Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ 100 let československého letectví
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nieuport 23 1/72 Eduard

Pravidla fóra
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Nieuport 23 1/72 Eduard

Příspěvekod Pavel Klouček » 22 bře 2018, 20:43

Sice nejsem první, kdo tenhle typ v této skupinovce zvolil, ale co už. Mám k dispozici půlku Dualcomba. Začal jsem klasicky interiérem a velkým pomocníkem jsou fotky z renovace bruselského kusu. Takže zatím základ konstrukce a nejdřív to musím hodit do dřeva, než přibudou další detaily.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Re: Nieuport 23 1/72 Eduard

Příspěvekod Pojistovak » 22 bře 2018, 22:03

Pavel Klouček píše:Sice nejsem první, kdo tenhle typ v této skupinovce zvolil, ale co už. Mám k dispozici půlku Dualcomba. Začal jsem klasicky interiérem a velkým pomocníkem jsou fotky z renovace bruselského kusu. Takže zatím základ konstrukce a nejdřív to musím hodit do dřeva, než přibudou další detaily.
Sleduji:-)
Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 22 bře 2018, 22:10

první sice nejsi, ale jistě první dokončíš.
držím palce! =;
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 25 bře 2018, 20:03

Interier se postupně vybarvuje a plní. Ještě tam šoupnu trochu washe a pak už chybí jen sedadlo a nějaký ten budík asi. Verze s praporovými znaky je na fotkách bez kulometu, ale přívod nábojů, tj. zároveň celá nábojová schránka je stále na svém místě, stejně jako držák kulometu. Proto mám nábojovou i záchytnou schránku na náboje v interiéru taky.
Přílohy
4.jpg
5.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrazel » 26 bře 2018, 08:04

Pěkně udělaný interiér.
Obrázek
Dušan Vrážel - Čs. letectvo 1918 - 1939
Letov Š-328v.4, Avia B-222, Avia B-422, Aero A-300
vrazel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 28 bře 2018, 19:26

Abych nebyl nařčen z lajdáctví, Nieuport nespí. Trup slepen, už má i spodní křídlo. Z úprav - prostupy před pilotem pro táhla řízení a přívod nábojů, na bocích trupu otvory pro lana (Eduardům se nepovedlo nalisovat je na obou půlkách stejně, na jedné straně je horní vzadu, na druhé víc vpředu), prohloubena stupačka. Ve VOP jsou taky díry pro lana, to jsem zatím nefotil. Interiér dostal ještě před zavřením dva budíky.
Přílohy
6.jpg
7.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 08 dub 2018, 18:06

Chvíli jsem myslel, že nebude co zveřejňovat, protože vzpěry, podvozky atd. fungovaly stylem odštípni, začisti, přilep... No nicméně dostal jsem se k motoru a tady narazil na jednu záležitost - Eduard v návodu nabádá použít špatný díl pro rozvody sání, trubky vycházejí k válcům z druhé strany. Mě to trklo u bruselského kusu a naštěstí je to k zahlédnutí i na naší mašině na fotce se sundaným krytem. Takže je potřeba použít druhý díl sání. Doplnil jsem i ventilové tyčky a za motor olejovou nádrž. Ta měla určitě taky víc provedení, Já to dělal podle manuálu na Nie-17 a na fotce našeho je vidět jen spodek nádrže na levé straně, tak těžko říct, jetli vypadala zrovna takhle, ale za motorem stejně moc vidět nebude. Taky jsem vykousl motorový kryt dole a tady si opět přidělal práci, protože bruselský kus má ty výztuhy na krytu souměrně ke kulometu (vyosenému). Pak jsem ale koukal na fotku našeho a tam zůstává pevný díl krytu pod kulometem přímo v ose, tak jsem výztuhy odbrousil a musím je nalepit zpět. Začínám si připadat jako průkopník slepých uliček pro následovníky...
Přílohy
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
NieD.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 zář 2018, 18:07

Příslib nové obtiskového archu na naše Nieuporty mě zase vlil trochu krve o žil a vzpomněl jsem si, kam jsem před létem odložil svého Nieuporta. Barva hliníkový nátěr od Agamy, jen motorový kryt jsem nechal ve stříbřence. V praporové podobě po kulometu zbyl jen přívod z nábojové schránky a přední závěs kulometu, který Edíci chybně umisťují na motorový kryt - byl ukotven na motorové přepážce. Motor dostal svíčky, ještě k nim chybí kabely a pak wash. Pneumatiky měl náš Nie velmi světlé, tak jsem zvolil pouštní růžovou US Army a přidal gumová lana na odpružení. Štítek před pilotem jsem nepoužil z leptu, ale udělal jsem ho rovnou z průhledné fólie, naryl a natřel rámeček. Teď už v podstatě počkám na obtisky a pak to poskládám a vypletu.
Přílohy
b1.jpg
b2.jpg
b3.jpg
b4.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubos Vinar » 17 zář 2018, 19:36

Hezké, takhle moc se s tím nepářu. Navíc mě včera pořezala vrtule při nahazování 8ccm čtyřtaktu, tak mám omezený cit v prstech.
Obtisky bys mohl mít zítra doma a přidělal jsem tam i ty trojbarevný středy kol. Tak předpokládám že se brzy někde objeví informace že to bylo všechno jinak :-)
Luboš Vinař
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník

Pro samé modely nelepím.
Lubos Vinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 zář 2018, 20:08

Díky, těším se. No já se taky pářu jen s jedním a nezakládám si rovnou fabriku :lol: Tak snad se ruka brzo zahojí.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 29 zář 2018, 15:46

Tak díky pracovitosti Luboše Vinaře a taky tomu, že si do toho nechá kecat, jsem si z E-Daye přivezl finální podobu aršíku na čs. Nieuporty a o půlnoci bylo doobtisknuto. Vše krásně sedne, Dnes jsem se vztekal s výplety a přilepil SOP a až zatuhne, tak jí připojím připravená ovládací lanka. A pak už jen zalepit zatím nasazenou vrtuli a trochu to doumazat a bude hotovo. No a protože jsem kolem Nieuporta chodil týden v čekání na obtisky, tak jsem se přistihl, že nejednou vycvakávám díly dalšího hadraplánu s našimi znaky, tentokrát původem z druhé strany barikády (přeložte si to jak kdo chce :wink: ). Stavbu LVG C.VI přihazuji do sousedního chlívku.
Přílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubos Vinar » 29 zář 2018, 19:00

Pěkné to máš. Moje Nieuporty díky tomu že opadl tlak na dokončení budou teď tak do Modelbrna ležet někde na dně skříně.
Luboš Vinař
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník

Pro samé modely nelepím.
Lubos Vinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Blaschke » 29 zář 2018, 19:44

Paráda, gratulujem ku krásavcovi =D>
A-300 vacu, Praga XE-55, Š.4, SARO, B.34
Robert Blaschke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 30 zář 2018, 11:50

Super práce Pavle! =D> =D>
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

Odeslat odpověď

Zpět na 100 let československého letectví