Michal Vyparina píše:Jan Pavlik píše:Martine, já ti rozumim, ...ještě tam chybělo, že je to promarněná šance. Když to porovnám s jinými větroni třeba SG 38 nebo Blaník, tak je to úplně stejné rozložení modelu. Křídla, trupy, výškovka, kolečko, sedadlo a kabina....co jinýho tam dát. Možná malý leptík na palubku s pásy. Víc bych větroně neřešil, stejně ho nikdo jiný neudělá, možná někdo v rezinu za 900 kč a budou zase řešit, že má prohnuté křídla a kroutí se to. Já to stavět nebudu, je mi to jedno, ale takové příspěvky mi přijdou prostě přehnané. Místo, aby měl člověk radost, že si pořídí novou hračku na pár večerů, tak se zase rozjíždí zbytečné flame a to ten model ještě nikdo nestavěl, tak začneme tím, že je to drahé a budem porovnávat počet dílů u Eduardího Fokkera D VII a cenu....249 kč versus 251 kč u MN modelář.
Honzo,
tady nejde o těch 250,-, ale pokud mám dát 250,- za polotovar od AZ nebo krásnou stavebnici od Edy za stejné peníze, tak radši Edu. Proč ty kupuješ např. A6M od Hasegawy či Tamyie a nekupuješ od Airfixe či jiných horších výrobců??
Začínám mít pocit, že někteří modeláři musí pravděpodobně trpět slabomyslností, případně nechápou zákon nabídky a poptávky...K čemu mi je krásný Fokker od Eduardu, když si chci slepit Vosu a nechci ji vyřezávat z lipovýho špalku? Je třeba pořád dokola....prostě tu Vosu nikdo v plastu nikdy neudělá, stejně jako Zliny a milion dalších typů, které jsou důležité jen pro nás, ale nikoho ve světě nezajímají. Naštěstí jsou na světě i další výrobci, kteří mezeru zaplňují, nicméně z pochopitelných důvodů používají levnější technologii. Volba je na zákaznících.
Chápu že jsou tací, kteří lepí pořád dokola eduardí fokouše, mezky, spitfajry, helcaty...atd.,ale nejsou takoví všichni. Takže tahle diskuse je zcela irelevantní. pro ty, kteří to pořád nechápou, tady je jeden názorný příklad. Taky větroň a stejný výrobce, dílů zhruba stejně:
viewtopic.php?f=57&t=83181&hilit=grunau+baby%E2%80%A6
Pokud by se někdo divil, že na Vose není žádné rytí, nýtové řady, rychlošrouby nebo naznačené prověšení plátna doporučuji odhlásit se rychle z modelářského fóra a škodit jinde...