Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48850 • Stránka 1335 z 3257 • 1 ... 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337, 1338 ... 3257
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Tobík » 22 zář 2019, 21:02

Dubena, pánové, hlavně Caravelle, a když Dubena, tak kolečka a vrtule na špendlících. Jak firma neudělá točící vrtuli, nemá u dětí šanci :-)
Pro děti Akademka a raketoplán ve startovní sestavě. Pár dílů, velký model, je to raketa, příběh netřeba. Se synem jsme pak přidělali čtyři ledky pro noční osvětlení. Případně raketoplán na hřbetu Jumba, to jsou dva jednoduché modely v jednom. Z téhož zdroje lodě 1:1200, pár dílů a plavou. Kdysi jsem koupil pár Bismarků dokonce s motorkem.
A už končím s plevelením.
Tomáš Cihelka

Momentálně na stole:
1/72: MiG-21MFN (Eda), F-18C (Aca), X-29A (Has)
Tobík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 22 zář 2019, 21:31

zbynek.skopan píše:
Vl.Šulc píše: U dopraváků se chytlavé příběhy hledají špatně

když jsou sedmdesátý léta, vy bydlíte tak že se z okna díváte na Ruzyňské letiště, a vás a vaši rodinu nepustí ani do Jugoslavie..... tak máte i těch dopravácích tolik příběhů....

To už je dávno, pane Škopáne (:) Dneska když něco takového řeknete dětem, tak neví, co byla Jugoslávie (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 22 zář 2019, 21:37

Petr3342 píše:
Randalf píše:
moloko píše:Bojová mašina, červený kabát, hotovo raz dva a rodiče jsou spokojeni, že jejich dítko....a dítěti (druhá, třetí, čtvrtá třída) to dodá chuť a elán do dalších pokusů....prodej klidně v pytlíku. Na kolik taková paráda je schopna vyjít? Osobně nemám představu, třeba by to bylo v rámci nějakého grantu možné. Nebo je to opravdu tak nereálné? A už mlčím. :-)

Myšlenka dobrá, ale na tomto se začátečník nic nenaučí, pouze jako motivační kousek. Vyzkoušeno u nás v kroužku...

ale to je přesně ono! trefně napsané...... MOTIVAČNÍ KIT jde o "hurá efekt" pro ty, kdo ještě nikdy nemodelařili... komu doma modelaří tatík a už něco přeříz, ten to nepotřebuje... ale dítko které jen "zakopne" o modelařinu, když se půl roku trápí s prvním kouskem, zjistí, že ho to vlastně nebaví...

Rudý Fokker Dr.I 1/72 je postavený ajncvaj a máte za tím příběh jak řemen.

Jediný problém byl, že většina dětí otočila podvozek do protisměru. Asi jim to přišlo aerodynamičtější (:)

Opravdu nic nového nepotřebujete. Vhodné modely pro začátečníky najdete snad u každé firmy, u nás, u Airfixu, u Helleru, u SH, dokonce i u Muzikanta.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 22 zář 2019, 21:38

Místo Helleru jsem chtěl napsat u Revellu (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 22 zář 2019, 21:56

Příběhy? No to je fakt. Akorát záleží na tom, kdo a jak je vypráví. Třeba Igor Hnízdo v Obecné škole. To byl v očích žáčků taky hrdina.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 zář 2019, 00:55

Mě se stejně zdá že seriozní modelařina v podobě jak se prezentuje např. zde na foru nebo na soutěřích je spíš věc dospělých. Jasně, kluk ( vyjímečně holka) si postaví model nebo pár modelů, pak vyroste, začnou ho zajímat holky, auta, studium, práce kariéra, staví baráky plodí a vychovává děti a jiný věci, ale pak se po letech k tomuto koníčku i vrátí nebo ho objeví . Koupí si všechny ty možný cajky a začne na novo. A třeba dělá špičkový soutěžní modely.... Znám takový případy....Dokonce znám i ty co začali sriozně modelařit až jako dospělí...Tito už ale většinou chtějí pořádné kvalitní modely a ne slepovací hračky. A právě takové nabízí firmy jako je Eduard, Tamiya a mnoho dalších...
Také si nemyslim že tento koníček jen tak vymře pro to, že děti nemodelaří tak masově jako dřív....Spíš vymizí nekvalitní levné masově vyráběné modely tak jak to známe z dřívějška.
Dřív za dob mého mládí byly modely spíš skládací hračky, dost nedokonalé, masový koníček a zábava za pár kaček. Dnes je to o něčem úplně jiném, kvalitativně i technologicky a není to již nenáročná zábava pro každého jako dřív. je to sofistikovaná zábava která si žádá systém, vybavení, znalosti, šikovnost a taky čas....Možná proto to některé potenciální zájemce odradí již na začátku....
Jak s oblibou říkám nikdy nebylo tak dobře jako v těchto časech a pro modeláře a náš modelářský koníček to platí také.... (:)
Naposledy upravil Miroslav Knížek dne 23 zář 2019, 21:13, celkově upraveno 1
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 23 zář 2019, 06:27

