Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lotus 72E JPS [Ebbro] 1/20 (Peter, Kuku, Dekon)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 826 • Stránka 52 z 56 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
  • Odpovědět s citací

Re: Lotus 72E JPS [Ebbro] 1/20 (Peter, Kuku, Dekon)

Příspěvekod Kuku » 01 lis 2018, 17:15

Veľmi pekne ďakujem, Igor. Je to vynikajúce. Teraz vidím, čo všetko je inak ako som si predstavoval. Krásne fotografie a určite poslúžia aj iným kolegom z fóra, čo toto auto stavajú, alebo budú stavať.
Dnes som zlepil na motore čo sa dalo, prilepil olejovú nádrž s chladičom a keď som bol v najlepšom, podarilo sa mi obliať zadné krídlo Supercementom a neviem ako to opraviť. Lepidlo naleptalo lak a zatiaľ to nechávam poriadne zaschnúť. Nemáte prosím niekto skúsenosti s takouto patáliou? Aj keď pochybujem, že by sa ešte našla takáto "šikula" ako ja... :wink:
Přílohy
IMG_0389.JPG
Obliate zadné krídlo...
IMG_0386.JPG
Pružina z výfuku chýba, je niekde pri kuchynskej linke...
IMG_0385.JPG
Pripravené na káblovanie...
IMG_0384.JPG
...po doplnení brzdových kotúčov...
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 01 lis 2018, 18:35

Motor krásnej....
Křídla je věčná škoda.... asi jak píšeš, nechat dobře vytvrdit a pokusit se obrousit...ale nevím nevím, bude to pakec....
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 01 lis 2018, 18:39

Nech to být. To lepidlo se odpaří. Sice nevím na té černé jestli tam pak nebudou fleky. Pak bych to obrousil a zkusil zalakovat. A když se to nepovede tak holt koupačka a seženeme někde nové dekály. Vždyť je to “jenom” zadní křídlo. ;-)
Ale práce je to super. ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 02 lis 2018, 07:36

Rolfi píše:Motor krásnej....
Křídla je věčná škoda.... asi jak píšeš, nechat dobře vytvrdit a pokusit se obrousit...ale nevím nevím, bude to pakec....

Díky Rolfi. Pakec to asi naozaj bude, lebo je to už všetko zlapené a naleštené. teda bolo...

Hanz.77 píše:Nech to být. To lepidlo se odpaří. Sice nevím na té černé jestli tam pak nebudou fleky. Pak bych to obrousil a zkusil zalakovat. A když se to nepovede tak holt koupačka a seženeme někde nové dekály. Vždyť je to “jenom” zadní křídlo. ;-)
Ale práce je to super. ;-)

Vďaka Hanzi, dekály boli od PCM. Mám ešte jednu "full" sadu, ale od TABU. PCM malo krásne tenké linky a TABU ich má trocha hrubšie. Počkám kým to poriadne zaschne a ja vychladnem. Zatiaľ mám na čom robiť. Môžem sa venovať Ferrari, Matre, Wolfovi, dvom Tyrrellom, Brabhamu...a ešte som zabudol na Roba Walkera... :wink: No a Fľaky tam určite budú. Čierna je mrcha a schytal to aj air box a málo sa ušlo aj jednej bočnici.
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 05 lis 2018, 14:57

Tak po podrobnejšej prehliadke po katastrofe a svojom pomalom vychladnutí si myslím, že airbox a bočnicu zachránim a na krídlo použijem jednoznačne "Jordyho metódu". Som rád, že to dopadlo takto... :wink:
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 06 lis 2018, 19:09

Je super napsat “Jordyho metodu” a hned každý ví o čem je řeč. :-) :-)

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 06 lis 2018, 19:38

Jsem rád že jsem nechal v Československém modelářství svůj silný otisk. Moh bych začít prodávat brzdovku jako Jordyho lektvar :grin: :grin:
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 06 lis 2018, 19:55

jordan04 píše:Jsem rád že jsem nechal v Československém modelářství svůj silný otisk. Moh bych začít prodávat brzdovku jako Jordyho lektvar :grin: :grin:

:lol:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 06 lis 2018, 22:27

Michal Šilpoch píše:
jordan04 píše:Jsem rád že jsem nechal v Československém modelářství svůj silný otisk. Moh bych začít prodávat brzdovku jako Jordyho lektvar :grin: :grin:

