Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2018
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

12/2018

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 12/2018

Příspěvekod Marder » 18 pro 2018, 13:14

A kdy to trollení přestane bavit tebe?
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 18 pro 2018, 13:15

Máš nějakej problém?
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 pro 2018, 13:35

Aleši děláš to samé co ostaní v mnoha případech. Zbytečně postuješ jen aby jsi se vyjádřil. Takže taky krmíš trolla.
Můžeš namítnout že jsem to udělal na str. 1 také, nicméně tam jsem přímo reagoval na Marianovo příspěvek na Jezevčíkovo hrdinství. Ale v zásadě ano, i já jsem se dopustil krmení.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 18 pro 2018, 13:47

Martine nemyslím, ale poho, beru to, může se někdy stát.
Byť tentokrát, jako tedy mnohokrát, je Marder mimo, já jsem doplnil Luba, s jehož příspěvkem souhlasím a Marder opět šponuje flame.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 18 pro 2018, 15:01

... trochu spamu do tohto vlákna:

Číslo v celku vydarené, krásna stavba od Zdenka Bugáňa, Richarda Kovalčíka. Veľká škoda že pri stavbe CHTZ Michal Traj nepísal v postupe aj o tom ako to dokázal stvoriť z papiera.
Za trochu histórie, čo to k lodičkám, a žiadne blbosti o tom "kto má väčšieho pipíka" ďakujem.

len tak na okraj: Milan Kuliffay sa teraz chystá na "shipmageddon", nepripadala by do úvahy nejaká spolupráca na článku?
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Klein » 19 pro 2018, 11:25

a titul pokrytce roku ziskava.....
Přílohy
4610B60A-2B0B-4FEF-B036-92678B176050.jpeg
Josef Klein

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 19 pro 2018, 11:49

Váš názor vám neberu, ale z mého pohledu to tak je. Jindra šije do svazu mnoho let, nikdo neví proč, jestli se mu něco stalo na mistráku v minulosti nebo co. On sám odpověď nikdy pořádně nedal, ale všechno je špatně.
Vy mě znáte, že mě tak soudíte? Pochybuji. Vaše jméno mě nic neříká, i když nemohu znát všechny modeláře osobně. Za dva roky registrace pět příspěvků a pouze v různých tématech o Modeláři, krásný email. Že by další povedený nick? Kdopak se za ním skrývá tentokrát? (:)
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Š » 19 pro 2018, 12:16

Protože se zde s odstupem měsíce pomalu rozjíždí obdobná debata, byť v mírnějším tónu po vychladnutí emocí , a řada lidí očekává vyjádření či dokonce omluvu autorů , řeknu k tomu ještě pár slov . I s odstupem času si za většinou toho , co jsem zmínil stojím . Danou věc jsem konzultoval při přípravě rozhovoru s řadou kolegů , včetně několika rozhodčích a většinu v textu zmíněných informací jsem se dozvěděl až s výrazným časovým odstupem od vlastní akce. Jak psal Jindra v posledním čísle Modeláře jsem chirurg a když vidím problém, říznu do něj. A já bych ještě dodal ,že vždy s cílem pacientovi pomoci a ne jej zabít. Při přípravě textu jsem sesbíral řadu vzpomínek velmi známých a úspěšných tuzemských modelářů na akci zvanou MČR v průběhu desítek let a jejich důvody proč by se akce za daných podmínek již nikdy nezúčastnili. Ty důvody byly různé , od prostých osobních či klubových animozit , neznalosti či arogance rozhodčích , dotace do Telfordu pro kamaráda , přes absurditu nutnosti národnostní rovnosti na čelných místech v dobách společného státu .Vydalo by to na pěkné a rozsáhlé pokračování článku v Modeláři ,ale myslím ,že vše podstatné bylo probráno on-line ve zmíněné diskuzi a je nutno hledět především do budoucna.Jsem rád , že se k tématu veřejně vyjádřil i Vláďa Seidl , kterého považuji za slušného člověka a skvělého modeláře ,ale který se v textu usvědčil z neznalosti aktuálního změní pravidel ( citace k pracnosti a složitosti se pouze přihlíží) , či z nešťastného řešení bodové shody , kdy byl sice osloven sportovní komisař ,ale který ani nevěděl o jaké modely a modeláře se jedná , natož aby zkontroloval bodování což by bylo v případě dvou nejvýše bodovaných modelů soutěže na místě .Ředitel soutěže o daném problému ani nevěděl. S překvapením i členové předsednictva po upozornění zjistili , že v pravidlech je přímo povolena účast sportovního komisaře s modelem v soutěži , na čemž jsme se posléze všichni shodli, že by to být nemělo. Myslím, že jsem také dostatečně zdůvodnil , že je velmi obtížně či prakticky nemožné podávat protest , pokud nemám adekvátní informace o bodování mého i ostatních modelů . Z hodnoty celkového počtu bodů nezjistíte vůbec nic. A to že nikdo neprotestuje neznamená, že by byli všichni spokojeni. Zmíněný problém nedostatku zkušených rozhodčích a jejich nahrazení nováčky , kteří bodovali poprvé, rozhodně nebyl míněn jako jejich urážka , naopak jsem vyjádřil naději, že mohou přinést do budoucna svěží vítr do této akce . Na základě této diskuze SMČR získalo z našeho klubu dva nové rozhodčí, kteří projevili zájem o proškolení v pravidlech a jedná se o velmi zkušené modeláře .Věřím , že se přidají i další z jiných klubů . Pokud se týče narážek na pořádající klub SPL Liberec v článku , tak za to se omlouvám. Text byl psán v době kdy jsem se dozvěděl již výše zmíněný příběh "kukačky " libereckého klubu . Přišel mi tak absurdní , že jsem si musel rýpnout. Myslel jsem si , že vyčleňování lidí ze společnosti za odlišený názor , nenávist ,jejich nezdravení a nepodání ruky po dlouholetém kamarádství patří někam do hluboké minulosti. Ale zpět k MČR. Málokdo ví, že již před časem uvažovala firma Eduard o zrušení MČR v rámci E-daye právě pro upadající úroveň a pověst této akce . Smyslem našeho textu nebylo fňukat , že někdo nevyhrál ,ale poukázat na nedostatky( a bylo jich myslím dost) a především vyvolat diskuzi o smyslu této akce a o návrzích na změnu. Podle zpráv z předsednictva se změny chystají , měly by být zásadní a jednoznačně ku prospěchu věci. Tak uvidíme.

Zdeněk Šebesta
Zdeněk Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 19 pro 2018, 13:07

Zdeňku díky za vyjádření, jen bych si dovolil pár drobností poopravit - z vašeho klubu jsme zatím získali jednoho proškoleného rozhodčího (Sláva Vaňous), za jeho vstřícný přístup děkuji. Druhý zatím projevil zájem a snad se do budoucna domluvíme na termínu, že?

Citace z pravidel - k pracnosti a složitosti se přihlíží - tj. není tam žádné "pouze" a je tím míněno, že se to zohlední i bodově. Dále je v pravidlech vysvětleno co je a co není pracnost, tj. že se neposuzuje z čeho a jak, ale výsledek.¨

A mimochodem k těm neviditelným/vymyšleným chybám geometrie na Bf 109 zmíněným tebou v článku i Jezevčíkem v konečníku - zajímavé je, že ty samé chyby viděli i zcela jiní rozhodčí na Pražském magistru. To jen abychom měli na stole uklizeno z obou stran.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Š » 19 pro 2018, 15:43

Pavle, určitě se domluvíme. Jen mi to na Magistru časově nevyšlo.

Vím jak zní současná verze pravidel , několikrát jsem je přečetl při přípravě článku a také proto jsem třeba upozornil na nesmyslnost povolení sportovnímu komisaři soutěžit. Citaci - pouze přihlíží , která platila kdysi , použil právě Vláďa ve svém příspěvku , kdy zdůvodňoval své bodování a proč v kategorii detailů byl minimální bodový rozdíl mezi oběma modely.

Ke geometrickým chybám stodevítky. Netrvrdím, že tam žádné nejsou.Model mělo v ruce několik modelářů i rozhodčích, které téma zajímalo a bylo zajímavé , že každý viděl chybu v něčem jiném. To znamená, co jeden viděl jako chybu , druhý neviděl a obráceně. To znamená , že pokud tam odchylka byla, byla v řádu těch zmíněných desetin mm. Problém spíše je ,že není stanovena závažnost chyby při bodování . Za tu samou chybu jeden rozhodčí nestrhne nic, druhý půlbod a třetí bod.I to je téma k diskuzi. A jen tak na okraj, když jsme u shody se vzorem, zkoušel jsi někdy přeměřit geometrii skutečného letadla na letišti či v muzeu? Já to před časem zkoušel, protože geometrie na soutěžích je věčné téma a dospěl jsem k mnohem větším odchylkám než v přepočtu zmíněné desetiny mm.
Zdeněk Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 19 pro 2018, 16:57

Konečně slovo chlapa!! =D> Jsem rád že jsme se dozvěděli co,jak a proč. Taky že tohle všechno k něčemu bylo - bude. A k tomu hodnocení mezka různými modeláři. V tom je právě to kouzlo samostatného hodnocení rozhodčími. Pokud je rozdíl do oka bijící hlavní si to ošéfuje. Nikdo nejsme dokonalý tak chyby děláme. Veselé vánoce všem!
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 19 pro 2018, 17:05

