Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL KATHERINE 1664, vlastní projekt, DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1618 • Stránka 64 z 108 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 108
  • Odpovědět s citací

Re: HMS ROYAL KATHERINE 1664, vlastní projekt, 1:55

Příspěvekod Connie » 18 úno 2019, 10:07

Děla jsou skvělá, Doris. =D> Kdyby jsi tady chtěla skončit s prezentací, byla by to veliká škoda. Mrzelo by to určitě hodně lidí, včetně mě.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 18 úno 2019, 18:55

Celé Tvé dílo Doris je obdivuhodné a vyjímečné naprostou precizností a citlivostí pro detail. [-o<

Bylo by mi opravdu líto přijít o fantastická stavební témata zde na fóru. Ačkoliv stavím kity letadel 1/48 (a v současné době RD 1:1 :roll: ), chodím zde relaxovat a kochat se. Přeci kvůli několika šmejdům nepřijdeme o Tvé skvostné stavby.
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 18 úno 2019, 22:12

Děkuji za Vaši podporu a milá slova, přátelé! [-o<

To Komisař: Tak ať se Ti dílo daří k plné spokojenosti! Stavba domu je pořádná fuška a i tak se o to musí člověk pravidelně starat. Mne letos čekají drobné opravy střechy + komínů a malování některých pokojů.

RK mám v plánu dodělat a stavbu podrobně zdokumentovat. Popravdě, naštvalo mne to, když jsem viděla, jak moji práci někdo zneužívá ke komerci a ještě k tomu klame lidi. Slabším sice neubližuji, ale tyhle šmejdy bych s chutí pověsila za příslušnou část těla do průvanu, nebo je za trest nechala čistit latríny na přídi RK. :twisted:

Zadní kajuta je těsně před dokončením, šestice děl je už na svých místech; mají pohyblivé hlavně, což mám v plánu udělat u všech děl na RK. Doladila jsem táflování a přidala další nosné prvky + třetí LED, kterou ještě opatřím čirým krytem a stínítkem.

11.jpg
10.jpg
9.jpg
8.jpg
7.jpg
5.jpg

Konečně svítí už i horní kajuta.... 8-)
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Zítra začnu pracovat na přepážce a dokončím pažení kolem zadní paluby. Tím už kompletně trup uzavřu a dostanu se konečně na 50% progressu.

Když si uvědomím, že SoS jsem stavěla zhruba dva roky a tady za stejnou dobu mám sotva polovinu, tak se holt musím polepšit. Většinu času mi sice bere studium a dohledávání informací, ale touha co nejvíc napodobit skutečnost je pro mne hybnou silou a motivací.

RK vs SoS.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 19 úno 2019, 08:11

Mimochodem, mám celkem našlápnuto i na práci se dřevem, jelikož na primární zpracování mám skvělého pomocníka (made in Afrika):

0.jpg
03.jpg
01.jpg
02.jpg

Pokud bych dělala dioramu s rozflákanými modely lodí po bitvě, kde by bylo i velké množství dřevěných trosek, stačilo by dát pomocníkovi jen pár hodin na práci a výsledek by se 100% dostavil. :lol: Spotřeba elektřiny je u něj nulová, ovšem možnost sledovat jeho zručnost doprovázenou nepřeberným množstvím zvuků je zážitek k nezaplacení.... Ještě ho tak naučit soustružit stěžně a ráhna, to by byla úspora času..... :)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Klokan » 19 úno 2019, 09:19

Pro mne je tohle vlákno nejoblíbenější na fóru. Bya by veliká škoda pŕijít o tak nádherné prezentace Vašich dovedností.
Chraňte si svoje fotografie větším vodoznakem umístěným do fotografovaného objektu tak, aby nebylo snadné tento vodoznak odstranit pouhým ořezem fotografie.
Jakmile se fotografie jednou ocitne na webu, je bohužel pokládána za verějný majetek, který je každému plně a bezplatně k dispozici.
Klokan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 19 úno 2019, 10:10

Zdravím Doris, takový pomocník se dřevem je k nezaplacení, když za nulovývh nákladů vykoná tolik práce. :-D Ať se ti i nadále daří. Ty osvětlené kajuty jsou super. :-D
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 19 úno 2019, 15:03

Ten dřevotrubec je nádhernej :-)
To muselo dát ale práce, a přitom taková blbost.
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 19 úno 2019, 20:19

Děkuji Vám všem za komentáře, přátelé!

