Kpt.KL píše:.......V té době měly ve výzbroji absolutní prioritu lodě první kategorie (first rates), řada lodí druhé kategorie jako RK - ano, musíte se smířit s tím, že RK byla béčko- o lodích nižších kategorií nemluvě - měla často neskutečný mišmaš děl různých kalibrů a délek, včetně děl cizích - kromě holandských např. švédské, zkrátka každý pes, jiná ves. .....
DORIS píše:Kpt.KL píše:.......V té době měly ve výzbroji absolutní prioritu lodě první kategorie (first rates), řada lodí druhé kategorie jako RK - ano, musíte se smířit s tím, že RK byla béčko- o lodích nižších kategorií nemluvě - měla často neskutečný mišmaš děl různých kalibrů a délek, včetně děl cizích - kromě holandských např. švédské, zkrátka každý pes, jiná ves. .....
Tak to mi neva, já bych si chtěla postupně postavit celou "abecedu". Akorát musím najít nějaký šetrný způsob, jak na to připravit své spolubydlící, páč už teď to u nás doma vypadá spíš jako v přístavu nebo loděnici....A ta svěrací kazajka pana Chocholouška by mi fakt moc neslušela.
Kpt.KL píše:DORIS píše:
.... Akorát musím najít nějaký šetrný způsob, jak na to připravit své spolubydlící, páč už teď to u nás doma vypadá spíš jako v přístavu nebo loděnici........
No, jedna z možností je vyšoupnout manžela do nejbližší ubytovny a pro modely zabrat další pokoje. Manžel může do přístavu dojíždět jen na jídlo, pouze o víkendu
Kpt.KL píše:....Královna Kateřina, jejíž jméno loď nese, je - soudě podle výrazu ve tváři - s postupem stavby spokojená.
klimi píše:Ahoj Doris, opravdu úchvatné dílo, máš můj obdiv za neutuchající chuť postavit co nejpřesnější a historicky odpovídající model těžko se to dá slovy popsat, jednoduše skvost! Přeji ti hodně zdaru!
Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník