Začínám svoji kamionovou prvotinu. Dostal jsem ho od manželky k narozeninám a už mi bylo taktně naznačeno, že bych se měl do něj pustit. Tak jsem začal rámem. Co dodat, samá dělička a vyrážeče. Podkladů mám spoustu, akorát nemůžu sehnat nákres kabeláže a vedení v rámu. Tak mi držte palce při mojí premiéře.
chevy píše: Co dodat, samá dělička a vyrážeče. Podkladů mám spoustu, akorát nemůžu sehnat nákres kabeláže a vedení v rámu.
Vítej ve světě kamionového modelářství. Petráky od Italky patří mezi Amerikama k tomu lepšímu. Osobně jsem se u kabeláže řídil spíš fotkama, než schématama. Žádná linka mi nevede bez přerušení z bodu A do bodu B, ale to je samozřejmě podle vkusu každého soudruha.
Nevím, jak moc do detailu chceš jít, ale je dobrý vědět, že přední péra jsou vyfantazírovaný a motorová přepážka má některé prvky zrcadlově prohozené. Výlisek přístrojového panelu s velkým centrálním budíkem je špatně. Obtisk by měl být v pořádku.
Tak u tohohle se moc řídit přesností stavebnice podle předlohy nebudu, přece je to jen stavba pro radost manželky. Asi jenom dokoupím plechy, aby to trochu ožilo, do bodovačky s tím nepůjdu a na soutěžích se to ztratí.
Masakr motorovou pilou. Vylouhoval jsem chrom a zbyla tam podkladová odolná vrstva. Tak ji musím zbrousit mosazným kartáčkem. Horor. Práce na 2 večery. Vlevo obroušený kus, vpravo neobroušený.
Většinou to taky neřeším, protože bývá tvrdá a lesklá, ale tady je nějakej sajrajt hrbatej a místy odpadává sám v šupinách. A objednal jsem u CTM lepty exteriér a když jsem viděl jak vypadá kabina, tak jsem přihodil i interiér. Tak jsem na ně zvědav, jaký budou.