Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pz.Kpfw. V Panther Ausf. G Tamiya 1/35

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pz.Kpfw. V Panther Ausf. G Tamiya 1/35

Příspěvekod otakar.janda » 04 bře 2019, 19:35

Všichni jen chválíte tak já budu za rebela,,,tenhle model v galerii technika nemá co dělat!!!!!????? protože model moc pěkně vypadající zapadá to naprosto skvělé kompozice okolního terénu a tím pádem má býti na špici ,,galerie diorama...Ne teď opravdu moc krásné zpracování,,já slintám a mladej mi klade moc složité otázky jak ty děláš ty figury že jsou tak precizní oproti jeho když se tak moc snaží???? :o
otakar.janda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 04 bře 2019, 19:49

otakar.janda píše:Všichni jen chválíte tak já budu za rebela,,,tenhle model v galerii technika nemá co dělat!!!!!????? protože model moc pěkně vypadající zapadá to naprosto skvělé kompozice okolního terénu a tím pádem má býti na špici ,,galerie diorama...Ne teď opravdu moc krásné zpracování,,já slintám a mladej mi klade moc složité otázky jak ty děláš ty figury že jsou tak precizní oproti jeho když se tak moc snaží???? :o

Děkuji. Co se týká figurek, tak na takto obecnou otázku se velmi špatně odpovídá. Pokud má syn zájem ať mi napíše třeba do zprávy konkrétní dotazy, rád na to mrknu. Každopádně já sám se považuji za mírně pokročilého figurkáře. Jsem přesvědčen že má práce na nich může v budoucnu vypadat daleko lépe. Hodně sleduji videa na internetu a fotky v časopisech nebo na netu, mám možnost se radit na sociálních sítích s daleko lepšími než sem já a to všechno mi hodně pomáhá, ale samozřejmě nakonec to člověk musí namalovat sám že jo.... takže klasika... malovat malovat a malovat... a ono to příjde.... člověk musí zkusit více stylů více barev a sám poznat co mu sedí a co ne.... těch univerzálních rad, které platí pro každého není moc....
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 05 bře 2019, 06:16

Máš naprosto fantastický smysl pro detail, což jde krásně vidět jak na figurkách, tak i na tom terénu. Ten plot a ty popadané kamínky toho plotu jsou neskutečně provedené. ;-I Stejně tak jako mnoho jiných detailů. Kdybych někdy dosáhl takové úrovně, byl bych spokojený.
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 05 bře 2019, 11:23

Myslim ze ten čas co si tomu venoval stal za to. Diorama uplne super, figurky tiez a krasne si sa vyhral s tankom.
Moje modelky na FB :)

https://www.facebook.com/groups/858245070947955/
StaniModelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 05 bře 2019, 19:21

Děkuji vám moc pánové.
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 06 bře 2019, 18:24

Ahoj Davide ,povedlo se ti to =D> a na to že jen štětcem :o zupa :paint: o figurkách ni nemluvim ,tam je ta praxe vidět.
Na Pantheru bych některé věci udělal jinak ,odřeniny na mě pusobí více jako kov ,leštěný?
Možná to klame na fotce ,tubus na vytěrak bych odřel více a pro oko bych natřel suříkem ty kryty na vysokém ventilátoru ,stejně tak krycí žaluzie .
Ale bez debat povedená práce.
Jinak mám uplně stejný problém s kvalitou a velikostí fota ,proto snad skoro vubec už nepřihazuji nějaké své modely.
Používám Zoner Photo 18 ,puvodní verze mi vyhovovala lépe ,s novou aktualizací nezvládám nic...prostě lama :bad:
Jinak tedy ;-I =D>
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 06 bře 2019, 21:39

Tomas 77 píše:Ahoj Davide ,povedlo se ti to =D> a na to že jen štětcem :o zupa :paint: o figurkách ni nemluvim ,tam je ta praxe vidět.
Na Pantheru bych některé věci udělal jinak ,odřeniny na mě pusobí více jako kov ,leštěný?
Možná to klame na fotce ,tubus na vytěrak bych odřel více a pro oko bych natřel suříkem ty kryty na vysokém ventilátoru ,stejně tak krycí žaluzie .
Ale bez debat povedená práce.
Jinak mám uplně stejný problém s kvalitou a velikostí fota ,proto snad skoro vubec už nepřihazuji nějaké své modely.
Používám Zoner Photo 18 ,puvodní verze mi vyhovovala lépe ,s novou aktualizací nezvládám nic...prostě lama :bad:
Jinak tedy ;-I =D>

Díky. Nicméně jen štětec neúřadoval, surf a základní žlutá je sprej stejně tak polomatný lak... zbytek opravdu jen štětka. Co se týká odřenin ty se mi moc nepovedly, trošku jsem v tomto ohledu zklamal sám sebe (moc velké, místy dost hnusné tvary).
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 06 bře 2019, 23:13

Dal si to mooc pekne.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 13 bře 2019, 22:09

Peter Rumis píše:Dal si to mooc pekne.

Díky Peter ;-I
David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fík » 31 led 2020, 00:37

Parádní viděl jsem v Hradci. Tuhle předlohu budu teď dělat ale v malým měřítku. Můžu se zeptat, z jakého důvodu jsi tam dal figurky SSáků? Ptám se jen proto, že co jsem viděl je to stroj od neznámé jednotky tak jestli jsi nenašel nějaké bližší zařazení stroje, nebo jsi se prostě tak rozhodl sám. Taky tam chci mít figurky.
" Dobrovolníci k obsluze útočných děl vystoupit!"

Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátky, ale smysluplný!"
MÁŠ OBROVSKOU ŠANCI JAKO POKUTOVÝ KOP - SPRÁVNĚ HIP HOP:
HIP HOP JE TU HIP HOP JE V NÁS, OVLÁDNE I VÁS, PŘICHÁZÍ JEHO ČAS.
fík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Andrýsek » 31 led 2020, 00:51

Ahoj, děkuji. Existuje k tomu tento bokorys (jak se říká "bokorysům nevěř") a ten postačil mému malému hlásku v hlavě jako opěrný bod pro to dát je tam. Navíc ss jsou vždy zajímavější jako předloha, takže pokud to jen trošku jde narvu je tam, byť bych mohl dostat od historiků za uši. Nicméně kdyby bylo zcela prokazatelné, že by tam neměli být a někdo mě na to včas upozornil, nedal bych je tam. Tuto otázku jsem na internetu řešil a nesešla se proti tomu žádná vlna nevole, tak jsem prostě sám pro sebe tomu bokorysu "uvěřil". V průběhu stavby se však ke mě dostal názor, že na fotce, podle které je tento bokorys udělán nejde o klasickou kamufláž z barev nýbrž o improvizaci a sice naplácaného bláta na zimní kamo....kdo ví :)

bokorys.jpg

d3ba6b9660f813cc57af42fe50dc5174.jpg

David Andrýsek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fík » 01 úno 2020, 01:17

Jo toho bokorysu jsem si všiml ale moc azbuce nerozumím a až teď vidím že to CC na spodním řádku je SS. Já tuhle kamufláš znám jen s popisem Balaton, neznámá jednotka. Dám je tam taky.
" Dobrovolníci k obsluze útočných děl vystoupit!"

Život vojáka od útočného dělostřelectva je krátky, ale smysluplný!"
MÁŠ OBROVSKOU ŠANCI JAKO POKUTOVÝ KOP - SPRÁVNĚ HIP HOP:
HIP HOP JE TU HIP HOP JE V NÁS, OVLÁDNE I VÁS, PŘICHÁZÍ JEHO ČAS.
fík

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky