Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48787 • Stránka 1238 z 3253 • 1 ... 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241 ... 3253
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Aeromodelar » 24 kvě 2019, 08:46

Neměl jsem samozřejmě na mysli jen tenhle problém okolo Tyrkysové, ale jde též o to, v kolika odstínech vydal Eduard plechy na MiG-15, L-29, L-39 atd., přes světle šedé, tmavě šedé, ba i modré a fialové, hm, že (:)
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 24 kvě 2019, 08:51

Atlis píše:Diskusia okolo správneho odtieňa je zbytočná, bol ich tisíc a Eduard môže robiť iba jeden. Vzhľadom na to, že sú distribútormi Gunze a Gunze má teraz v ponuke hotový odtieň, ktorý je evidentne kópiou MRP-1, zdá sa mi logické, že by upravili odtieň plechov tak aby v navodoch nahradil mix dvoch farieb jedným hotovým. Čo by bol plus pre všetkých, ktorí používajú Gunze Mr Color aj pre tých, ktorí používajú MRP(-1).

Kopií MRP gunze ROZHODNĚ není!!!! MRP stejně jako Gunze a jakýkoliv jiný výrobce barev vychází při míchání odstínů ze standardních RAL/FS a jiných vzorníků dodavatelů barev. Je tedy logické, že při zadání namíchání barvy podle origo dílu u dodavatele se dojde ke stejnému výsledku... A Atlisy, btw, MRP nejsou vůbec žádný zázrak - odstíny jsou přiliš tmavé a každý se musí hodně zesvětlovat, barvy jsou navíc v kontextu obsah/spotřeba drahé, bez možnosti oprav nátěru štětcem a navíc i nadále mají tendenci leptat plast. Když se pro výrobu MRP používá barva, co je určená původně na auta (PPG), tak tomu nemůže být jinak. Za těch 43 let modelaření mi jako top na bezproblémové, rychlé a hlavně levné barvení vychází Gunze C řady. MRP mám v oblíbenosti až uplně na chvostu až za Modelmasterkami a Xtracolorkami. MRP kupuju už jen z nouze - používám vlastně jen ruskou WWII pískovou a světle zelenou a pískovou na Mig29, co jsem i tak musel dotonovat přidáním 25% bílé. Prostě pro mě MRP znamené jen naprosto vyhozené peníze.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jozeff66 » 24 kvě 2019, 09:17

Sorry ale nesuhlasim,ze za MRP su to vyhodene peniaze.Mozno su tmavsie aj drahsie ale neraz som ich uprednostnil pred Mr.C uz len preto,ze su rovno nariedene na striekanie.Spolu s Gunze C su to u mna najpouzivanejsie farby,pritom som ich dlho odmietal.Kazdy nech si vyberie co mu vyhovuje. (:)
Fw-190D-11: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83173
Ta-152E: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=83080
Ta-152C: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=90127
Fw-190D-9: http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=98252
Fw190D-15 viewtopic.php?f=6&t=119977
Jozeff66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 24 kvě 2019, 09:24

Nechci řešit do je lepší, ale v čem je prosím tě výhoda mít barvu naředěnou na stříkání?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 24 kvě 2019, 09:27

@Petr Zatrepalek - z vzorníkov RAL a FS môžeš vychádzať tak akurát pri farbách RAL a FS. Pri ostatných je Ti to vo väčšine prípadov úplne na prd.

To, že Gunze zelená je kópiou MRP je vidieť na predošlej strane už len preto, že ak sa nemýlim vzorka do MRP-1 bola zobratá z prešovskej Mi-17 a dosť pochybujem, že takú hoši z Japonska mali. Ono vzájomné obšľahávanie farieb nie je ničím výnimočným keď chce nejaká firma na trh vlastné vydať a nemá prístup k vzorkám.

Čo sa týka toho, komu sa čo oplatí alebo nie, či sú MRP tmavé atď môžme siahodlho diskutovať, ale nie tu, a mám na to názor iný. Predmetom diskusie je výlučne ruská zelená a plechy Eduard. Toho sa držme.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 24 kvě 2019, 09:29

Tohle by mě zajímalo taky. Přesně tohle mi totiž na MRP vadí nejvíc - vyhozené peníze za ředidlo v nich! A protože abych mohl s MRP nabarvit model, musím k tomu přihodit ještě spotřebu 25% barvy gunze a tu také naředit, nebo koupit jen kvůli tonování MRP bílou a žlutou barvu stejného výrobce, tak mi to jako vyhozené prachy přijde. Na rozdíl od MRP Gunze C ředím obyčejným nitrákem uplně v pohodě už léta, a na rozdíl od MRP mi každé gunze vydrží na min 3 modely, pokud nebudu stříkat 1/48 Lancastera, samozřejmě.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 24 kvě 2019, 09:34

Atlis píše:@Petr Zatrepalek - z vzorníkov RAL a FS môžeš vychádzať tak akurát pri farbách RAL a FS. Pri ostatných je Ti to vo väčšine prípadov úplne na prd.

