Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a výrobc

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 67 z 76 • 1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76
  • Odpovědět s citací

Re: Všeobecná polemika o modelech letadel všech měřítek a vý

Příspěvekod Michal Šourek » 02 pro 2018, 11:03

Tomteda46 píše:Pánové, neporovnával jste už někdo nového a starého Tam Spita? Já se k němu dostanu až příští týden. Teď ale z fotek pořád nemohu najít nějaký silný důvod k jeho vydání. Třeba tam je něco podobného jako měl Eda s prvotní 109-tkou? Nebo jen chtějí demonstrovat pokrok? Netuším. Každý názor se počítá.
Jen prosím, už žádné konspirace. (:) KarlaB pak zlobí vysoký tlak a mě bolí huba. (:) Ale, nic ve zlém, ovšem.

Porovnaval, je to uplne jina liga. Novy plus eda pasuji od motorove prepazky az dozadu na 100 procent. Novy plus stary se prestanou potkavat (pri mereni odzadu od hrany kylovky) uz na zadni hrane kabiny, pozarni prepazka jinde a celkove je ten stary kratsi. Kridlo vuci trupu je take jinde.
Novy ma daleko jemnejsi ryti, i kdyz stary mi v tomto vyhovoval, ma par vyhazovaku v kokpitu, ale lehce odstranitelnych a ma super detailni kokpit. Co mi v nem chybi je dvoulista vrtule, to ale neni chyba a plechova sedacka, kterou N3200 zrovna mel.

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomteda46 » 02 pro 2018, 11:20

Díky Michale.
Budu ho mít doma až zítra, protože jsem lenoch a spolehl se na rozvoz. Jak píšeš, to nejsou chyby. Vrtulí i sedačkou mě, doufám, poctí Eduard nebo Quickboost.
Tomteda46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 02 pro 2018, 11:41

Tomas77:
Tak samozřejmě, pokud něco neumím napsat kulantně, ale hlavně slušně, je lépe nepsat nic, protože k tomu ani nebyl nejmenší důvod.
Kolega se vyjádřil naprosto jasně, nejprve s nákupem Tempestu zaváhal na základě diskuze, která se zde strhla, ale po Miloslavově osvětlující stavbě si model objednal.
Osobně jeho názor úplně normálně chápu a ani ve snu by mne nenapadlo počastovat jej za jeho vyjádření že je holupý, neschopný a zdegenerovaný. Takovéto jednání není vyjádřením názoru, ale prachsprostou urážkou. K tomu nelze nic víc co dodat.
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 02 pro 2018, 12:39

Michal Šourek píše:
Tomteda46 píše:Pánové, neporovnával jste už někdo nového a starého Tam Spita? Já se k němu dostanu až příští týden. Teď ale z fotek pořád nemohu najít nějaký silný důvod k jeho vydání. Třeba tam je něco podobného jako měl Eda s prvotní 109-tkou? Nebo jen chtějí demonstrovat pokrok? Netuším. Každý názor se počítá.
Jen prosím, už žádné konspirace. (:) KarlaB pak zlobí vysoký tlak a mě bolí huba. (:) Ale, nic ve zlém, ovšem.

Porovnaval, je to uplne jina liga. Novy plus eda pasuji od motorove prepazky az dozadu na 100 procent. Novy plus stary se prestanou potkavat (pri mereni odzadu od hrany kylovky) uz na zadni hrane kabiny, pozarni prepazka jinde a celkove je ten stary kratsi. Kridlo vuci trupu je take jinde.
Novy ma daleko jemnejsi ryti, i kdyz stary mi v tomto vyhovoval, ma par vyhazovaku v kokpitu, ale lehce odstranitelnych a ma super detailni kokpit. Co mi v nem chybi je dvoulista vrtule, to ale neni chyba a plechova sedacka, kterou N3200 zrovna mel.

M.

Vyhadzovače sú na poskladanom modeli de facto vidieť len tri, našťastie sú plytké a poradí si s nimi pero zo sklenených vlákien behom chvíľky. Drobný fuck-up je kyslíková fľaša, ktorá sa bez odrezania ventilu na nej nezmestí za prepážku za sedačkou. Ale nevylučujem, že to bola aj moja chyba aj keď som to ešte neskôr kontroloval a neviem ako inak by sa to malo vlepiť.

Oddelený chrbát pri troche snahy sedí bez viditeľných schodov ako to je vidieť na modeloch niektorých modelárov, ktorí novú Tamiyu už stavali, a aj so zachovaním šírky paneláže. Som zvedavý, ako si s tým poradí Eduard.

Obrázek

Zatiaľ najviac ma sklamal kryt motora, ktorý je vyriešený ešte horšie ako Eduard. Má totiž prednú časť samostatne, tá úplne nepasuje, a vzhľadom na výber predlôh to treba tmeliť. Čo by bolo ok, keby okolo neboli rýchlozámky krytov motora. Tamiya by spravila lepšie, keby to bol jeden celý kus ako Brassin do Eduardu pre Mk.IX. Aspoň, že model nie je nitovaný, tak netreba dierkovať...

Vzhľadom na zhodnosť rozmerov s Eduardom sa dá behom pár minút odrezať výškovka a dá sa bez problému nahradiť tou z Eduardov Mk.IX.

Obrázek

Inak sa to zatiaľ lepí príjemne.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomteda46 » 02 pro 2018, 16:29

diky Mariane. Už se na něj těším.
Pořád ale doufám, že Tamka původní model nevyřadí. Asi jich pár pořídím do kitníku pro juniora.
Tomteda46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 02 pro 2018, 17:18

Za chvíli jich budou plný bazary.
jenda58

• Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod petas.cz » 25 úno 2019, 18:45

52351643_2499676696713929_3677635707922284544_o.jpg

Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 25 úno 2019, 19:21

No ty Jaky-1 z roku 1943(z Charkovské oblasti) v pozadí útočící na Bf-109G-10 z roku 1945(od JG52 z oblasti Protektorátu) trošku nesedí. Klidně tam mohli být spíše Jaky-9/3 nebo La-5FN/7. :paint:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 25 úno 2019, 22:26

Filip Tomči píše:No ty Jaky-1 z roku 1943(z Charkovské oblasti) v pozadí útočící na Bf-109G-10 z roku 1945(od JG52 z oblasti Protektorátu) trošku nesedí. Klidně tam mohli být spíše Jaky-9/3 nebo La-5FN/7. :paint:

Ono to určitě má Jaky-9 znázorňovat, už podle toho zbarvení.
No při tak malé kresbě bych malíře za ne úplně správné proporce nebičoval.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojtěch Bača » 26 úno 2019, 08:36

Aeromodelar píše:
Filip Tomči píše:No ty Jaky-1 z roku 1943(z Charkovské oblasti) v pozadí útočící na Bf-109G-10 z roku 1945(od JG52 z oblasti Protektorátu) trošku nesedí. Klidně tam mohli být spíše Jaky-9/3 nebo La-5FN/7. :paint:

Ono to určitě má Jaky-9 znázorňovat, už podle toho zbarvení.

podle zbarvení? černo-zelená ale není zrovna typická pro Jak-9 (i když v této kamufláži zřídka také létaly). Nicméně jeden ze strojů je podle červeného nosu, pruhů na trupu a světlého čísla 5 s největší pravděpodobností Jak-1b P.M.Čuvileva (Eduard na něj měl kamufláž ve čtvrtkových limitkách) a ten je opravdu z roku 43. Jak-1b by tam klidně mohl být, nad Protektorátem létaly běžně, ale už v "šedé" verzi kamufláže.
Souhlasím ovšem, že řešit obrázek na krabici je blbina, důležitý je přece obsah stavebnice... a taky odpověď na otázku, kdy už někdo konečně udělá pořádnou sérii Jaků 1/48 :'-(
Vojtěch Bača

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 26 úno 2019, 13:01

Ty už mám postavené dva... 8-)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 26 úno 2019, 17:47

Vojtěch Bača píše:
Aeromodelar píše:Ono to určitě má Jaky-9 znázorňovat, už podle toho zbarvení.

podle zbarvení? černo-zelená ale není zrovna typická pro Jak-9 (i když v této kamufláži zřídka také létaly). Nicméně jeden ze strojů je podle červeného nosu, pruhů na trupu a světlého čísla 5 s největší pravděpodobností Jak-1b P.M.Čuvileva (Eduard na něj měl kamufláž ve čtvrtkových limitkách) a ten je opravdu z roku 43. Jak-1b by tam klidně mohl být, nad Protektorátem létaly běžně, ale už v "šedé" verzi kamufláže.
Souhlasím ovšem, že řešit obrázek na krabici je blbina, důležitý je přece obsah stavebnice... a taky odpověď na otázku, kdy už někdo konečně udělá pořádnou sérii Jaků 1/48 :'-(

Platí jak jsem napsal, ovšem nezvětšoval jsem si obrázek až natolik, abych si všiml, že jsou ty Jaky černo zelené.
Ale opravdu by mě zajímalo, kdo je autorem a jeho neznalostní vysvětlení zobrazené situace ... :wink:
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 26 úno 2019, 17:56

To už vážně nemáte co na práci, že musíte rozebírat dvě malinkatý letadýlka na pozadí boxartu? Důležitý je, co je v krabici, nikoliv na ní...
Fakt mě nepřestává udivovat, co někteří jedinci mají za problémy a někteří by se s tím měli možná léčit.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 26 úno 2019, 18:16

Někteří lidé si kupují modely i kvůli obrázkům na krabici. Ostatně, není tu někde "My favourite boxart"? A není boxart složen ze slov box a ART? A není modelářství snad koníček, kde se řeší spousta detailů? Tak proč někomu vytýkat posedlost detailem? Dokud je to slušné a věcné, nevidím důvod zakazovat diskusi. Třeba si rozšíříme obzory.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 26 úno 2019, 19:30

Snad slušný dotaz. Neměl by ten vedoucí Jak spíš točit opačně? Doprava a nahoru, nebo alespoň nahoru. Takhle letí před hlavně čísla.
jenda58

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1139 • Stránka 67 z 76 • 1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 76

Zpět na Diskuse