Dušan Gabriš
Tomáš Studený píše:Díky Petře, ale zase taková bomba to není.
V žádném případě nechci říct, že Zoukej Můra je špatná. Porovnával jsem stavbu pouze dle toho co bylo v krabici, ať už Acádu tak ZM. Když pominu velkou botu ZM ve tvaru trupu(která stejně po zaparkování do vitríny néééni vidět), mají obě stvebnice svoje plus a mínus. Skusím to nějak porovnat co si pamatuju.
Trup: ACA- jak píšeš hřbet trupu nepovedená vložka formy, ztrácející se rytí a nýtování. Opravit se to dá bez námahy.Já pouze poopravil rytí po přebroušení přesazení.
ZM- vyřešila to vlepovacím dílem, nepasuje na 100%, taky musíš opravovat, a to rytí a nýtování se ztrácí taky-podle mě jednoduší ACA.
Pit: za mě vyhrála ZM
Křídla: ACA- nejsou tolik rozsekaný, trošku lepší lícování sklopné části
ZM- totálně rozsekaný. Když jsem je viděl v krabici, jásal jsem, že budu mít jednoho Fanouše s křídlem se vším venku. Až po vyštípání z rámečku jsem zjistil že bohuželVšechny pohyblivé části poze nalepíš do neutrálu(tady pozor, myšleno z krabice).Sposta pasování na sucho, lícování, i tak po slepení a přebroušení přijdeš o část paneláže. Ale dá se to jednoduše opravit. Přilepení sklopné části taky nepasuje, ACA má trošku lepší, ale oběma to natřela GAWA.
Šachty a podvozky: tady vede jasně ZM
Brzdící štíty: tady taky vede ZM
Závěsníky a výzbroj: Tady bych dal plichtu, pominu-li množství(tady vede ACA). U ZM mi chybí samostatný vnější závěsníky, mají pouze s bandaskama.
Překryty: trošku líp se mi líbila ZM, i když jsem očekával alespoň vnitřní rámování.
Tak jsem to tak nějak sesumíroval, vidíš sám že každá stavebnice má něco. Na ZM mě ale totálně nesedí poměr cena-výkon. Kdyby byla cca za 1000,-kč tak ani nehlesnu, ale za dvojku jsem si představoval trošku víc.
Každopádně to co jsem sepsal, je pouze můj názor se kterým nemusí všichni souhlasit. Budu ZM stavět ještě jednu a to Céčko a pak zbylých asi třicet je směs Gawa a ACA.
Tady je Eduardí z krabice: viewtopic.php?f=6&t=87179
Uživatelé procházející toto fórum: Hattori, Raymond Kaňa a 11 návštevníků