Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

motorky ČSOB

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

motorky ČSOB

Příspěvekod EDDIE » 07 črc 2019, 21:13

Kolegové - už jsem zkoušel leckde zkusím i tady - pořizuji (záměr) druhoválečnou motorku 1/1 a chci jí v markingu ČSOB. Budu rád za jakékoli foto - nejlépe Ariel, Triumph koncem války - ale každé foto dobré - jo a publikaci capricornu samozřejmě mám.
EDDIE

• Odpovědět s citací

Re: motorky ČSOB

Příspěvekod spissiak » 07 črc 2019, 22:38

No tak to je zaujímavé. Dúfam, že výsledok na fotografiách uvidíme aj tu.
A k motorkám. Knihu nemám žiadnu na túto tému ale tiež som po tom trochu pátral. (Tiež zhmotňujem podobnú ideu) No s ideou ČS jednotiek som to vzdal. Pretože je to mix. Ja som sa dopátral, teda niekde som čítal, že naši (tí čo šli smerom z ruska) mali americké WLA a ruské M72.
Z vojenských západných asi najskôr BSA M20, tá bola najpočetnejšia, potom asi tiež WLA, no tie boli už vtedy pomaly nahrádzané jeep-mi. A potom asi nejaké tie koristné nemecké.
Ak boli nejaké Ariely, thriumphy (tie britské, lebo nemci mali vtedy tiež svoj norimbersky triumph), tak to mohli byť aj ,,zrekvírované,, civilné stroje. A to by už bol celkom mix. Lebo tam mohli byť aj iné značky, veď len francúzko malo niekoľko desiatok výrobcov motocyklov. A taliani (moto-guzzi), belgičania (nimbus).... z každej tej krajiny je teoreticky možné, že nejaká tá moto ku nám prišla aj v armáde.
Ináč ja osobne dávam dokopy victoriu kr35. S nejakou ,,našou,, podobou/markingom som to vzdal, ale zahrávam sa ju dať do markingu nejakej nemeckej jednotky čo potláčala SNP smerom z východu Tatier.
spissiak

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse