Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Atlis píše:Diskusia okolo správneho odtieňa je zbytočná, bol ich tisíc a Eduard môže robiť iba jeden. Vzhľadom na to, že sú distribútormi Gunze a Gunze má teraz v ponuke hotový odtieň, ktorý je evidentne kópiou MRP-1, zdá sa mi logické, že by upravili odtieň plechov tak aby v navodoch nahradil mix dvoch farieb jedným hotovým. Čo by bol plus pre všetkých, ktorí používajú Gunze Mr Color aj pre tých, ktorí používajú MRP(-1).
Atlis píše:@Petr Zatrepalek - z vzorníkov RAL a FS môžeš vychádzať tak akurát pri farbách RAL a FS. Pri ostatných je Ti to vo väčšine prípadov úplne na prd.
To, že Gunze zelená je kópiou MRP je vidieť na predošlej strane už len preto, že ak sa nemýlim vzorka do MRP-1 bola zobratá z prešovskej Mi-17 a dosť pochybujem, že takú hoši z Japonska mali. Ono vzájomné obšľahávanie farieb nie je ničím výnimočným keď chce nejaká firma na trh vlastné vydať a nemá prístup k vzorkám.
Čo sa týka toho, komu sa čo oplatí alebo nie, či sú MRP tmavé atď môžme siahodlho diskutovať, ale nie tu, a mám na to názor iný. Predmetom diskusie je výlučne ruská zelená a plechy Eduard. Toho sa držme.
Aleš R. píše:Nechci řešit do je lepší, ale v čem je prosím tě výhoda mít barvu naředěnou na stříkání?
Petr Zatrepalek píše:na rozdíl od MRP mi každé gunze vydrží na min 3 modely, pokud nebudu stříkat 1/48 Lancastera, samozřejmě.
Vasek píše:Petr Zatrepalek píše:na rozdíl od MRP mi každé gunze vydrží na min 3 modely, pokud nebudu stříkat 1/48 Lancastera, samozřejmě.
Já jsem MrP nastříkal 1:32 Jak-3 a ještě mi tam tak na 4 další zbylo. Naproti tomu jsem Gunze C nastrikal Zero a z vrchní C15 zbytku už bych další Zero asi nenastrikal. Je pravda, že Zero je větší a Jak je zvrchu dvoubarevnej, ale i přesto mu vychází, že s MrP nastrikam víc.
Vasek píše:Tohle už se řešilo několikrát v souvislosti s RLM 66 a k ničemu jsme se nedobrali, na leptech je pořád fialová.
Uživatelé procházející toto fórum: dmoravan, Gorby, iFero, Vl.Šulc, ZdePospa a 17 návštevníků