představné plechy na věži....to tady taky nemá. Je to o to smutnější že dotyčný tank je celkem hodně zdokumentován.
Prostě dotyčný jen hřešil na to, že azbuka většině lidí nic neříká a proto si patrně myslel, že je možno napsat cokoli. Takže vzal obtiskový aršík a rozstříháním sestavil kokotinu, tu nalepil, zalakoval a opatinoval.
Pak oslovil teoreticky stejně dobře erudovaného redaktora - ten byl zajisté nadšen, práskl to do tisku a už se vesele prodával nesmysl na titulní straně a pár listech uvnitř.....
Každý soudný kdo si to porovná, pochopí...
Jinak další celkem slušnou fejkovinou jsou vlastencká hesla na bocích KV 2 - tam je to dáno snahou o větší prodejnost modelu...a lidi kupují a lepí ZA STALINA, nebo ZA VLAST, nebo uplně z jineho modelu BIJ FAŠISTICKOU ZMYJI.
Zas je to uplně mimo. :grin:
Doufám, že jsem to popsal srozumitelně a dostatečně.
Přílohy
2222222.jpg
22222.jpg
2222.jpg
222.jpg
22222222.jpg
22222222.jpg (27.34 KiB) Zobrazeno 2281 krát
Letec20

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 29 zář 2019, 09:45

Dyť je to nějakej fanzin party co lepí techniku, tzn na úrovni Mohelnické drbny, nebo dvojstrany vydávané Spolkem chovatelů králíku v Litovli a širokém okolí.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse