Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17210 • Stránka 477 z 1148 • 1 ... 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 ... 1148
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Petr Koprnický » 04 kvě 2019, 15:09

Michal Vyparina píše:
Jan Pavlik píše:Martine, já ti rozumim, ...ještě tam chybělo, že je to promarněná šance. Když to porovnám s jinými větroni třeba SG 38 nebo Blaník, tak je to úplně stejné rozložení modelu. Křídla, trupy, výškovka, kolečko, sedadlo a kabina....co jinýho tam dát. Možná malý leptík na palubku s pásy. Víc bych větroně neřešil, stejně ho nikdo jiný neudělá, možná někdo v rezinu za 900 kč a budou zase řešit, že má prohnuté křídla a kroutí se to. Já to stavět nebudu, je mi to jedno, ale takové příspěvky mi přijdou prostě přehnané. Místo, aby měl člověk radost, že si pořídí novou hračku na pár večerů, tak se zase rozjíždí zbytečné flame a to ten model ještě nikdo nestavěl, tak začneme tím, že je to drahé a budem porovnávat počet dílů u Eduardího Fokkera D VII a cenu....249 kč versus 251 kč u MN modelář.

Honzo,
tady nejde o těch 250,-, ale pokud mám dát 250,- za polotovar od AZ nebo krásnou stavebnici od Edy za stejné peníze, tak radši Edu. Proč ty kupuješ např. A6M od Hasegawy či Tamyie a nekupuješ od Airfixe či jiných horších výrobců??

Začínám mít pocit, že někteří modeláři musí pravděpodobně trpět slabomyslností, případně nechápou zákon nabídky a poptávky...K čemu mi je krásný Fokker od Eduardu, když si chci slepit Vosu a nechci ji vyřezávat z lipovýho špalku? Je třeba pořád dokola....prostě tu Vosu nikdo v plastu nikdy neudělá, stejně jako Zliny a milion dalších typů, které jsou důležité jen pro nás, ale nikoho ve světě nezajímají. Naštěstí jsou na světě i další výrobci, kteří mezeru zaplňují, nicméně z pochopitelných důvodů používají levnější technologii. Volba je na zákaznících.

Chápu že jsou tací, kteří lepí pořád dokola eduardí fokouše, mezky, spitfajry, helcaty...atd.,ale nejsou takoví všichni. Takže tahle diskuse je zcela irelevantní. pro ty, kteří to pořád nechápou, tady je jeden názorný příklad. Taky větroň a stejný výrobce, dílů zhruba stejně:
viewtopic.php?f=57&t=83181&hilit=grunau+baby%E2%80%A6

Pokud by se někdo divil, že na Vose není žádné rytí, nýtové řady, rychlošrouby nebo naznačené prověšení plátna doporučuji odhlásit se rychle z modelářského fóra a škodit jinde... :lol: :lol: :lol:
Petr Koprnický

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 04 kvě 2019, 16:14

Ráčej si porovnat výlisky Bejbiny a Vosy.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 04 kvě 2019, 16:32

jenda58 píše:Ráčej si porovnat výlisky Bejbiny a Vosy.

Asi tak...
I na té jedné fotce je krásně poznat, že clonky jsou, kam se člověk podívá, zubatá odtoková hrana na křídle, napojení SOP na trup je jako reklama na nejmenované pivo (nějaké divné...), prakticky neodstranitelná propadlina uprostřed přístrojové desky a i těch pár linek, co na modelu jsou - brzdy, křidélka, výškovka, vypadá víc jak neuměle. Někde se ztrácí, na výškovce je přetažená linka...
Výmluvu na použitou technologii neberu, stačí když se podívám, jaké pěkné shortruny dělá třeba RS. Zkrátka cena z mého pohledu neodpovídá kvalitě a tvrzení že nikdo jiný to neudělá a tak buďme rádi, že se "někdo obětoval" je jako argument, že když si vyberu něco, co nikdo nedělá, tak mohu dělat aušus a flákat svoji práci. Samozřejmě větroň, hlavně moderní typ, v modelu nemůže mít nikdy počet dílů jako chmelnice z první světové. Je to pár dílků, ale to není argument na to, aby stály za prd. Být to v kvalitě RS tak proti ceně ani neceknu, ale tohle je jako z prvopočátku shortrunů, kdy se za pochodu zkoumalo a zjišťovalo, co a jak udělat a žádný z výrobců neměl s tím zkušenosti
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 04 kvě 2019, 17:38

Michale proč kupuju Zera od Hasegawy nebo Tamiye....protože jsou pěkný, Tamiya je skvost a lepší model jsem nikdy nestavěl. Hlavně jsem se pro to sám rozhodnul na základě staveb jiných modelářů a prohlédnutím stavebnice. Stejnou možnost má každý jiný modelář...prohlédnu, líbí....koupím. Nelíbí....nekoupím. Já fakt nevim co tady furt řešíte, vždyť vás nikdo nenutí ty modely kupovat...to je furt dokola, všichni máte na výběr za co utratíte své peníze a u koho.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 04 kvě 2019, 19:20

Petr Koprnický píše:
Začínám mít pocit, že někteří modeláři musí pravděpodobně trpět slabomyslností, případně nechápou zákon nabídky a poptávky...K čemu mi je krásný Fokker od Eduardu, když si chci slepit Vosu a nechci ji vyřezávat z lipovýho špalku? Je třeba pořád dokola....prostě tu Vosu nikdo v plastu nikdy neudělá, stejně jako Zliny a milion dalších typů, které jsou důležité jen pro nás, ale nikoho ve světě nezajímají. Naštěstí jsou na světě i další výrobci, kteří mezeru zaplňují, nicméně z pochopitelných důvodů používají levnější technologii. Volba je na zákaznících.

