Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if...
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Prezentace What If SIGu (What if na akcích, v terénu ...)

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3075 • Stránka 199 z 205 • 1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 205
  • Odpovědět s citací

Re: Prezentace What If SIGu (What if na akcích, v terénu ...

Příspěvekod Jarek S. » 06 zář 2018, 18:32

A co by jsi chtěl inventarizovat?
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 06 zář 2018, 18:37

ujík píše:Pavle, mohu poprosit o bližší vysvětlení? Protože tohle jsem nějak nepobral.
pknotek píše:Zdeňku, při vší úctě k tobě jako modeláři, nelíbí se mi, že haníš něco, čeho se sám většinou neúčastníš.

Rád ti to vysvětlím, jen nevím, co jsi z toho nepobral. Třeba mi to napiš do SZ, ať to tady neplevelíme.
Nebo mi zavolej na 602520522. Rád to s tebou proberu.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 06 zář 2018, 18:53

Inventarizovat, co všecko jsem do What if načal a co dokončil...
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 07 zář 2018, 06:30

Pavle, klidně to napiš tady.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 07 zář 2018, 08:56

OT: Zdenda úspěšně načal dvoustou stránku, to je na panáka, ne? 8-)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 07 zář 2018, 09:05

Spíš na flašku..... a ne jednu :roll:
Obrázek
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 07 zář 2018, 09:44

pknotek píše:Zdeňku, při vší úctě k tobě jako modeláři, nelíbí se mi, že haníš něco, čeho se sám většinou neúčastníš.

Když jsi to tedy Zdeňku nepochopil, narážel jsem na třeba na to, jak jsi mne s Romanem sepsul před lety za prezentaci v Kopřivnici. Přitom jsme tam byli jen já a Roman, ostatní jste přijet nechtěli. Tak jsme to udělali po svém a tys nás tady zdrbal. Roman se snaží vystavovat všude, kde jede, i když to někdy vypadá, že nahrazuje kvalitu kvantitou. Ale SIG prezentuje, nebo se o to snaží. A i jeho kvalita je mnohdy lepší, než některých v reálu nebo v jiných tematických výstavkách. Se podívej třeba na http://www.whatifmodellers.com

Máš zde různé povzdechy, ale přes výzvy, ať své myšlenky napíšeš, tak jen odmítáš, že by to byla ztráta času. Proč? Když ne třeba my, třeba to zaujme někoho jiného, který tvé představy začne realizovat. I já si to rád přečtu a třeba mne to někam posune.
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skřivan » 07 zář 2018, 11:20

Právě, že jde o to JAK.

Spousta lidí se na What If dívá skrz prsty, a na nás jak na nějaké exoti :-k
Skřivan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 07 zář 2018, 11:44

Pavle, protože si to už nepamatuju, dohledal jsem si tady v tématu tu diskuzi kolem Kopřivnici i fotky zde v tématu i z výstavy. A trvám si na tom, že rozhodně takhle ne. Takhle si já prezentování SIGu nepředstavuji. Ale pokud tobě a ostatním tohle stačí jako vhodný způsob prezentování, nediv se, že už to tady nechci řešit.

Ano, nezúčastnil jsem se několika soutěží, kde byl oficiálně SIG. Ale troufám si tvrdit, že bych to spočítal na prstech jedné, max. dvou rukou, kde jsem jako zástupce SIGu nebyl. Protože za celou dobu SIGové existence najdeš těžko někoho, kdo by toho objel víc než já a prezentoval What if. Takže si myslím, že já mám právo do toho kecat. Proto jsem nějak nechápal to tvoje, že haním něco, čeho se sám neúčastním.

Tohle mi akorát tak přijde, že jsem někomu šlápl na bolavý palec a ten ne a ne tu bolest zapomenout.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 07 zář 2018, 11:54

Aha takže když se v Anglii vytento na stůl tak my musíme taky? To že by tam na západě byl Kresta pomalu jako jednooky mezi slepými králem tak trio Jirásek, Křivánek a Ujík by tam bylo božstvo, když to bereš takto.
Tu jde Pavle o to, že v tomto státě jsou nároky na průměrnou kvalitu mnohem vyšší.. a navíc většina modelařů se zná. Takže když řekneš what if, vybaví si Herr Krestu s jeho mámtovítekde taky díky jeho prezentaci a zbytek se přihodí k němu do pytle s tím, že zdůrazní, že Ujík je výjimka a je ho pro what-if škoda. ( V podobné parafrázi jsem četl už někde asi dva nebo tři komentáře, není to žádné moje stigma trpící, že Ujda je bůh.)
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 07 zář 2018, 12:39

Hoši, poněkud se pletete. Já Romana nijak neobhajuju ani neglorifikuju. Jen konstatuju, jaký je stav.

