Ahoj všem, začal jsem po delší době stavbu T-62 a potřeboval bych poradit, popřípadě jestli nemá někdo fotky kabelů světel na veži a korbě, rád bych je na modelu ztvárnil, ale nevím jak byly vedeny.
tak místo surfu na věži jsem zapracoval na korbě, doufal jsem, že to bude bez tmelení a broušení, ale bohužel jsem se tomu nevyhnul, některé díly byly dost předsazené v dělící rovině a nepasovaly
Taky jsem sám zvědav jak to zvládnu, jelikož poslední model jsem slepil v roce 2006 a pak po pár letech jsem opět něco spatlal, ale kvůli nedostatku času jsem to nedokončil. Na druhou stranu je pěkné vidět jaký udělala modelařina pokrok po těch letech a jaký tu máme velký sortiment od přípravků, až po modely
Dnes jsem pořídil k modelu kovové pásy a přípravek METAL BURNISHING FLUID a zajímalo by mě, jestli můžu nahradit drát co byl přiložený v pásech, za měděný. Jde mi o to, jestli na něj přípravek bude taky reagovat a taky by mě zajímalo jestli je potřeba, přírpravek nějak ředit, jelikož na některých videii jsem víděl jak ho ředí vodou.
Vzhledem k barvě by to mohlo být na bázi nějaké skalice a v tom případě by to s mědí nic nedělalo. Nejlepší asi bude vyzkoušet na kousku měděného drátku.
Když už sis dal tu práci a dodělal propojení nádrží na blatnících, stálo by za to taky udělat jejich kotvící prvky, ty nádrže tam nejsou jen položené, ale přímo přišroubované, je to pěkně vidět ve walkaroundech, které se vkládal "Síra"...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...