Chápu že jsou tací, kteří lepí pořád dokola eduardí fokouše, mezky, spitfajry, helcaty...atd.,ale nejsou takoví všichni. Takže tahle diskuse je zcela irelevantní. pro ty, kteří to pořád nechápou, tady je jeden názorný příklad. Taky větroň a stejný výrobce, dílů zhruba stejně:

Pokud by se někdo divil, že na Vose není žádné rytí, nýtové řady, rychlošrouby nebo naznačené prověšení plátna doporučuji odhlásit se rychle z modelářského fóra a škodit jinde... :lol: :lol: :lol:

Tak ten názorný příklad s "taky větroněm" se ti opravdu povedl, protože Grunau baby balili do krabic dva modely v mnohem lepší kvalitě. Jen ať se kolega podělí se špatnou zkušeností.
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 04 kvě 2019, 20:25

Michal M. píše:Jan Pavlík až budeš posílat fotky G-10 tka bych poprosil taky jedny. Další možnost bude v roce 2025 od Edy.

Rýchlofoto - "kolega promine"
Přílohy
Erla_002.jpg
Erla_003.jpg
Erla_004.jpg
Erla_005.jpg
Erla_006.jpg
Erla_008.jpg
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Koprnický » 04 kvě 2019, 21:47

Jirkun píše:
Petr Koprnický píše:

Tak ten názorný příklad s "taky větroněm" se ti opravdu povedl, protože Grunau baby balili do krabic dva modely v mnohem lepší kvalitě. Jen ať se kolega podělí se špatnou zkušeností.

1. Ne všechny bejbiny balili po dvou, mám v kitníku obě verze.
2. Když chci mít ve vitríně Vosu, je zbytečné řešit, jestli je GB povedenější nebo není.
3. Kvalita je čistě subjektivní pojem, protože na Vose nejsou žádné detaily, na rozdíl od křídla GB.
Naposledy upravil Petr Koprnický dne 04 kvě 2019, 22:03, celkově upraveno 1
Petr Koprnický

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 04 kvě 2019, 21:57

Tak ta poslední věta mi teda vyrazila dech :grin: :grin: :grin:
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Koprnický » 04 kvě 2019, 21:59

Jirka Látal píše:
jenda58 píše:Ráčej si porovnat výlisky Bejbiny a Vosy.

Asi tak...
I na té jedné fotce je krásně poznat, že clonky jsou, kam se člověk podívá, zubatá odtoková hrana na křídle, napojení SOP na trup je jako reklama na nejmenované pivo (nějaké divné...), prakticky neodstranitelná propadlina uprostřed přístrojové desky a i těch pár linek, co na modelu jsou - brzdy, křidélka, výškovka, vypadá víc jak neuměle. Někde se ztrácí, na výškovce je přetažená linka...
Výmluvu na použitou technologii neberu, stačí když se podívám, jaké pěkné shortruny dělá třeba RS. Zkrátka cena z mého pohledu neodpovídá kvalitě a tvrzení že nikdo jiný to neudělá a tak buďme rádi, že se "někdo obětoval" je jako argument, že když si vyberu něco, co nikdo nedělá, tak mohu dělat aušus a flákat svoji práci. Samozřejmě větroň, hlavně moderní typ, v modelu nemůže mít nikdy počet dílů jako chmelnice z první světové. Je to pár dílků, ale to není argument na to, aby stály za prd. Být to v kvalitě RS tak proti ceně ani neceknu, ale tohle je jako z prvopočátku shortrunů, kdy se za pochodu zkoumalo a zjišťovalo, co a jak udělat a žádný z výrobců neměl s tím zkušenosti

Neberu nikomu právo na vlastní názor, nicméně nemám rád, když ze mě někdo zkouší dělat blbce na základě jedné fotky výlisků, aniž by je měl sám v ruce. Pro jistotu jsem si znova otevřel v Mošoni koupenou Vosu a mrknul znova na již jednou detailně prohlížené výlisky.
1. Propadlina na panelu půjde hladce zatmelit, a vzhledem k tomu že kokpit a překryt nebudu pitvat ani vyrábět vakuově nový páč to neumím, nic uvnitř stejně ve vitríně vidět nebude. Doplním pouze samo domo pásy z pásky.
2. Přetaženou linku opravím vteřiňákem, oddělení řídících ploch protáhnu žiletkovou pilkou a na VOP jednu linku dodělám.
3. No a pokud vidíš jako neřešitelný problém začištění a přebroušení zhruba 15ti dílků u šortrunu, tak fakt promiň.
4. A protože jsem lepič - patlal, mám za krátký večer pomalým tempem hotovo a můžu jít vesele lepit.
5. Dříve zmíněný rastr na obtiscích jsem nenašel ani pod modelářskou lupou.

