Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Iwata alebo Harder & Steenbeck

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 546 • Stránka 14 z 37 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37
  • Odpovědět s citací

Re: Iwata alebo Harder & Steenbeck

Příspěvekod Gromthar » 13 lis 2018, 08:49

IvoP:
Nevíte jaký je tedy rozdíl ve zpracování/ odolnosti/ životnosti když porovnám iwatu a tamku ? Děkuji
Naposledy upravil Gromthar dne 13 lis 2018, 09:40, celkově upraveno 1
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 13 lis 2018, 09:40

Gromthar píše:IvoP:Nevíte jaký je tedy rozdíl ve zpracování/ odolnosti/ řivotnosti když porovnám iwatu a tamku ? Děkuji

Hansi píše:Mám dve Tamiye - 0,3 aj 0,2, rovnako aj Iwatu. Rozdiel v spracovaní medzi nimi nie je žiadny ... Obe vyrába jedna a tá istá továreň - výrobca jemnej mechaniky firma Rich B.B.

Není zač.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 13 lis 2018, 09:41

Aleš R. píše:
Gromthar píše:IvoP:Nevíte jaký je tedy rozdíl ve zpracování/ odolnosti/ řivotnosti když porovnám iwatu a tamku ? Děkuji

Hansi píše:Mám dve Tamiye - 0,3 aj 0,2, rovnako aj Iwatu. Rozdiel v spracovaní medzi nimi nie je žiadny ... Obe vyrába jedna a tá istá továreň - výrobca jemnej mechaniky firma Rich B.B.

Není zač.

na což přišla odpověď, že je to mýlka, ale díky. Proto jsem se ptal Iva, jestli nemá třeba více informací
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 13 lis 2018, 09:55

Tak sorry to jsem už neviděl a nečetl.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 13 lis 2018, 10:18

Rozdiely sú v toleranciách, v kvalite materiálov dôležítých častí (typicky ihla, tryska) a pod. Ale platí to isté čo aj inde - skok od shitu ku kvalite je obrovský, potom už sú rozdiely veľmi malé a ekonomicky pre väčšinu málokedy zdôvodniteľné.

A často tiež platí, že menej prémiový výrobca môže kopať vyššiu ligu ako prémiový.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 13 lis 2018, 12:15

Ok, díky za info. Ještě nevíte jak je to se clem, když jsem tu koukal na ten odkaz přes ebay. Vim, že z japonska se to platí, ale jestli se to vztahuje i na hobby netuším.
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod corsair » 13 lis 2018, 16:02

Poštu 120/ tkzv. výměnná pošta pracující pouze se zahraničními zasilkami/ v Praze vůbec nezajímá, jestli to je hobby či není.
Je zajímá zda ta věc je v hodnotě do 22 éček, pak neplatíš nic, nad 22 éček do 150 platíš dph 21 proc. z ceny zboží nad 150 eček platíš clo i dph.
Plus platíš výpalné poště 198 ,-Kč za to,že se obtěžovali s tvojí zásilkou zaobírat.
Samozřejmě když přijde krabice na půl televize a cena je tam pod 22 eček přítomný celník zaprvé vidí vše v rentgenu co tam je a může provést svůj vlastní odborný odhad co že to v té bedně je a kolik to stojí a není problém si vyggoglit.
A Japonsku se myslím, oproti Číně a HK a spol. nedomluvíš aby ti napsali na zásilku nižší cenu než je skutečná.
Edit na webu celní správy je vždy vyvěšena vyhláška, jak se a po jakou dobu od - do Euro přepočítává na další měny např, když máš na zásilce napsáno 25 USD jestli se to vejde do 22 éček apod.
Naposledy upravil corsair dne 13 lis 2018, 16:07, celkově upraveno 1
Pravda začíná tam kde končí signál ČT - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena
corsair

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvoP » 13 lis 2018, 16:06

to Gromthar: u pistolí japonské výroby rozdíl není z hlediska použitých materiálů i přesnosti výroby prakticky žádný. Ať už si koupíte Iwatu, Holbein, starý Olympos, GSI Procon, Tamiyu nebo vlastní značku jejího výrobce, tedy RichPen, neuděláte s jakoukoliv z těchto pistolí chybu. V případě Iwat platíte za "brand", tj. vybudovanou značku. Ten marketing něco stojí...
Možná jen pro zajímavost lze uvést, že ve světě skutečného airbrushe, tj. u výtvarníků, kteří se tím živí a dělají airbrush technikou trochu náročnější práce než flíčky na plast, je pojmem třeba právě pistole RichPen 213 od Fuso Seiki, kterou vyladil a pod zn. Mojo prodává Mike Learn, ne Iwata. (:)
IvoP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 13 lis 2018, 17:24

