Zkusil bych možná malinko podnítit debatu. Je zajímavé, že výrobce teď u plastových modelů evidentně tvrdí, že trup byl šedý. U resinové série byl uváděn stříbrný. Zachovaná směrovka E-114.10 ve Kbelích je ve stříbrné barvě, na fotkách originálu nějak nevidím rozdíl mezi barvou směrovky a trupu. Někde se na fotkách trup předválečných bejbin leskne dost, jindy ne. Mimochodem, z fotek předlohy je vidět, že OK-MOL i OK-IPN měly na centroplánu nějaké svislé držáčky/výčnělky mě neznámého určení. Jinak ale pěkně postaveno, líbí se mi.
Pěknej drobek.Pořídil jsem si ho taky i když "úpadkové měřítko" nestavím.Jak se to stavělo?V rámečku to nevypadá věru zle.Každopádně zasloužíš si
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Děkuji pánové. K barvě. Pochopitelně jsem nic nezanedbal a hledal fotky, protože se mi šedá také nezdála. Bohužel každá fotka se dala interpretovat jinak. O dochované směrovce sem věděl i o její podobě. Pak jsem ale objevil fotku, kde se jeví odstín barvy mezi červenými pruhy světlejší. Tak jsem to uzavřel s tím že když nevíš tak je tu návod. Ovšem osobně se přikláním ke stříbrnému trupu. Ke stavbě. Je tam trochu otřepů. U čirých dílu i trochu nepříjemných. Ale staví se to pěkně a hezky to pasuje.
Děkuji pánové. K barvě. Pochopitelně jsem nic nezanedbal a hledal fotky, protože se mi šedá také nezdála. Bohužel každá fotka se dala interpretovat jinak. O dochované směrovce sem věděl i o její podobě. Pak jsem ale objevil fotku, kde se jeví odstín barvy mezi červenými pruhy světlejší. Tak jsem to uzavřel s tím že když nevíš tak je tu návod. Ovšem osobně se přikláním ke stříbrnému trupu. Ke stavbě. Je tam trochu otřepů. U čirých dílu i trochu nepříjemných. Ale staví se to pěkně a hezky to pasuje.
zatím to mám jen doma ... snad bude někdy čas k tomu křídlu... mělo by to mít plátnem potažené křidélka tedy pokud by křídla byla jen lakovaná měla by mít křidelka barvu plátna.... nebo by mělo být vše natřené barvou okr..... ?? ta stříbrošedá... je to hlinkový prášek v laku ???
Problém křidélka. Nenašel jsem fotku Pragy z vrchu. Na dostupných fotkách se zdá že je to lakovaná překližka. Fotku křidélek jsem také nenašel a tak jsem si pomohl fotkou létající repliky co skončila v řepce.
To neni replika, je to originál Jen pro zajimavost, tmavá pole potahu kridel jsou ORIGO svetlá nová pekližka Asi před rokem měl holka smulu, vysadil motor a jinak asi bezne probihajici nouzák doplatil na to že kola se zamotala do řepky, je to prý jako provazy a byl vyrván podbozek a celá přid "zalomena" Bohužel oprava hodne nárocná
Mea culpa Tak tedy inspiroval jsem se přesně touto fotografii originálu. A snažil jsem se křídlo i s křidélky napodobit. Jen jsem se snažil o menší kontrast.
Nicméně ona ta křídla i u relativně nových mašin nevypadala o moc jinak, těch drobných ran a oprav asi absolvovala dost, viz fotka na cca dva roky starou mašinu...