:lol:

:grin:
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kuku » 07 lis 2018, 11:49

Stopu si určite zanechal. Silnú a nezmazateľnú. My sa však môžeme, chceme, ba priam až musíme zamyslieť na tým, čo všetko si vykonal pre rozvoj tejto efektívnej metódy, koľko litrov "Jordyho lektvaru" prešlo tvojimi nádobkami. Samozrejme na základe intenzívnej popularizácie tejto, nebojme sa napísať "Jordyho metódy" aj nádobami iných modelárov.
Pracoval si intenzívne a cieľavedomo a na popularizáciu metódy a lektvaru si dokázal využiť každej, aj minimálnej príležitosti. Svedčí o tom tvoj avatar a priložené foto. Neviem koho to bola myšlienka a kto začal v dávnom čase používať ako prvý, ešte vulgárne povedané "brzdovku" a komu patrí historické prvenstvo.
Avšak na základe skúseností ktoré sme pozbierali a samozrejme aj za tvoj osobný prínos k rozvoju v "leštenkárskom sektore" navrhujem, aby na týchto stránkach bola neohrabaná "brzdovka" nazývaná "Jordyho lektvarom" a metóda hrdo niesla meno "Jordyho metóda".

P.S.: Škoda, že som ťa nikdy nestretol Jordy. Viem, že si človek so zmyslom pre humor a dúfam, že za túto krátku úvahu ma nevyklepeš na rezeň ... Len som si spomenul na spoločné začiatky na fóre. :wink:

Prepáčte mi OT...Muselo to von.
Přílohy
P_20171202_123954.jpg
Kuku

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 07 lis 2018, 14:02

Kuku píše:

Stopu si určite zanechal. Silnú a nezmazateľnú. My sa však môžeme, chceme, ba priam až musíme zamyslieť na tým, čo všetko si vykonal pre rozvoj tejto efektívnej metódy, koľko litrov "Jordyho lektvaru" prešlo tvojimi nádobkami. Samozrejme na základe intenzívnej popularizácie tejto, nebojme sa napísať "Jordyho metódy" aj nádobami iných modelárov.
Pracoval si intenzívne a cieľavedomo a na popularizáciu metódy a lektvaru si dokázal využiť každej, aj minimálnej príležitosti. Svedčí o tom tvoj avatar a priložené foto. Neviem koho to bola myšlienka a kto začal v dávnom čase používať ako prvý, ešte vulgárne povedané "brzdovku" a komu patrí historické prvenstvo.
Avšak na základe skúseností ktoré sme pozbierali a samozrejme aj za tvoj osobný prínos k rozvoju v "leštenkárskom sektore" navrhujem, aby na týchto stránkach bola neohrabaná "brzdovka" nazývaná "Jordyho lektvarom" a metóda hrdo niesla meno "Jordyho metóda".

P.S.: Škoda, že som ťa nikdy nestretol Jordy. Viem, že si človek so zmyslom pre humor a dúfam, že za túto krátku úvahu ma nevyklepeš na rezeň ... Len som si spomenul na spoločné začiatky na fóre. :wink:

Prepáčte mi OT...Muselo to von.

Myslím že výše uvedené názvy a metody, případně Jordy dokreslí pečlivým úplným návodem s vysvětlivkami a nákresy :)
Schvaluji v plném rozsahu :lol: :lol: :lol:
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 07 lis 2018, 17:28

Děkuju tos Lubo napsal fakt krásně. Však jsem to všechno dělal ve finále je pro vás aby jste nemuseli tomu obětovat tolik. Rád se újmu případných začátečníků a vysvětlím detaily případně zodpovím dotazy ve zprávě ať to tu neplevelime. Když bude mít někdo zájem pošlu podepsaný ponožky, samozřejmě použité a vyloupané v lektvaru :grin: .

Však není všem dnům konec ještě se můžeme potkat někde potkat až začnu zase jezdit
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 07 lis 2018, 18:34

Já to mám !!!!
WORKSHOP - Jak na "Jordyho lektvar"
:grin: :grin:
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 07 lis 2018, 19:42

Tak ve Zdicích :grin:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 07 lis 2018, 21:20

Ok. Máš ho mít !! ;-)

GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 826 • Stránka 52 z 56 • 1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56

Zpět na Rozestavěno