Ahojte, mám dotaz. Práve sa chystám dokončiť Turboleta od AZ, Nakoniec voľba padla na tuniský stroj, ale váham nad odtieňom zelenej farby. V návode je 78 light green gray, označovaná zároveň aj ako cockpit green. Keďže ale humbrolky nemám, tak potrebujem niečo iné. Revellky čo používam, tak mám akurát greengray, ale tá je úplne mimo predlohy. Fotiek na tento stroj je tak málo, že nedokážem presne identifikovať čo to je vlastne za odtieň. Neviete niekto poradiť? Ďakujem
z převodníku mi vypadly akorát Tamyia XF22 nebo Gunze H70
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni... Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky" Jan Hřebejk
Kansas1-velké dík Určite pomôže. Prevodníky sú nespoľahlivé.. skúšal som. Mňa zmiatlo hlavne to označenie na krabici -humbrol 78 light greengray, ale v tabuľke ju majú ako cockpit green. Neviem, tie odtiene sa líšia, ale možno to bude iba podaním farieb na monitore. Každopádne som ešte našiel niečo od Mr. paint alebo AmmoMig. Tie vyzerajú dobre a skúsim tie. Miešať odhadom revelky totiž nehodlám. ďakujem za vaše podnety
Áno je to cementovo šedá, inak povedané aj svetlo zelenošedá. Ja nie som nejaký odborník cez tieto kadejaké odtiene zelenej či šedej. Preto som chcel radu. Na dostupných fotkách sa mi raz zdala tmavá, potom zas svetlá a tak dokola. Pridávam foto pre ilustráciu, ale myslím že je to už uzavreté. Fuknem tam farbu od mr. paint
Přátelé, možná se mi budete smát, ale když jsme loňskou zimu lakovali naši C-105 do původních barev, nejblíže k původní RLM 02 byla podle vzorníku právě RAL 7033...
smiať sa určite nikto nebude, RLM 02 je ale šedá, čo je aj podľa tvojich fotiek zrejmé. To že je podľa vzorkovníka najbližšie k RAL 7033 je takisto možné, ale chýba mi tam akosi ten nádych zelenej. A vlastne na tom až tak nezáleží či to bude o chlp tmavšie alebo svetlejšie. Plus mínus to bude OK.
Přestože tazatel hledá alternativu k humbrolce ,tak sem dám foto mého "patlání" před pár lety, kdy jsem na křídla použil Hu 78 která dle mého sedí a ihned jsem si na ni vzpomněl. Barva byla vyrobena před hoooodně lety,tudíž se s ní dalo perfektně pracovat a navždy si zapamatovat chrakter. čichový vjem terpentýnu (?) , byla "olovnatá" tudíž nežádoucí ,ovšem dodnes je jako nová! Takže foto jak skutečně v reálu vypadá na malé ploše nastříkaná z plechovky použitá orig Hu. 78.
Kubouš píše:Mno a co zkusit trochu odladit RAF interior green? Nebo italskou WW2 interiérovku.
tak to ani náhodou [quote="Jarda Matt"]Přestože tazatel hledá alternativu k humbrolce Aby som to uviedol na pravú mieru-zo začiatku som staval dopraváky, kde mi stačila biela prípadne nejaká doplnková farba. Ale už som došiel do štádia že je fajn si postaviť aj WW2 či modernu. A keďže sa stále učím, tak sa pýtam. Najprv pan Guugl a potom pátram tu na MF. Alebo oboje. A vôbec-používa vôbec ešte niekto humbrol??