Podle mě fotky na Firefly IIc neexistujou, protože se Firefly z M4A1 nedělal, důvod byl míň místa v korbě a Britové jich dostali omezený množství. Vím že předělali pár M4A3 pro Amíky,ty je na samým konci války nasadili, fotek na ně je málo, vím jen o jedný.
no prave... ja sem si take myslel ze se nedelaly ... ale onehda jsem nekde nanetu cetl ze jo - asi to teda bude mystifikace. mohl bych poprosit o tu fotku M4A3 ?:-)
To Vici: Já jsem to blbě napsal mám fotku , na který je údajně US Firefly, není to ale M4A3.
K tý M4 s 76mm kanónem, dával jsem sem fotku M4A3 přezbrojenou z 75 na 76 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=12277 o M4 s 76 nevím.
K tý fotce Shermanu s č. 10 je to M4A2, existujou fotky i z jinech stran. V Normandii 13/18 Husaři měli M4A2 teda jen rota C a velitelská rota, roty A,B měli DD tanky.
takze Dragon si to opet vymyslel....
M4 se 76mm sem spis myslel zda nedelali primo ve fabrice M4 WET se 76mm..... ale asi ne asi je delali jen se 105mm
koukal jsem na M4A1 76W a ma nejakou divnou vec - asi mrizku v prostoru za vyfuky. k cemu to bylo? starsi M4A1 ani pozdejsi M4A1 HVSS to asi nemely...
jest eneco k te M4 s WET a 76kou z vyroby.
mrkni prosim, pokud mas, do Concorda 7036 na stranky 54 a 55 - jsou tam tanky popisovane jako M4 (76) ale pritom pokud je nekde vylozene M4A3 s 76tak je popsany jako M4A3(76). cili bud autor nedusledne popisuje a nebo.... bohuzel na tech fotkach neni prislis jasne videt zadek..
Koukal jsem se na to a v Concordu to maj určitě blbě uvedený musí to bejt M4A3 (někde jsem viděl tabulku výroby Shermanů). Korbu M4(M4A2) od M4A3 poznáš z boku i podle sklonu zadního pancíře, u M4A3 je víc sešikmený. Jinak M4 105 od M4A3 105 zepředu neodlišíš, snad jedině z kontextu (třeba fotka jinýho vozidla stejný jenotky, v Normandii hlavně M4 105).
Shermanům Zdar!!!