Díky všem za pozitivní reakce. Jsem rád, že se líbí. Zkoušel jsem už na letadlech více i méně olétání a asi takhle se mi to líbí nejvíce. Jen tak zlehka... Je to věc vkusu. No a světlo na centroplánu ještě dotřu na oranžovo.
Pěkná práce, moc hezký Spit. Protože jsem stejného lepil pro známého (http://modelari.org/viewtopic.php?f=16&t=2452) a udělal tam taky několik chyb, jaké vidím i tady, tak jen pár technických poznámek, které mohou pomoci i ostatním: Na spodní straně přídě má být podélná spára. Ta příčná na saní ke karburátoru, tam být opravdu nemá. Dlouhé vstupy sání ke karburátoru vybavené filtrem Aero-Vee pro Spity určené pro službu ve Středomoří v roce 1943 se brzy staly standardem pro všechny vyráběné Spitfiry. Změna kapotáže spodní části přídě se odrazila ve změné výrobní technologie a spodní kryt se nyní sestavoval ze dvou podélně rozdělených poloskořepin. Důvodem standardního zavedení filtrů Aero-Vee byly plánované operace z nekvalitních polních letišt po invazi na kontinent. Takže v roce 1944 vyrobené Spitfiry je měly všechny, verze s křídlem "e" zaváděná od března 1944 je měla tedy určitě, o čemž svědčí i umístění zásuvky externího startovacího akumulátoru na panelu na pravém boku přídě, který byl původně vespod.
To, že jste paranoik, ještě neznamená, že po Vás někdo nejde!
Díky všem za pozitivní reakce a doplňující informace. Lepím pro radost a nestuduju haldy dobových fotografií, i když občas na něco kouknu, kyyž je to opravdu nutné... Chybičky se vždycky najdou.