Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 121 z 125 • 1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod AldaK » 02 čer 2018, 18:16

Myslím že na surf to nutně bude chtít 0,3. Barvy s 0,2 půjdou dobře. Já mám celou sadu 0,2...0,3...0,5.
Průměrný lepič. Převážně frogař.
AldaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 02 čer 2018, 18:29

Vůbec se nemusíš bát stříkat surf 0,2mm tryskou.. Jinak, mám doma 4 druhy pistolí a nikdy jsem nezaznamenal nějakou zbytkovou barvu v kalichu. Dojedu vše do sucha.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 02 čer 2018, 19:01

Já myslím, že můžeš jít klidně do toho Hsengu, a pokud to budeš kupovat na tom streetcoloru, tak tam mají akci na HS-80KF a budeš mít tři trysky 0,2;0,3 a 0,5 a ještě filtr za cenu Fengdy 180 v základu ;-)
Arest

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Tomala » 15 lis 2018, 20:22

Fengda BD-203 s tryskou 0.3mm funguje :) . Cca před šesti lety jsem zde sdílel negativní zkušenost s touto pistolí (sotva stříkala při 4atm. + prskání ). Ještě dodám, že jsem pistol kupoval v obchodě Art&Hobby

https://www.airbrush-potreby.cz/#utm_source=firmy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-2594336

Pistoli jsem zde, reklamoval, avšak mi byla o pár dnech vrácená s tvrzením, že funguje a že to je zkrátka vlastnost (stříkání při velmi vysokém tlaku 4 atm a prskání ). No vlastně, pro mě téměř nepoužtelná.

Pak mě napadla spásná myšlenka poptat seřízení pistole zde:

https://www.airbrushcentrum.cz/kontakty

Dnes mi přišla poštou zpět ( ani ne týden pod odeslání) a světe div se. Krásně stříká. Samozřejmě, pořád je to levná čína, tvrdší ovládání je oproti tamiy znatelné. Ale moje očekávání fengda splnila. Za mě doporučení, objednávat tyto levné čínské pistole na airbrushcentrum.cz , kde mimo jiné pistole nejprve seřizují, než je připraví do prodeje zákazníkům.
Daniel Tomala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Eagle_sk » 24 lis 2018, 10:44

Chlapi, prosím vás, neriešil sa tu problém s prísunom vzduchu do pištole Fengda BD-130? Pištoľ vyčistená, kompresor tlakuje,ale po stlačení spúšte nejde pištoľou žiaden vzduch. Mohol odísť ventil, tesnenie? Čo s tým?

Ďakujem vopred za odpovede.

Odoslané z Lenovo A6020a46 pomocou Tapatalku
Eagle_sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 24 lis 2018, 15:57

Je pistole po vyčištění správně sestavená? Chodí spoušť nahorů a dolů zcela volně? Není zbytnělé (nafouklé) těsnění ve ventilu (díl 21) pod spouští vlivem agresivního ředidla nebo čističe (nitro, aceton apod)? Ten ventil můžeš zkusit povolit po odšroubování nástavce na hadici pomocí plochého šroubováčku). Nedostaly se ti nečistoty při čištění do vzduchového kánálku?
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Eagle_sk » 26 lis 2018, 08:29

Tak na prve dva otazky musim odpovedat negativne. Spust nechodila uplne volne. Z nejakeho dovodu sa zrejme po predchadzajucom striekani tesnenie, diel 19, zasunulo do tela pistole viac, nez malo. Spust teda nechodila vobec a po vycisteni nechodila uplne volne. Tak som O-kruzok vybral a vratil naspat volne tam, kam patri. Pistol odvtedy teda funguje spravne.

Este raz dakujem [-o<
Eagle_sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 14 pro 2018, 16:25

Pánové, nevíte, kde se dá v Praze koupit tryska na Fengdu? Případně nemáte někdo na prodej 0,5? Urval jsem ji, když se mi zdálo, že je málo dotažená. A když ji objednám teď, dorazí nejspíš až po Novém roce :(

EDIT: v domácích zásobách jsem našel jednu trysku, takže poplach ruším (:)
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 06 bře 2019, 21:18