To, že Gunze zelená je kópiou MRP je vidieť na predošlej strane už len preto, že ak sa nemýlim vzorka do MRP-1 bola zobratá z prešovskej Mi-17 a dosť pochybujem, že takú hoši z Japonska mali. Ono vzájomné obšľahávanie farieb nie je ničím výnimočným keď chce nejaká firma na trh vlastné vydať a nemá prístup k vzorkám.

Čo sa týka toho, komu sa čo oplatí alebo nie, či sú MRP tmavé atď môžme siahodlho diskutovať, ale nie tu, a mám na to názor iný. Predmetom diskusie je výlučne ruská zelená a plechy Eduard. Toho sa držme.

TVL, Atlisy - žádný výrobce barev ti dneska nenamíchá barvu bez udání odstínu v RAL nebo FS nebo jakémkoliv jiném jím používaném vzorníku! PPG jede jenom v RAL a když chceš po nich něco namíchat, musíš jim napsat přímo svůj míchací poměr v RAL ekvivalentu nebo si to u nich nechat udělat. Dovezeš si origo díl a u spolu s jejich zaměstnancem strávíš nějaký čas u kompu. A protože čs jednavacítky a díly z nich jsou všude po světě, není problém se k malešickým dílům dostat...
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne 24 kvě 2019, 09:36, celkově upraveno 1
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 24 kvě 2019, 09:35

Aleš R. píše:Nechci řešit do je lepší, ale v čem je prosím tě výhoda mít barvu naředěnou na stříkání?

V tom, že ji máš naředěnou na stříkání :D :D
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 24 kvě 2019, 09:50

Petr Zatrepalek píše:na rozdíl od MRP mi každé gunze vydrží na min 3 modely, pokud nebudu stříkat 1/48 Lancastera, samozřejmě.

Já jsem MrP nastříkal 1:32 Jak-3 a ještě mi tam tak na 4 další zbylo. Naproti tomu jsem Gunze C nastrikal Zero a z vrchní C15 zbytku už bych další Zero asi nenastrikal. Je pravda, že Zero je větší a Jak je zvrchu dvoubarevnej, ale i přesto mu vychází, že s MrP nastrikam víc.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 24 kvě 2019, 09:53

Jinak myšlenka upravit ten odstín dalších barvených eduard plechů přímo na odstíny Gunze není vůbec marná. Co Vy na to, pane Šulci? Prbblémy jsou prakticky se všemi - sedí více méně jen interiérová RAF a US WWII. Plechům na modernu USAF/US Navy se paradoxně nejvíc blíží gunze surfacer.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 24 kvě 2019, 09:54

Tohle už se řešilo několikrát v souvislosti s RLM 66 a k ničemu jsme se nedobrali, na leptech je pořád fialová.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 24 kvě 2019, 09:56

Vasek píše:
Petr Zatrepalek píše:na rozdíl od MRP mi každé gunze vydrží na min 3 modely, pokud nebudu stříkat 1/48 Lancastera, samozřejmě.

Já jsem MrP nastříkal 1:32 Jak-3 a ještě mi tam tak na 4 další zbylo. Naproti tomu jsem Gunze C nastrikal Zero a z vrchní C15 zbytku už bych další Zero asi nenastrikal. Je pravda, že Zero je větší a Jak je zvrchu dvoubarevnej, ale i přesto mu vychází, že s MrP nastrikam víc.

A dělal jsi v kolika vrstvách? Předstínoval jsi? Peška 1/48 dělaná pro Eduardy znamenala v mém případě půlku flašky pískové AMT barvy od MRP a skoro třetinu bílé gunze pryč ...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 24 kvě 2019, 09:58

Porovnáváte neporovnatelné.... žáleží na moc věcech, včetně konkrétního odstínu.

Každému vyhovuje něco jiného a neexistuje "nejlepší" barva...
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 24 kvě 2019, 09:59

Vasek píše:Tohle už se řešilo několikrát v souvislosti s RLM 66 a k ničemu jsme se nedobrali, na leptech je pořád fialová.

Takže žádné řešení... Z mého pohledu by byl ideál mít samostatné barvené budíky a panely ve formě samolepícího leptu. Nebo kombinace lept/brassin a dekál. Pracné, nicméně dokonalé.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 24 kvě 2019, 10:06

Já mám osobně nejradši klasiku: fólie s budíky a lept, ale v poslední době nedám dopustit na Yahu palubky, který jsou barevný podle Gunze a vytištěný o parník líp než cokoliv od Eduardu.
Vasek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48787 • Stránka 1238 z 3253 • 1 ... 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241 ... 3253

Zpět na Diskuse