Po skoro pětiletém boji mám hotovo, takže:
Předloha:
MiG 21F v.č. 660520 vyrobený u nás v licenci byl československým letectvem převzat v roce 1966 (u 1. slp). Někdy nejspíše v 80. létech po GO byl předán k 4. slp v Pardubicích, konkrétně k 3. stíhací letce. A toto období právě reprezentuje postavený model. Jen tak mimochodem v té době už letoun nepředstavuje žádný výkřik moderní techniky. Zbylé dvě letky v Pardubicích dávno provozují jednadvacítky třetích generací a jiné pluky po našem nebi prohánějí první stíhací třiadvacítky. Provoz této jednadvacítky byl ukončen skoro současně se zánikem 4. slp v roce 1989. Letoun nebyl sešrotován a dodnes chátrá v depozitáři brněnského technického muzea vystaven útokům místních sprejerů.
Ke stavebnici:
Upřímně nic moc. Je to jedna z prvních dvaatřicetin tohoto výrobce a to je bohužel znát. Provedl jsem velké množství úprav a použil hodně vlastních i aftermarket doplňků. Vypisovat vše podrobněji by bylo moc zdlouhavé, protože ze stavebnice jsem nakonec použil pouze hlavní velké díly a to ještě v dost upravené podobě. Kdo by měl přece jenom zájem, tak stavba je zde: https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=78978
.