Ahoj, zničil jsem kryt hlavy u pistole Fengda B-203, mám trysku 0.2 mm. Náhradní je k mání pouze tento díl https://www.airbrush-potreby.cz/store/g ... 05___.html , který vypadá tedy úplně stejně, ale je pro Fengdu 180 0.5mm. Neví někdo, zda to bude kompatibilní s mojí pistolí? Ono jsem četl, že u menších krytů hlav se dá díra odvrtat na trysku 0.5, takže předpokládám, že opačně by to mohlo fungovat rovněž. Díky moc
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 07 bře 2019, 08:32

Zdravím, taky bych měl jeden dotaz. Psalo se tu o poslání staré fengdy na seřízení do airbrushcentrum, jaké s tím máte zkušenosti? Zajímá mě na kolik to cca vyšlo a jestli se to vlastně vůbec vyplatí. Mám právě doma jeden starší kousek, u kterého bych přísahal že kdysi stříkala mnohem líp, freehand kamo na spitu bych dneska už nedal. Na takové věci už mám sice BlueLine ale i tak se občas hodí mít po ruce druhou. Díky
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 07 bře 2019, 09:50

Tety píše:Ahoj, zničil jsem kryt hlavy u pistole Fengda B-203, mám trysku 0.2 mm. Náhradní je k mání pouze tento díl https://www.airbrush-potreby.cz/store/g ... 05___.html , který vypadá tedy úplně stejně, ale je pro Fengdu 180 0.5mm. Neví někdo, zda to bude kompatibilní s mojí pistolí? Ono jsem četl, že u menších krytů hlav se dá díra odvrtat na trysku 0.5, takže předpokládám, že opačně by to mohlo fungovat rovněž. Díky moc

Myslíš jako z 0,5mm udělat dirku na 0,2mm?
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 07 bře 2019, 09:51

peal píše:Zdravím, taky bych měl jeden dotaz. Psalo se tu o poslání staré fengdy na seřízení do airbrushcentrum, jaké s tím máte zkušenosti? Zajímá mě na kolik to cca vyšlo a jestli se to vlastně vůbec vyplatí. Mám právě doma jeden starší kousek, u kterého bych přísahal že kdysi stříkala mnohem líp, freehand kamo na spitu bych dneska už nedal. Na takové věci už mám sice BlueLine ale i tak se občas hodí mít po ruce druhou. Díky

Co napsat rovnou na airbrushcentrum.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 07 bře 2019, 15:25

JoseFxx píše:
Tety píše:Ahoj, zničil jsem kryt hlavy u pistole Fengda B-203, mám trysku 0.2 mm. Náhradní je k mání pouze tento díl https://www.airbrush-potreby.cz/store/g ... 05___.html , který vypadá tedy úplně stejně, ale je pro Fengdu 180 0.5mm. Neví někdo, zda to bude kompatibilní s mojí pistolí? Ono jsem četl, že u menších krytů hlav se dá díra odvrtat na trysku 0.5, takže předpokládám, že opačně by to mohlo fungovat rovněž. Díky moc

Myslíš jako z 0,5mm udělat dirku na 0,2mm?

Myslel jsem samozřejmě menší trysku našroubovat do většího krytu hlavy, ale jiní můj dotaz narozdíl od Tebe již pochopili a poradili, je to kompatibilní, lze to provést. Jinak díky za konstruktivní radu.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 08 bře 2019, 07:47

JoseFxx píše:
peal píše:Zdravím, taky bych měl jeden dotaz. Psalo se tu o poslání staré fengdy na seřízení do airbrushcentrum, jaké s tím máte zkušenosti? Zajímá mě na kolik to cca vyšlo a jestli se to vlastně vůbec vyplatí. Mám právě doma jeden starší kousek, u kterého bych přísahal že kdysi stříkala mnohem líp, freehand kamo na spitu bych dneska už nedal. Na takové věci už mám sice BlueLine ale i tak se občas hodí mít po ruce druhou. Díky

Co napsat rovnou na airbrushcentrum.

Díky za snahu, ale ptal jsem se hlavně na zkušenosti s nima ohledně seřízení. V rámci objektivity bude lepší se na něco takového neptat přímo jich ;) Cenu si u nich samozřejmě zjistit můžu, ale když už by tady teoreticky někdo odpověděl, tak to znamená, že si to objednal a zvládne jedním vrzem obě části dotazu.
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 08 bře 2019, 08:16

Osobně zkušenost nemám, ale kolegové, kteří si u nich nechali opravit, nebo seřídit pistoli, říkali jen dobré zkušenosti. Jak, co se týče rychlosti, tak ceny. Osobně bych do toho šel.
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 121 z 125 • 1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna