Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Hurá na škatule!
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BMW M635CSI - ACADEMY 1/24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

BMW M635CSI - ACADEMY 1/24

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 18:49

Ahoj, tak vám tu zaprezentuju i já nějaký kousek. Jsem spíše modelář v H0 a TT, a vojenské techniky v 1:72. Tohle je moje první auto.

Zahrálo si v německém seriálu Big Ben, a protože od Revela se to dělalo už dávno a stavebnice byla k sehnání už jen na italském ebayi, koupil jsem si tu od ACADEMY.

Výlisky byly pěkné, čisté, kastle úplně tip ťop, nechyběl ani motor, ale škoda, že neobsahovala deláky palubní desky. Interiér byl jednodušší, nejvíc mi vadilo, že chyběly upínáky pásů na předních sedadlech a úchyt u spolujezdce. Nechtěl jsem ale řešit všechno, tak jsem nic neupravoval, je to první stavebnice auta, takže jsem se spíš učil.

Auto v seriálu nemělo přední sedadlo (byla to narážka na někoho), bylo černé, interiér taky obyčejný, černý a (asi) šedý. Udělal jsem to ale víc kontrastnější a sedadla měly takové kárované potahy, ale to sem taky neřešil. SPZku jsem si nechal udělat jako dekál, a to stačilo.
Hotovo: https://www.zonerama.com/Link/Album/1218768
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Re: BMW M635CSI - ACADEMY 1/24

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 19:00

Stavebnice_BMW_M635_CSI_1.jpg

BMW_635CSI_02.jpg
Jediná nerovnost na kastli, šlo to pěkně vybrousit

Vůbec jsem nevěděl, jak na pěkně naleštěnou kastli. Barvy jsem použil Gunze. Černá lesklá. Barvu jsem co nejvíc vyleštil a zas barvil, dokud se po vyleštění už neobjevila základovka. Pak teprve lakování.
BMW_635CSI_06.jpg

TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petu76 » 26 bře 2019, 19:02

Zdar a vítej mezi autíčkáři! Academy je, podle mne, kopie Tamiya. Stavba bude tuším pohodová. Pěkný jsou i BMW 635 od Fujimi - série Enthusiast (v kopii Testors).
Petu76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 19:07

V motorech jsem úplná lopata, tak jsem hledal na nettu, někde byly fotky motoru o barvě ocelové, jiné to měly černé. Vůbec nevím, tak jsem se rozhodl pro ocelovou, protože vnitřek bude černý, tak ať to nezanikne.
BMW_635CSI_10.jpg

Odpiloval jsem na podlaze podstavec pro sedadlo spolujezdce, zalepil, a jako koberečky jsem použil šmirgl 1000.
BMW_635CSI_13.jpg

TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 19:16

Petu76 píše:Zdar a vítej mezi autíčkáři! Academy je, podle mne, kopie Tamiya. Stavba bude tuším pohodová. Pěkný jsou i BMW 635 od Fujimi - série Enthusiast (v kopii Testors).
Díky. Jo, stavebnice mi přišla "stejná", jako mívají TAMIYE nebo FUJIMI, jednoduché, díly pasují.
Já už to mám teda hotové, ale tak jsem si řek, ať taky něco ukážu. Teorie je hezká, ale praxe je hnus, třeba lakování, leštění a pod. Tak jsem aspoň nabral nějaké zkušenosti
:)
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 19:27

Protože jsem si potřeboval koupit průhledné lepidlo, tak jsem si i objednal od Revella Golf I GTI (to bude moje další auto) - a tam byly dekály tachoše a otáčkoměru 2x, tak jsem to vrazil sem. Vypadá to líp, než bych to tam mastil štětečkem. Stejně zrovna ty budíky skoro nejdou vidět ve výsledku. Zbytek jsem projel štětcem 5/0.
BMW_635CSI_24.jpg

BMW_635CSI_26.jpg

Podvozek předních kol je detailní, je i pohyblivý, zadní kola jsou jednodušší (ale nevím, jak vypadá reál).
BMW_635CSI_32.jpg

TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 26 bře 2019, 19:39

A samozřejmě jsem ke konci stavby zažil infarktový stav - okno (jeden vkuse díl) jsem přilepil MICROSCALE kristal clear, ale měl jsem pocit, že to tolik nedrží, tak jsem to na některých místech chtěl pojistit tamiyáckým extra thinner, a i když si dávám bacha jak cyp, tak mi ukápla kapka na sklo (zevnitř).
:(
Až to zaschlo, tak jsem to leštil 12000, tak to tolik nerazí, ale je to matné. Tak se budu dívat jen zepředu

