Moc pěkná E-3a . V Tovačově jsem ji bohužel nějak přehlídl, protože jsem víc kecal než koukal. Ke kamufláži jen drobná pozn., že si nepamatuji, že bych někde viděl bílou 8 na SOP...
Davide, tak nějak jsem se řídil podle obtisků. Fotky jsem hledal, ale J-346 jsem našel jenom z doby, kdy byla bez pruhů a bílých doplňků. Bílou 8 mají na obtiscích dva výrobci a pak jsem našel ještě jeden bokorys. Nijak víc jsem v tom nepátral, prostě se mi s bílou 8 na směrovce líbil.
Hezky postaveno, švýcarské stroje jsou moje oblíbené. Bílá osma je fotograficky zdokumentovaná s pruhy, ale měla od 20.3.1944 namontovanou švýcarskou vrtuli Escher-Wyss se špičatým kuželem. Ještě jsem si všiml, že na modelu není správně široký červený pruh na trupu, který nezasahoval na spodní plochu (viz dekály LF nebo bokorys z wings.de.ms). Zdá se to divné, ale je tomu tak. Podle barevných fotek i rekonstruovaného Emila ve Švýcarsku nebyly čáry vymezující plochy pro chození po křídle červené, ale černé.
No jo, tak jsem to nakonec zmastil i ve finále. A mi bylo divné, že by to nakonec dopadlo dobře. Já to dělal podle návodu na 1/72, kde ten pruh mají až dolu, viz. fotka. Pak to asi opravili na ostatních měřítcích. Ale hlavně, že jsem ty ostatní bokorysy měl postahované. Holt slepota. A to samé kužel, v bokorysech ho mají špičatý, ale já se zase řídil podle fotky bez pruhů, kde je tupý. No, to je moje chyba. A chodníčky jsem neřešil vůbec, to je fakt.