Klokan píše:Pro mne je tohle vlákno nejoblíbenější na fóru. Bya by veliká škoda pŕijít o tak nádherné prezentace Vašich dovedností.
Chraňte si svoje fotografie větším vodoznakem umístěným do fotografovaného objektu tak, aby nebylo snadné tento vodoznak odstranit pouhým ořezem fotografie.
Jakmile se fotografie jednou ocitne na webu, je bohužel pokládána za verějný majetek, který je každému plně a bezplatně k dispozici.

Velice si vážím Vaší přízně a těší mne, že se Vám moje prezentace líbí.
Ano, nic jiného mi nezbývá a fotky si budu už chránit. Dělají to tak i někteří kolegové na MSW a už chápu proč. Postupně ten vodoznak vylepším, rozhodně Vám děkuji za cenné rady. [-o<
Já osobně nemám problém své fotky poskytnout komukoliv, kdo o to slušně požádá, ale vadí mi výše uvedený přístup a špinavá hra, či podvody v rámci komerce. A tohle se bohužel táhne napříč všemi obory. [-(

Connie píše:Zdravím Doris, takový pomocník se dřevem je k nezaplacení, když za nulovývh nákladů vykoná tolik práce. Ať se ti i nadále daří. Ty osvětlené kajuty jsou super.

mmaacc píše:Ten dřevotrubec je nádhernej.

Mno, já doufala, že ho ty demoliční choutky po skončení poměrně bouřlivé puberty přejdou, ale jaksi ne a ne. Pracovitý to on je, už rozštípal druhé dno v klícce a s oblibou likviduje vše, co je ze dřeva nebo z plastu, tak ho ty čerstvé větvičky aspoň na chvíli zabaví. Ale umí být i mazel a někdy mi usne na rameni zachumlaný pod mými dlouhými vlasy. :sleep:

Zadní paluba už je přilepená napevno, doplnila jsem pažení a začala s přípravou přepážky a těch nízkých budek pro trubače. Co dobový model, to originál, tak jsem na zkoušku udělala zatím střechy ve tvaru písmene "L" a budu hledat další informace, zda to tak mohou ponechat a nebo pozměnit proporce. Postupovala jsem primárně dle modelu Royal James:
513c568352145801c3261d854dab57f1.jpg

Barvu těch budek asi ponechám červenou, i na modelu Boyne jsou červené, takže se nebudu odchylovat.
boyne3.jpg

https://collections.rmg.co.uk/collectio ... 65967.html

Pokud někdo máte nějaké další info o skutečných lodích, jak to na nich bylo řešení a které by mi pomohly udělat tyto prvky realističtěji, prosím, přidejte to sem. Pomůže to i dalším lidem, kteří hledají informace k těmto lodím.

8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod firestarter » 19 úno 2019, 20:49

Zdravím, Vaše práce bere dech...

M.
Martin Vrba
http://www.traktor-model.estranky.cz/
firestarter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 úno 2019, 07:58

To firestarter: Také Vás zdravím a děkuji za slova uznání, velice si toho vážím! [-o<

Prošla jsem si všechny podklady, které mám k dispozici, a hledala info ohledně provedení těch nízkých kajut pro trubače na zádi. Zvažuji, že bych udělala jen ty boční části - viz dobový model Boyne a ve středu bych zhotovila pouze lavici, na které mohli trubači sedět.
Boyne.jpg

Další a podobnou inspiraci jsem našla i na dobovém modelu anglické lodi 3. třídy z roku 1678, který je popsán ve Franklinově knize:
HC 1678.jpg

A tady provedení na Lenoxu:
Lenox.jpg

Horní část zádě/zrcadla RK má poměrně vysoký oblouk a původně zamýšlené provedení by tam asi nevypadalo moc dobře.

Na Sailmakerově malbě RK mi připadá, že tam ti trubači dokonce sedí, i když je to hůře čitelné:
0.jpg

A na rozdíl od Valeho malby jsou obě střílny na zadní palubě situované před zadoboční galerií, takže toho se budu rovněž držet. Pokud bych to udělala podle Valeho, nebylo by pak možné tam dát ty nízké kabiny pro trubače.