BMW_635CSI_20.jpg

TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 27 bře 2019, 11:43

Tak další věc, s kterou jsem bojoval, byly chromové lišty kolem oken. Rozhodoval jsem se, jestli to neudělat folii, ale nakonec jsem se rozhod to nabarvit. Byl to boj, myslím, že folii by to vypadalo u mě ještě hůř (když jsem hledal na nettu, jak to měli jiní), linky jsou fakt tenké a měl jsem problém indentifikovat, které ty výstupky mají být vlastně ty lišty.
Z normální vzdálenosti to myslím vypadá vpohodě (20-30 cm). Barvil jsem to Aqua revellkou aliminium - což byla výhoda, jak jsem zjistil - daly se pak vodou a dřevěnou tyčkou odstranit chyby.

BMW_635CSI_27.jpg

Vykašlal jsem se na lem u nárázníků - myslím, že i kdybych to barvil rukou, nebo maskoval, stejně by to bylo (ale asi jen fakt z blízka) né moc dokonalé.
Nakonec jsem se rozhod tam dát dekály - ze stavebnice mi zbyly "lišty", jsou sice trošku tenčí, než by to mělo být, ale jsou zas dokonale rovné.

S dekály ze stavebnic nemám moc zkušeností, ale trochu mě zklamalo, že v záhybech na těch blatnících to šlo (vlastně nešlo) uplně přilehnout. Používám Microscale a i když sem to furt patlal "vypínací"vodičkou, tak se to nechtělo v těch obloucích přilepit dobře.
Naposledy jsem dekáloval figurky motorkářů vlastními dekály (Ladislav Fojtl-Models) a ty úplně krásně kopírovaly povrch po napatlání vypínacím roztokem.
BMW_635CSI_28.jpg

BMW_635CSI_31.jpg

Lakoval jsem gunzeho super clearem. A tady zase jsem narazil na teorie vs praxe - myslel jsem, že ten lak bude fakt tvrdý, ale stačilo model jsem dát kapotou na papír (když jsem potřeboval mít auto otočené) a udělaly se škrábance. Pak jsem to teda dával na ubrousek na čištění brýlí.
Příště bych použil asi leštící pasty a naučil se s nimi (hlavně abych viděl, jak to pak reálně jde/nejde a pod)

BMW_635CSI_32.jpg

Je to první model auta, takže jsem počítal, že to neubude dokonalé. Já jsem spokojený, na to co jsem čekal, a plno věcí jsem se i naučil. Největší boj asi bude s prachem a mini bordelem. - A to jsem se fakt snažil, abych jak "sklo" tak kastli měl nezasviněnou, ale pak při reálné stavbě sem mělpocit, že prostě i kdybych se rozkrájel, tak to nepude.
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 27 bře 2019, 12:09

Na první káru je to dobrý. Ale klidně přijeď příští víkend do Zdic a tam nás autíčkářů bude hafo a kluci ti i názorně ukáží jak na to. Třeba na ten lak s vyleštěním. ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TittyTwister » 29 bře 2019, 08:29

No přiznám se, že jsem si to musel vyhledat na mapě : D jsem z Ostravy, tak to mám trochu dost z ruky : )
TittyTwister

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 29 bře 2019, 10:44

Mame i ubytko z patku na sobotu, pro ty co jsou z daleka. ;-)

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 29 bře 2019, 11:01

Hanz.77 píše:Mame i ubytko z patku na sobotu, pro ty co jsou z daleka. ;-)

Zapomněljsi ještě napsat, že je dobré pivko, dobrý guláš a super nálada. Zdická Before párty s autíčkáři stojí za cestu z Ostravy
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 29 bře 2019, 11:21

Hanz.77 píše:...Mame i ubytko z patku na sobotu, pro ty co jsou zdaleka...

Jaká je norma vzdálenosti pro "zdaleka"? Bo, i já mám ubytko v pátek. :grin:
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 29 bře 2019, 11:38

Norma není. Zdaleka jsme i my z Rychnovska, je to jen o tom, že si můžeme v klidu sednout, pokecat a hlavně si dát škopek, což bych v sobotu nemohl, bo by mě mohla vykostit Hanzova oblíbená Simírka. :grin:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hej-hou » 29 bře 2019, 11:45

Tak to já chci taky ubytovat :grin:
Nesnáším sluníčka (_!_)
hej-hou

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Hurá na škatule!