Docela by mě zajímalo, kolik je modelů předplaceno
Fricoolinek píše:Jak Kultovní Auta ČSSR a následně Legendární Automobily mi přišly pro zákazníka cenově velice "friendly" - Za 200/250 Kč pěkný model v 1/43 ze forem Ixo, z nichž se odlévají i 3x dražší modely, jejichž benefitem jsou lepší detaily jako leptané stěrače namísto plastových, barevný vnitřek nebo trojbarevné zadní svítílny namísto celočervených. Plus jako bonus časopis s fotografiemi a historií vozu + jedním článkem o tehdejší době.
Předplatitelé Kultovek dostaly (začaly vycházet r. 2010) navíc k prvním 30 číslům (které měly za á1 79 Kč) i plakát T603, plastovou vitrínku na 15 modelů a zejména Škodu 120L a 1000 MB od Abrexu v jejich standartní vitrínce.
Za co bych osobně "trhal ruce" - model v 1/18 ve stylu Bburago KIT.
Osobně bych si to třeba dovedl představit takto:
1. číslo za 49 Kč. s palubní deskou
- v něm kupón na zaslání karoserie za 299 Kč na dobírku.
2.-6. číslo á 129 Kč s dalšími plastovými díly.
Moje řeč....![]()
Za 1000 Kč byste si za 1/4 roku sestavili model v 1/18.
K takovémuto projektu se ale evidentně DeA/Altaya nemá. Nikde.
Resp. ve Francii vycházely před více jak 10 lety časopisové 1/18 od Solida, nicméně nevím, za kolik to tam bylo.
Přebytky šly okolo let 2007/2008 k nám do Levných Knih - mám z nich Peugeot 203, Peugeot 205 GTi, Renault 4, Renault 5, Seat/Fiat 600D atp. Prodávaly se po 199 Kč, o něco později se dokonce doprodávaly R4 za 59 Kč (!!!)...
Ta Hundrtka v 1/8 mi naopak skutečně přijde jako slušný vysavač peněz. Jako je to za cenu dovolené u moře. Takže asi tak. Dále i docela prostorová náročnost - někde v příbytku to bude muset 2 roky "strašit" rozestavěné.
No, jako zdroj rodinných hádek mi to přijde ideální.
Fricoolinek píše:Předpokládám, že ta "moje řeč" měla být dole v postu a ne uprostřed. Ale jo, sedí to. Hlavně v rodině, kde je našponován rozpočet.
petrinza píše:Zdravím, jak Vám kolekce nyní chodí ? Mě přišla naposledy třetí zásilka 21.12. a obsahovala čísla 4+5. Ve chvíli, kdy dostanu zásilku se složenkou, tak hned platím převodem. Tedy nevzniká prakticky žádné zdržení s tím, než má dodavatel peníze na účtě. Čekání na další zásilku mi sice přišlo dlouhé, ale počítal jsem s tím, že dorazí čtyři čísla - 6,7,8 a 9,které mělo vyjít 7.1. Dneska už jsem nevydržel a zavolal si na linku. Prý mi 12.1. odeslali čísla 6 a 7. Do teď nemám avízo od DPD. 12.1. byla sobota, tak vlastní odeslání mohlo být nejdříve v pondělí. Celé to nabírá pěkné zpoždění.A přehled čísel na stránkách stále končí číslem 7.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků