Vojta Novák, KPM ZNOJMO Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72) Shelf of shame: 20+ Běžte radeji lepit... Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Pánové, dobrý večer:-). Tak vytiskané Thunderbolty už mám doma, teď ještě přijde testovací polepení mého Thunderbolta, pokud to stihnu, chci to, co udělám, sebou vzít na Magistra. Do těch nýtů jsem si ještě dovolit zakomponovat takovou libůstku, trupové nýty jsou tištěné dvakrát, budou tedy vyšší a takové půlkulatější, jakože už opravdu hodně vzdálené těm dírkám po nýtovacím kolečku. Teď jsem zrovna v procesu roubování tam Airesích šachet, když Vám chci ukázat, jak tomu ty nýty budou slušet, bez těch šachet to nejde... Jinak mi ten projekt s P-47D docela vyšel, celkem dost se toho předprodalo, ani jsem tolik nečekal. Teď se to musí ještě zabalit, aby se to 16.12. ráno odvezlo na poštu a ta to stihla doručit pod stromeček. Zároveň se mi dodělávají nové popisky, ty bych měl dostat někdy příští týden, masky z Kabuki už máme, pásy taky, Eduardi na to nějak teď vydají nové přístrojovky - nic nám nebrání začít lepit Thunderbolty... Nýtování mě baví, tak jsem nechal vyprojektovat nýtovou sadu na Ki-61 Hien (Haegawa 1/32). Nějak jsme se teď zamilovali do Hien.... Ostatně, v dalším postu předvedu další lahůdku, zase na Hienu.
Tak malá radost na malou Hienu, nastříká se to na stříbrno, černý pruh proti oslnění, žluté náběžky má Tamiya v obtiskách a potom se na to nalepí toto:
Dobrý den. Tak ony ty popisky na Thunderbolty zase nejsou tak jednoduchý příběh, jak se zdálo. Ti Amíci tam používali čtyři typy vrtulí, tak jsme nevěděli, které z nich dát do popisek, dali jsme je tam tedy všechny. Kdo to budete stavět, je nutné nastudovat konkrétní předlohu. Ještě jedna taková malá změna - dost často se nám stává, že modeláři s krycím papírem (to je ten blbě průhledný) sejmou i tu přenosovou folii ještě dřív, než to namočí do vody. Ono se jim to potom docela neřízeně rozplave a oni se pak podivují a my jim to potom posíláme znovu. Technologicky to neumíme nijak pořešit, tak tam alespoň budeme přidávat lajpku s upozorněním (to je ta s červeným trojůhelníkem). Naprosto nijak to nesouvisí s trendem dát na rozmlácenou silnici značku s omezením rychlosti:-).
Dobrý večer. Byl jsem se podívat na Magistru. Klasika, všechno, co v letadlech vyhrálo, mělo na sobě nebo v sobě věci od HGW:-). Děkuji, kluci, pomalu si začínáme zvykat.... Aby se tomu lépe rozumělo, já se takhle nevytahuji samoúčelně, je to moje povinnost vůči lidem, kteří nám pomáhají. Ale dobře mi to dělá, to zase jo.... Mistr Šebesta mi tam proryl linky na cowlingu na Thunderbolta, nemám tak pevnou ruku a to, co on oreje vestoje mezi dveřma, mě zabere týden. Jsem nějak propadnul kouzlu brusných houbiček o zrnitosti 4.000 a zabrousil jsem rytí. Ale cowling už je připravený na stříkání, příští týden začnu nýtovat. Podařilo se nám dořešit, jak to měl Thunderbolt s vrtulema, tak ještě doděláváme takovou malou sadičku na dvě další vrtule. Mělo by to být někdy příští týden, celkem nevím a pro mě to bude také velké překvapení, co mi z výroby do konce týdne ještě vyleze, napjatě očekávám ty kamufláže s popiskama na Hieny, chtěl bych to na trh pustit ještě do Vánoc. Tak snad vše dobře dopadne a nezačne chřipková epidemie nebo náledí... To všechno bývá nepřítelem byznysu. (Nevím, jestli ta P-40 něco vyhrála, ale mě se líbila, tak proto ta fotka.)
Dobrý večer, Mustangů není nikdy dost, tak proč ne... Já si myslím, že základní popisky půjdou použít z toho, co už máme, takže ano, ale až někdy. Teď před sebou máme jiné, aktuálnější projekty...
Dobrý den, shodou okolností jsem zrovna o tomto měl dnes konferenci:-). Popisky + kokardy mám slíbené kolem 15.12. (letos), s markingovou částí chci počkat, až budou data na 2. výrobní blok, kde má být i Clostermann, protože je pro mě nutností udělat Wet Transfery na Velkého Karla. Na Velkém Cirkusu jsem vyrostl....
Dobrý den, zamrzelo mě, že ve wet transferech 272018 na edího Spitfira 1:72 jsou jen popisky a kokardy (asi ne nadarmo se to jmenuje Stencils). Neuvažujete alespoň o sadách kódových písmen a seriových čísel?