Pokud máš Zdeňku nějaké své představy o prezentaci a nikomu je neřekneš, pak jsou tvé výkřiky o tom, že si to představuješ jinak poněkud zvláštní. Možná jsem to popsal nesprávně, ale jde mi hlavně o to, že tady prezentuješ, jak to všichni děláme špatně, že ty máš jiné představy, ale tyto představy nechceš zveřejnit. O toto mi hlavně jde. Tak to sem kruci napiš a můžeme to rozebrat.
Pavel Knotek
pknotek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 07 zář 2018, 13:08

Jenže já tu Romana nehaním, jen ti píšu, jaky tu stav díky němu je.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 07 zář 2018, 14:01

Tak Zdenkův pohled na prezentaci byl několikrát řečen, pravda asi ne úplně písemně bod po bodu. V sumaci modely na stole by měly být aspoň trochu srovnané, ideálně i třeba podle období, ale aspoň v nějaké jednotné rovině a ne naházené každá pes jiná ves. K tomu jednotné a vyplněné cedulky.

Sám přiznávám, že loni v Brně (které považuji za poslední ofiko vystoupení SIGu) to nedopadlo podle představ a sám mám v tomto směru máslo na hlavě. SiG jako takový nepředpokládá perfektní kousky a ta glorifikace Zdenka (za sebe bych tam řadil i Skřivana) jako nedostižného není sice úplně bez pravdy, ale není to tabu, kvůli kterému by na to ostatní museli začít prdět jako na placatej kámen. A v tomto směru si to řekněme upřímně, Randalf i Vašek stavět umí, ale musí se jim chtít. Jenže když jsou skálopevně utvrzeni ve své víře "ne neumím" a "mámtovpíči" tak to je pak těžký něco sjednocovat.
Ano já sám jsem prd stavitel, víceméně jsem měl tak 1 WI kus za rok, pač je to pro mě spíš okrajová záležitost, ale i tak jsem zastánce tohoto modelářského zájmu. Nápady jsou tady pořád dobré, ale občas je lepší jet kvalitněji a méně než to hrnout jeden za druhým stylem "slepeno při pauze na oběd, no co je to jen WI".
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 07 zář 2018, 14:15

už to tu napsalo více lidí a dobře, něco málu napíšu. Minimum mých požadavků je, že ty modely mají být na stole pěkně srovnané, mají mít cedulky, aby si každý mohl přečíst, jaký model to je a na stole byl ubrus. To je naprosté minimum pro nějakou reprezentaci.

A jak se chová většina SIGu na soutěži? Vybalí modely, nahážou je na stůl a on si to už ujík srovná. A hrozná sranda, že se s tím tak seru. Tak jsem se na to posledních pár soutěží vykašlal a podívej se třeba na loňské Brno. Naházený na stolech jak sláma, cedulky křivě. Kruci, vždyť tady spousta lidí ani není schopná si ty cedulky vytisknout, nebo si napsat někomu, kdo mi je udělá. V tom lepším případě to naškrábou rukou na nouzové cedulky, co se vozí na soutěže. Přivezl někdy někdo třeba ubrus? Ano, čest vyjímkám, ale zbytku je to naprostu šumák. Naházet na stůl kupu modelů není prezentace, ikdyby jich bylo tisíc.

Přišel někdo někdy s nápadem, jak tu výstavku ozvláštnit, zmodernizovat, udělat nový styl, jak to vylepšit? Nikdo a už jsem to tady několikrát řešil. Ono je už únavné, když se snažíš a zbytku je to totálně fuk. Hlavně, že si mají kde sednout na soutěži. A taky je potřeba se někam posunovat, ne zůstat na věcech, co jsme se dělali před 8-10 lety.

A co se týká kvality modelů? Ano, trvám na tom, že ty modely musí tu prezentaci splňovat. A to znamená hlavně čistá stavba! Pokud někdo ojebává čistotu a dodržování základů stavby, tak jeho modely nemají na prezentaci co dělat. A to, co sem poslední dobou dává Randalf, jsou neskutečné ojebávky. Nikdy jsem se netajil tím, že chci ,aby modely v SIGu byly ve stejné kvalitě, jako když ho dáš do normální soutěže.
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 07 zář 2018, 17:53

Tak to souhlasím.... i když pravda, já moc řečnovat nemožu. Moje tempo staveb je prachbídné.... kvalita... no... myslím, že sem se trochu zlepšil, když si dám pozor.
Styl "mámtoněkde" taky neuznávám ... a taky si myslím, že i když jde o "jen" What if, má ten model vypadat... asi to bude o snaze jednoho každého nás. A srovnat modely při prezentaci ?
Samosebou.... ale když se snažím já, asi mám křivě oči... přiznávám.
Obrázek
PantherG

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3075 • Stránka 199 z 205 • 1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 205

Zpět na What if...