Nechcem sa opakovat, ale tvoje stavby mi vyrazaju dych Miloslave. Kvalita a rychlost, zmysel pre citlive vychytenie reality, to chce proste talent. Bravo! Idem sa dat , na strikovanie ,, alebo sachy
Tak nevím, jestli se to vůbec smí... Postavené krásně, líbí se mi mnohem víc, než tvoje předešlé Mustangy. Pochvala za to navigační světlo za anténou, na něj se často u Dé pětek zapomíná. Ale...začernil bych otvor pro signální pistoli a lehce opatinoval, u Mustangů naprosto typický detail, viz fotky. Nelíbí se mi očouzení za kulomety. To u Mustangů neuvidíš, je to prostě přehnané. Naopak bych přitlačil na vrtulových listech. Po takhle dlouhé službě už od kalhot nahoru moc černé nebyly. Parádní je patina pod trupovým znakem, naopak se mi moc nelíbí ta na přechodech křídlo trup. I když dobře vím, že realisticky ošlapat a odřít NMF je hodně náročné.
Jak je to s těmi roztomile ozdobenými nádržemi víme asi jen my dva a Imrich, ale až bude Eda, tak si je tam dám taky, to nějakou přesnost oželím
Tak se nezlob za trochu kritiky a držím palce při stavbě ZM...
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
Tak třeba já jsem už na debaty o nýtování křídla Mustangů rezignoval, Martine
Na druhou stranu se nedivím, že se s tím Miloslavovi nechce dělat, myslím přetmelovat. Ono je to každého věc, jak se s modelem popere, a když vidím, že už při stavbě je o něčem rozhodnuto, nemá smysl to kritizovat u hotového modelu. Autor Mustanga má nějaký svůj styl, někomu se líbí, někomu méně, někdo si myslí, že by to chtělo pár věcí dotáhnout... Modelařina má být hlavně radost. Někdo chce mít hezký model z krabičky, někdo dokonalou shodu se vzorem, někdo rozřezává do úplného rozřezání, každý máme jiný náhled a jiné dioptrie Takže napsat "Jé, ten Mustang je úplně blbě, nemá přetmelené křídlo" a shazovat jinak perfektní řemeslo jaksi nemá smysl, když víme, že se autor rozhodl tak, jak se rozhodl.
Ad přechod: on byl hlavně ohamtaný od podrážek bot. A ošlapané bylo i křídlo, ale díky stříbrné barvě, tmelu a základovce o dost jinak, než samotný přechod. Udělat to na modelu tak, aby to bylo co nejvíc podobné opotřebení na skutečném stroji, to je docela oříšek...
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
Martine tmelit krásný povrch Tamiye je , dle mého, nesmysl. Zatím jsem viděl většinu Tamiya mustangů netmelenou.. Tmelené křídlo a stím i ošoupání na základovku a NM, lze bez problému udělat u ZM nbo Revella. Oba mám takto rozpracované.
To Shark: upravil jsem dle tvé rady, až budu fotit, dám fotku.