Martin Černý 'Černoch' píše:Za dva roky registrace pět příspěvků a pouze v různých tématech o Modeláři, krásný email. Že by další povedený nick? Kdopak se za ním skrývá tentokrát? (:)

Martine jaký si fórum uděláte, takový ho máte. Máme.
Je mi jasný, že řešit to není lehký, ale na všechny tyhle debily jen koukat asi taky není řešení.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Huryta Pavel » 19 pro 2018, 20:54

Nechtěl jsem už na nic reagovat ,ale ještě jednou to udělám

[ Pokud se týče narážek na pořádající klub SPL Liberec v článku , tak za to se omlouvám. Text byl psán v době kdy jsem se dozvěděl již výše zmíněný příběh "kukačky " libereckého klubu . Přišel mi tak absurdní , že jsem si musel rýpnout. Myslel jsem si , že vyčleňování lidí ze společnosti za odlišený názor , nenávist ,jejich nezdravení a nepodání ruky po dlouholetém kamarádství patří někam do hluboké minulosti.
Zdeněk Šebesta[/quote]

Pane doktore jestli ta omluva je myšlena upřímně tak ji beru a děkuji ,ale přece jenom se mi nezdá Váš komentář .
A to: že jste reagoval na informaci od mého klubového kolegy a kamaráda a tím jste si rýpnul v článku do mého klubu a vlastně tím i do mě .
Jen pro info
Spor byl mezi mnou a kolegou, né mezi kolegou a Klubem a udál se v pátek 2.11.18 cca 20.00hod tedy 5-6.dny před vydáním časopisu modelář 11/2018. Nevím kdy musí šéfredaktor dát vše tiskárně ,ale tady to je zatraceně rychlé.
Pokud se to událo tak ,že jste reagoval na tyto informace nesouhlasí rýpnutí do klubu z toho dle důvodu .Stěžoval jste si na manipulaci výsledků atd. né na osobní spor dvou lidí .
Ale je pravda ,že ten spor se týkal Vás. Ale né ,že Vás někdo zařízl nebo ,že jsme manipulovali s výsledky ale o tom ,že Vám nesahám Já ani jiní po kotníky .A pokus se Vám chci podívat do pr... tak si musím sehnat dlouhý žebřík. Takže asi tak .A pokud nejste jak píšete namachrovaný tak mě musíte pochopit, že s tím jsem nemohl souhlasit.
Vždy jsem Vás považoval za soupeře ,který jednou vyhraje ,jednou ne a tak pořád dokola. Jsem a byl jsem vždy ochoten Vám podat ruku jako už mnohokrát i pogratulovat ,ale Záda mě bolet nebudou.
To samé jsem očekával od Vás ,ale ......
A to ,že můj soukromý konflikt přenese někdo na veřejnost je věc jiná ( byl to osobní spor u piva).Že se snažíte o jeho další šíření je zase Vaše věc. Jestli se snažíte světu ukázat ,že jsem nebo ,že jsme bezcharakterní je také Vaše rozhodnutí .Každý si tu udělá názor podle sebe .Nepotřebuje k tomu mě ,Vás nebo další .

Pokud máte ještě nějaký spor se mnou nebo cokoli tak mi klidně pošlete SZ. Já se rozhovoru nebráním .Jen do toho netahejte soukromé spory a lidi co o to nestojí .
Bohužel mi to příjde asi tak ,že jste sice dokázal " rozříznou " případné změny pravidel ,bodování atd. ,ale taky to pěkně roze...t. Stále něco nebo sebe obhajujete . Vykašlete se už na to.
Všechno bylo řečeno , všichni " všechno" vědí. Důležité je jen jak to bude dál.

Pokud bude nová krev v řadách rozhodčích tak to bude výhra a za Slávy já mám radost ,ale nezapomeňme na to je to sice velice zkušený modelář -bude ( chvilku) nezkušený rozhodčí .
Tak aby to zase někomu nevadilo jako David L. a Pája Š.

Tímto přeji Vám ,ale i všem ostatním krásné Vánoce , mnoho postavených modelů , fungující svaz s kvalitním bodovacím systémem a pevným řádem pro pořádání soutěží
Pavel Huryta
SPL Liberec
ps. prosím nepovažujte to Vy pane doktore, ale ani nikdo jiný za útok . Jen vyjadřuji svůj pocit a názor.
Jsem z toho už opravdu dost unaven a modelářsky znechucen.
Jsem členem SPL Liberec 8-)
Huryta Pavel

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2018