Martin Černý 'Černoch' píše:... stejně tak třeba poměrně známá a matoucí fotka RF-4C z Namu kdy je navěšený pumama jak vánoční stromeček - udělali si srandu z nového velitele jednotky, atd atd.
Jsme tady v jiným tématu, ale když už se to tady nakouslo...
Nejsem sice úplnej expert na Vietnam, ale dost mě to zajímá a už jsem toho dost přečetl. A tak k tématu RF-4C ve Vietnamu si vybavuju, že když přijel do Vietnamu Robin Olds jako nový velitel 8th TFW, tak byl překvapen krom jiného tím, že se průzkumné RF-4C běžně využívaly k bombardovacím misím. To by možná odpovídalo tomu, co má Černoch na mysli... Ale nesedí to, že by to bylo jen fejkový překvapení.
Bohužel si teď už nevybavuju, kde přesně jsem to čet a nejsem u své knihovny, abych mohl dát odkaz na přesný zdroj.
Nicméně pokud k tomu bude někdo něco mít, budu rád, když se to vyjasní, protože od té doby žiju v přesvědčení, že to možné bylo a dokonce celkem běžné. A proto jsem taky uvažoval, že kdyby se mi nějaká RF-4 v budoucnu dostala do ruky, tak si ji postavím v SEA kamufláži pěkně navěšenou bombama...