děkuji pánové, jsem rád ,že se líbí!
Pavel Š: dřevo je klasika olejovkou, ale předpokládám, že se asi ptáš na to dělení panelů? Dělal jsem vždycky pole která se nedotýkají kolem rytí setřel pečlivě štětcem přetahy. Tam kde nebylo rytí a chtěl jsem pole rozdělit nebo ohraničit, tak proužek maskovací pásky, udělá takovou hranici z nahrnuté barvy(např. náběžka nebo spodní strana kde je zlom vzepětí). Potom zaschnout a zalakovat a doplňovat další místa která zbyla. Přetahy polí se zase setřou štětcem a synt. ředidlem. Ve výsledku vypadají pak hranice od pásky stejně jako ty s rytím. A křídlo jsem přebrušoval a přetmeloval rytí aby bylo jemnější.
Víťa: studený spoj je když se nespojí tavenina při plnění dutiny a setká se v krizovém místě částečně zchladnutá. Je pak vidět vlasová stopa v místě kde se tavenina setkala. Na čirém dílu to ruší průhlednost.
Na odlitky nemám vybavení a ani neuvažuji, jelikož výrobci těch resinů to plní do obrovských pikslí, je to drahé a projde tomu záruka, když to nespotřebuješ. Ani se nechci nasírat s nějakou další chemií a bublinkama atd....