Jako dítě jsem chodil do kroužků jak na RC modely, tak na kity, a oba jsem je rychle opustil. Oba kroužky vyloženě zaměřené na stavbu, aby všechno bylo správně - jakoby mě to zajímalo. Atmosféra byla jako ve školních dílnách - a to nemyslím nijak zle, školní dílny jsem měl rád - v rámci toho, že to bylo ve škole, kam jsem musel. Do kroužků jsem nemusel. Doma jsem hltal příběhy v ABC, případně sháněl knihy, internet nebyl (ani to slovo nikdo neznal), pamatuju jak jsem po revoluci obíhal knihkupectví a sháněl knížky typu Zbylo nás devět, Mnozí nedoletěli.... Ty příběhy, ty mě u toho držely.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 23 zář 2019, 07:16

Pane Knížku, pod Váš text bych se bez obav podepsal! =D>
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 23 zář 2019, 07:29

Pan Sulc je v prni řadě obchodnik a jeho zákazníci jsou hlavně dospělí modeláři s neuvěřitelnými naroky na kvalitu.Tohle u modelů pro začátek nikdo nevyzaduje a ja se divím, ze ještě nikdo pro tuto skupinu netiskne 3D modely. Nebo jsem něco přehlédl?
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vladstepanek » 23 zář 2019, 07:37

3D tisk také něco stojí, ale hlavně - zatím se zalevno nedá dosáhnout stejné kvality, jako je tomu u vstřikovaných modelů. Myslím povrch atd.
vladstepanek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 23 zář 2019, 07:57

A vůbec není sranda to slepit (:) To by byla asi dobrá cesta, jak děti od tohoto oboru efektivně zahnat (:)

Myslím si, že nic chytřejšího, než je text pana Knížka už nevymyslíme. Tím bych děti uzavřel, jestli máte potřebu s nimi pokračovat, udělejte si na ně extra chlívek.

A samozřejmě se o tom můžeme (krátce) pobavit v Kotli na E-dayi. Navrhuji si teď chvíli popovídat o tom, co nás čeká na v pátek a v sobotu E-dayi
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 23 zář 2019, 08:14

A co zkusit dát sem link na promo video na eday?
Třeba se debata přesune jinam. (:)
https://www.facebook.com/EduardCompany/videos/503773843741130/?epa=SEARCH_BOX
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 23 zář 2019, 08:17

Hlavně ať klapne na sobotu Mustang. Počasí atd. (:) Ten pan Sázavský s nim umí neuvěřitelný věci. Mohl by to být zážitek na který se bude dlouho vzpomínat. (:)
Jo a vezměte tam omladinu, to jsou právě ty zážitky, které přivádějí děti a nejen je třeba k modelařině, nebo lásce k letectví. (:)
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 23 zář 2019, 09:12

Vl.Šulc píše:Jediný problém byl, že většina dětí otočila podvozek do protisměru. Asi jim to přišlo aerodynamičtější (:)

Přece to křidýlko pak líp řeže vzduch :-)) A dospělí to nevidí...
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IPMS Nymburk » 23 zář 2019, 10:29

Hummer píše:A co zkusit dát sem link na promo video na eday?
Třeba se debata přesune jinam. (:)
https://www.facebook.com/EduardCompany/videos/503773843741130/?epa=SEARCH_BOX

Taky něco přidám. Zdraví Libor Malý.

https://www.ipmsnymburk.com/excalibur/w ... geset.html
IPMS Nymburk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48850 • Stránka 1335 z 3257 • 1 ... 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337, 1338 ... 3257

Zpět na Diskuse