Dobrou noc
Petr Koprnický

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 04 kvě 2019, 22:35

Tak já jsem se k tomu už opravdu nechtěl vyjadřovat, ale asi to nepůjde.
Kvalita rozhodně není subjektivní. Subjektivní je jenom to, co dokážeme akceptovat. Protože Vosa je pro mě jenom okrajový typ, takto mi to stačí, model jsem koupil a nemám potřebu ho reklamovat. Otázka je, jestli bych do něj šel za onu doporučenou cenu 250 Kč.
A teď k tomu rastru, který tam není... Pokud někdo namítne, že fotka je makrem, tak rovnou říkám, že ten rastr jsme v Prostějově viděli všichni, pouhým okem a na první pohled:

obtiskyS.JPG

BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 05 kvě 2019, 07:13

To Petr Koprnický:
K modelu už se nehodlám dál vyjadřovat. Tak už snad jen k tomu, co jsi napsal ty na moji reakci:
Nejde o to, co jsem schopný či neschopný na modelu udělat, opravit či doplnit, ale co z toho jsem ochotný akceptovat u novinky roku 2019. Už před pár roky jsem v Pv řekl Petrovi Muzikantovi do očí, když mi ukazoval novinku z kovové (hliníkové) formy dělanou podle 3D modelu, která byla zaclonkovaná jak po odlisování 30 tisíc kusů, že za to svoje peníze nedám, protože můj čas je drahý a pokud si ho vyhradím na modelaření, nehodlám ho ztratit tím, že budu opravovat to, na co se výrobce, s prominutím, vys.al. On totiž tehdy reagoval tak, že mu bylo nabídnuto odladění formy ve firmě, kde mu to lisovali, ale nechtěl do toho "vrážet" další peníze navíc, že jsme modeláři, že si to snad umíme začistit...
Jenže s tebou diskutovat je jako s posraným tancovat, či jako házet hrách na stěnu... Dej se na politiku, tam se to nosí, na kritiku reagovat argumenty o něčem úplně jiném. Připomínáš mi svými reakcemi a odpověďmi hluchoněmého spolupracovníka z mých mladých let, když se mu nechtělo něco dělat, nerozuměl ani posunkové řeči, musel zasáhnout až jeho otec, ale když se řeklo: "Josef, máš nalito..." uměl odezírat, i když byl otočen zády...
Obtisky nebudu komentovat, Víťova fotka je víc jak dotatečně vypovídající. Nakonec, ani to nebyla reakce na moje připomínky...
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 05 kvě 2019, 07:13

cencul.sk píše:
Michal M. píše:Jan Pavlík až budeš posílat fotky G-10 tka bych poprosil taky jedny. Další možnost bude v roce 2025 od Edy.

Děkuju. ;-I
(Ten palec je za fotky.)
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal M. » 05 kvě 2019, 07:44

Karel Pilát píše:
cencul.sk píše:

Děkuju. ;-I
(Ten palec je za fotky.)

Děkuji za fotky taktéž.
Nelze něco jen začít, musí se to také dokončit. Dr. Ernst Kupfer
Michal M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 05 kvě 2019, 07:57

Hoši z úej strike back...

He-114A.png

He-114B.png

He-114C.png

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Koprnický » 05 kvě 2019, 14:37

Víťa Výmola píše:Tak já jsem se k tomu už opravdu nechtěl vyjadřovat, ale asi to nepůjde.
Kvalita rozhodně není subjektivní. Subjektivní je jenom to, co dokážeme akceptovat. Protože Vosa je pro mě jenom okrajový typ, takto mi to stačí, model jsem koupil a nemám potřebu ho reklamovat. Otázka je, jestli bych do něj šel za onu doporučenou cenu 250 Kč.
A teď k tomu rastru, který tam není... Pokud někdo namítne, že fotka je makrem, tak rovnou říkám, že ten rastr jsme v Prostějově viděli všichni, pouhým okem a na první pohled:

...mám přebal KPM 0135, tisk se zdá daleko sytější. Když si vezmu brejle a modelářskou lupu zblízka, uvítal bych sice ostřejší okraje, ale rastr tam fakt nevidím. Nicméně v reálu mají trupová čísla na výšku zhruba 3 mm a velká na křídlo zhruba 6.5 mm. :grin: Chci tím říct, že když se na hotový model nebudu koukat mikroskopem, je to to pod hranicí rozlišitelnosti. Nicméně s modelářskou lupou najdu chybičky snad i na obtiscích Cartografu.

Takže ANO, na tvých obtiscích při několika násobném zvětšení rastr vidím, nicméně na modelu budě těžko vidět. Kitařině zdar, ať se ti Vosa podaří.
Petr Koprnický

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17210 • Stránka 477 z 1148 • 1 ... 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480 ... 1148

Zpět na Diskuse