Mám Olympos, ihla je určite tvrdšia ako napríklad HS, ale počul som, že ihly z Iwaty CM sú ešte tvrdšie. Nemám zatiaľ dôvod vymeniť, takže nepotvrdím, ale nedovolil by som si jednoznačne tvrdiť, že rozdiely nie sú.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvoP » 13 lis 2018, 18:59

Nevím jak H&S vs. Iwata, tam klidně může být japonská jehla o něco tvrdší, ale v případě jehel Olymposu i Iwaty je obojí austenitická ocel srovnatelných parametrů. Ono zas těch subdodavatelů komponent a vstupních materiálů pro tohle odvětví ani v Japonsku není tolik. Mj. o materiálech Iwat se šíří takové skazky, že člověk někdy žasne. Při jejich výrobě jde přitom o použití zcela v tomto odvětví běžných materiálů. Naprosto vážně mne nejméně dva kamarádi před časem přesvědčovali o tom, že trysky má Iwata titanové...
IvoP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 13 lis 2018, 19:22

Děkuji za odpovědi, vzal jsem poslední kus Tamiye z mpm. Jsem zvědav na rozdíl oproti rozstřikující fengdě :lol:
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dexi-xx » 14 lis 2018, 16:37

S tou Tamkou jsi udělal dobře, srovnávat to s Fengdou ani nejde, ta Tamka je úplně někde jinde, věřím, že budeš příjemně překvapen, já bych do Fengdy apod. určitě nešel, vyhozené peníze. (:) :-#
dexi-xx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IvoP » 15 lis 2018, 00:29

to Gromthar: nemáte zač, Tamiya je určitě dobrá volba, poctivá a precizní japonská práce. Na druhou stranu i já patřím mezi lidi, kteří stejně jako David Bílek mají doma mimo jiných i tu Fengdu. A zatracovat ji nehodlám, protože mi slouží dobře. Ale teď jsem si uvědomil, že tenhle výrobce sem do vlákna nepatří.
IvoP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 15 pro 2018, 13:24

Na základě referencí v tomhle vlákně jsem tu Tamiyu pořídil. Tu 0,2mm verzi.
Používám dvě pistole, Iwatu HP-BH a Hansu 381 (tu jen na stříbrnou, surf a občas jednolité nástřiky).
Potřeboval jsem další pistoli pro nástřik vícebarevných skvrnitých kamufláží, kdy je potřeba často retušovat tou protibarvou a neustále měnit barvu v pistoli je oser.
Zatím nemám vyzkoušeno, takže jen vizuální porovnání - rozhodně to není kvalita Iwaty. Nevypadá vyloženě nekvalitně, ale Iwata to prostě není. Konkrétně, na zadní straně páčky spouště jsou takové nerovnosti. To je doufejme vada spíš kosmetická. Druhá věc jsou takové "schůdky" v místě přechodu kalíšku do "tunelu" pistole. Není to tam hladké. Nevím, jestli je to má být záměr, podle mě se v těch schůdcích bude při čištění chytat barva.
Taky mi vadí zbytečně velký kalíšek (a to jsem koupil tu mírně dražší verzi s tím menším kalíškem - ne s tím strašným kalichem smrti velkým jak panák!), o poznání větší než na té Iwatě HP-BH.
Uvidíme, jak bude fungovat.
Každopádně cena je bezkonkurenční, z HLJ včetně poštovného, DPH a výpalného poště za cca 3000. Cena se dá stlačit i níž, já vzal to dražší poštovné cca za 400, nevěděl jsem, že mi pošta vyměří DPH i z něj, takže se mi to prodražilo dvakrát. Doma za 10 dnů. Proclení tedy v pohodě stíhají i před vánocemi, což mě mile překvapilo.
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 17 pro 2018, 18:41

Asi se k Tobě zastavím na vyzkoušení:-))
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 546 • Stránka 14 z 37 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 37

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna