...dokončený další do rodiny Panzer IV...... Pz.Kpfw IV ausf H......1/35 Dradom ...pásy kovové Friul ....rozhodol som sa neblatiť....nech mám aj jeden nezacápaný tank...
Jen se zeptám - ty šmouhy na šircnách mají znázorňovat nějaké odřeniny? Jak by v reálu vznikly? Od čeho? Ptám se jako absolutní neznalec německé techniky a neber to jako kritiku, i když to tak může vypadat. Ten dotaz ale jinak položit nejde
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
Je vidět, že i bez bláta, prachu a stečenin se dá vytvořit zajímavý kousek . Na druhé straně, co mě hned udeřilo do oka, jsou odřeniny na představných plechách okolo věže. Vzhledem k celému tanku je jich moc (od čeho by mohly vzniknout), jsou velké a to podmalování světlou šedou, no nevim. Promiň, jako patlal bych do toho neměl kecat, ale mně to nesedí.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Mám to s představou o modelech nastavené taky nějak podobně. Představa piplání se s krásnými detaily podvozku, investice do kovových pásů(jak práce, tak finance) barvení,a potom to ve finále byť krásně zasrat bahnem mi přijde mrháním toho nejdražšího to je času který se dá využít účelněji. Třeba stavbou dalšího modelu, věnování se rodině nebo i jiným zálibám.Je to podobně zbytečné jak detailně vypracovat interier a pak ho uzavřít včetně poklopů. Já vím ten pocit že je to tam ale co z toho když už to nikdy neuvidím. Model je krásný a je na něm vidět všechno co bych chtěl vidět i na mích výtvorech. To bláto bych radši uložil a použil na stavebnice s horším ztvárněním podvozku (ne všechny stavebnice jsou špičkové a i ty dobré se ne vždy povedou podle představ). Gratuluji k dalšímu povedenému kousku do sbírky. Jo nešlo by trochu šťouchnout do toho pásu na odkrytém hnacím kole? Zdá se mi že tam tak tochu nahoře nesedí.
Tentokrát fakt slušná inflace odřenin. Předloha měla až tak dodrbaný a odřený povrch? Mne tedy krom jiného zaujal ten plechový věnec kolem věže - dodřený a oloupaný jak zákon káže, ale bez viditelného mechanického poškození - třeba ohnutí, prohnutí atd. co by mělo alespoň někde ty odřeniny a oloupání barvy v takovém rozsahu doprovázet. Tedy aspoň jsem si toho nevšiml....