Přibližně takhle by to pak bylo na modelu:

11.jpg
10.jpg

Zde je ještě vidět původní rádius horní části záďového zrcadla včetně úpravy osvětlení před zastřešením:
12.jpg

Momentálně mi vrtá hlavou ještě tohle:
6.jpg

Tipuji to na vyšší zábradlí nad přepážkou na stupňovitém přechodu mezi velitelskou a zadní palubou, ale jistá si tím teda nejsem.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 úno 2019, 18:25

Obě nízké kajuty pro trubače už jsou na svých místech, ještě doplním pootevřená dvířka a doladím detaily + retuše. Ty zvětšené fotky jsou v tomto ohledu nekompromisní, ale aspoň se mohu zaměřit na nedostatky a napravit je. K patinování se mi čím dál víc zamlouvají ty "šminky" od Tamiye.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Musím také připravit konstrukci pro instalaci vlajkové žerdi a po stranách budou lávky pro trubače.

Hezkou inspiraci ke ztvárnění přepážek a jejich výzdoby jsem našla i na této kresbě od Van de Veldea:
velde-poop and quarterdeck of an English ship_c1685_.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 21 úno 2019, 13:52

Dokončila jsem další přepážku mezi velitelskou a zadní palubou, zbývají ještě ty zaoblené boky - moje oblíbená část práce... :twisted: Vše musí sedět přesně, aby nikde nepronikalo světlo kolem spojů.

3.jpg
4.jpg
5.jpg
9.jpg
8.jpg
7.jpg

Stavba dosáhla 50% progressu, celý trup je uzavřen a všechna "bílá" místa už jsou pryč. Téměř 8kg těžký model zabírá polovinu stolu a to ještě nemá stěžně.
Už vidím, jak manžel bude brblat, že přes ně nevidí na telku. :lol:

11.jpg
6.jpg

No nic, dám si kafe a jdu pracovat dál. Ještě na tom bude moře práce, než RK vypluje.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peta_V » 21 úno 2019, 15:08

Wow, to je až neuvěřitelné, že je to papír :roll:
Tleskám =D> [-o<
rozestavěno:
Tender AVOS 1:72 - Master Korabel
Royal Caroline 1:47 - Panart
hotové modely:
HMS Victory 1:146 - Revell
HMS Bounty 1:110 - Revell
Havets Vinthund - Igra
Peta_V

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 21 úno 2019, 19:11

To Peta_V: Děkuji za slova uznání, moc mne potěšila.

Jj, z papíru lze vytvořit spoustu věcí a není k tomu třeba ani žádné spešl náčiní, takže dělá tuto zálibu dostupnou de facto pro kohokoliv. I proto mám ten materiál tak ráda. Kromě plachetnic a rychlých aut mám ještě jednu velkou vášeň, a tou je hudba. No, musím se trochu polepšit a častěji cvičit, protože na rozdíl od stavby modelů je nutné se stále udržovat ve formě, jinak to "vyjde z rukou".

6.jpg
5.jpg
2.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 21 úno 2019, 19:46

DORIS píše:.....Nicméně zjistila jsem, že mé fotky s výzdobou lodí používají bez mého svolení různí výrobci/prodejci ke komerčním účelům a podvodně takto nabízejí druhořadé dekorace nemající se skutečnými loděmi nic společného. Zákazníci tak vidí jako finální výsledek něco úplně jiného, než si vlastně koupí. Kupříkladu výzdoba na zádi mého modelu SoS jako návnada pro koupi druhořadých ozdob od fy Amati:
http://www.hobbiesguinea.es/en/amati-mo ... lling.html
Můj model:
viewtopic.php?f=177&t=43575&start=330#p1026535

Jsem z toho znechucená a zvažuji, že se podle toho zařídím, a v krajním případě definitivně skončím s veřejnou prezentací tady i na MSW.

Zdravím Tě Doris. Tak to je asi drsné zjištění!!! Holt lidská drzost nezná mezí!!!! :evil: Já se s tím setkal, když jsem našel fotku svého postaveného baráku s manželčinými muškáty v oknech v nabídce stavební firmy.. 8-[ Jen jsem tam zavolal, do hodiny byla fotka pryč. Holt to někteří zkoušejí jak to jde!!!? Návrh s nápisem přes foto je praktický, není tedy důvod rušit prezentace, i když přepisovat zpětně starší fota by byl asi očistec... :shock: Držím palce ať to překousneš a všichni se těšíme na další fotky!!!! Tvá rychlost práce je obdivuhodná!! =D> O.
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1618 • Stránka 64 z 108 • 1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 108

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno