Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL KATHERINE 1664, vlastní projekt, DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1618 • Stránka 32 z 108 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 108
  • Odpovědět s citací

Re: HMS ROYAL KATHERINE 1664, vlastní projekt, 1:55

Příspěvekod ELKAN » 20 kvě 2018, 22:42

Parádní práce, výzdoba se ti fakt povedla.... ;-I
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 20 kvě 2018, 23:14

Connie + ELKAN: Moc mne těší, že se Vám má práce líbí, přátelé, je to pro mne skvělá motivace k dalšímu tvoření. ;-I

Dotáhla jsem zbývající panely na zadoboční galerii a taky sošku rytíře ve výklenku kopule. Střílnu v prostřením panelu asi ponechám uzavřenou, zatím ještě nemám hotovo a bude se dál ladit a zkoušet nejvhodnější varianta.

1.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
13.jpg
12.jpg
10.jpg
9.jpg
8.jpg

Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kopape » 21 kvě 2018, 08:28

sledovat Tvoji práci při výrobě ozdob je nádhera. Ta rychlost je ůchvatná. Já se s každou pral delší dobu a Ty je tvoříš jakonaběžícím pásu !!! [-o< [-o< [-o<
Postaveno: Grosse jacht 1678 Můj web : Historické plachetnice
Janita 18.stol.
Golden Hind 1570
Jadran 1933
kopape

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 21 kvě 2018, 08:48

Nádhera Doris, ty ozdoby, detaily, všechno.
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 kvě 2018, 07:15

Děkuji Vám za ohlasy a slova uznání, přátelé, moc to pro mne znamená.

kopape píše:....Ta rychlost je ůchvatná. Já se s každou pral delší dobu a Ty je tvoříš jakonaběžícím pásu !!! ...

Mno, taky se s tím občas peru, jak mi po zhotovení soška nesedne přesně na místo určení - viz třeba ty zadoboční sochy po stranách zrcadla - vyšel mi až x-tý pokus a to jsem ještě dál upravovala, aby to odpovídalo reálu. Nebo hodně času trávím hledáním vhodných motivů, které by šlo použít na RK a byly vzájemně sladěné. Z Valeho malby nelze některé elementy výzdoby vůbec identifikovat. Hodně věcí upravuji a předělávám - de facto až po umístění na model se mi ukáže, zda to bylo vhodné řešení či nikoliv. V krabičce už mám slušnou zásobu nepoužitých ozdob, s nimiž by šlo nastrojit klidně další model.

David Lengyel píše:Nádhera Doris, ty ozdoby, detaily, všechno.

RK by měla být po dokončení mým nejlepším modelem, ať už řemeslným zpracováním, tak i posunem k větší historické přesnosti. Tak se holt musím snažit, ať to stojí za to.

Doladila jsem výzdobu na zadoboční galerii na levoboku, která je tímto dokončena. Rytíř ve výklenku kopule dostal do ruky štít a střílnu v prostředním panelu jsem vycentrovala a na její uzavřená dvířka zhotovila hlavu lva. Zda to tak mohlo být i v reálu, jest otázkou, motivy výzdoby jsem převzala z jiných lodí (obrazy marinistů), dobových modelů a archeologických nálezů, takže alespoň v tomto ohledu je moje řešení přiměřené.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 22 kvě 2018, 19:58

Ahoj Doris, ornamenty a vůbec celá výzdoba je báječná! Tvé téma je pro mne nádherně relaxační, kdy jako úplný lodní laik žasnu nad neuvěřitelnou profesionalitou, kterou věnuješ studiu každého detailu. Bravo! [-o<
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 23 kvě 2018, 14:51

Zdravím Doris, tahle tvoje práce opravdu nemá chybu. Jen žasnu a tleskám. =D>
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 24 kvě 2018, 18:11

Ahojte přátelé,
velice si vážím Vašich ohlasů a moc za ně děkuji.
komisař píše:...... Tvé téma je pro mne nádherně relaxační, kdy jako úplný lodní laik žasnu nad neuvěřitelnou profesionalitou, kterou věnuješ studiu každého detailu.....

To mne moc těší a děkuji za slova uznání. Studium podkladů a literatury mi hodně dává a baví mne to, navíc mohu pak modely stavět lépe, byť i přesto spoustu věcí upravuji, nebo dělám znovu, když se to napoprvé nepodaří.... Ale jak mi psali kolegové na MSW, bez toho by ta práce postrádala onu "výzvu" a snahu o zdokonalování.

U stavby modelu RK se moc relaxovat nedá, je to pořádná zabíračka. Budu potřebovat načerpat dostatek energie a elánu při něčem jednodušším, takže možná stavbu na nějaký čas přeruším a budu pokračovat s plastovými modely (Constitution, Napoleon). Krom toho si musím připravit další podklady k projekci, abych zvládla udělat zadní kajutu a výstroj v mezipalubních prostorách včetně přepážek. Zde není možnost předělání ani úpravy, když už bude vše pevně přilepené, takže to musím dát hned napoprvé se 100% výsledkem. V této chvíli mne to limituje v pokračování stavby.

Dotáhla jsem ozdobné rámy střílen na pravoboku a zbývá ještě dodělat plastiky na zadoboční galerii včetně sošky rytíře, což bych mohla do konce víkendu zvládnout. Pak uvidím, co bude následovat dál...
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

EDIT
Pro zpestření přináším ještě pár fotek přídě RK a jednoho z mých pomocníků. Model jsem již chtěla přemístit do výstavní místnosti, ale jednomu tvorečkovi by se po něm moc stýskalo. Na mého papouška působí RK jako magnet, má tendenci přitlačit se k jejímu trupu, schová jednu nožičku do peří a během chvilky usne:

11.jpg
13.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 27 kvě 2018, 12:48

A ještě jeden bonus na závěr - společné fotky Royal Katherine a mého zatím nejlepšího modelu Sovereign of the Seas. Vlákno se stavbou SoS je bohužel znehodnocené (nelze správně načíst většinu fotek z externího zdroje), tak alespoň takto zde přináším jeho aktuální vzhled po více jak 6ti létech od dokončení. Protože se mne lidé často ptají, jak je možné udržet modely v dokonalé čistotě, i když nejsou pod sklem, tak zde je krásný důkaz, že to skutečně možné je. Na fotkách můžete porovnat i velikost obou lodí, přičemž SoS je na vyšších podstavcích než RK. Za povšimnutí stojí i výzdoba, provedení obšívky nebo i výplně oken, jak se člověk může posunout dál a zlepšit, když na sobě hodně pracuje a nevzdává se.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
6.jpg
9.jpg
11.jpg
12.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 28 kvě 2018, 10:13

Ahoj Doris,
bude se mi stýskat po Tvé nádherné stavbě. Denně jsem tady nahlížel co nového jsi udělala. Doufám že se k RK zase brzy vrátíš. Je to samozřejmě Tvá volba a chápu že to není snadné tvořit model prakticky z ničeho. Plastové modely v Tvém podání jsou taky hezké, ale na tohle tady to nemá. I když pokud se pustíš do toho AMG od Tamky , budu určitě rád. :-)˜
Pokud bych Ti mohl být v čemkoliv nápomocný, dej určitě vědět.

Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 28 kvě 2018, 10:53

DORIS píše:A ještě jeden bonus na závěr - společné fotky Royal Katherine a mého zatím nejlepšího modelu Sovereign of the Seas...

To jsou neskutečně krásné kousky Doris!!!! [-o< [-o< [-o< Rozdíl vidím pouze ve století vzniku originálu, jinak je to dokonalá práce!!!! O:) Za posledních pár týdnů jsi neskutečně pokročila, takže pauza určitě neškodí a pomůže. Držím palce k dalšímu pokračování!!!! Ondra.
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod honza čižule » 28 kvě 2018, 15:45

Neskutečná nádhera. Smekám. ...a zároveň chápu nutnost přerušení.

Jsem na tom víceméně stejně, rád bych si sedl k NL, ale želbohu, zákazníci mne doslova zasypali požadavky na vývoj, čekají mne dvě přepravky, pár výlisků pro automotive a nakonec i nějaké technické výlisky. Budu rád když se z toho do srpna, možná až do září zmotám (měl jsem naplánováno i Dánsko minimálně na tři týdny, a to také padlo...).

Rád se podívám na to, do čeho se pustíš. Vůbec nevadí, že to bude kitařina, s potěšením budu sledovat i toto vlákno. Stejně časem nastane chvíle kdy se k RK vrátíš (ono Ti to nedá....)
Honza
-------------
Per aspera ad astra...
Je lepší mířit ke hvězdám a minout, než zamířit do kupy hnoje a trefit se.
honza čižule

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 28 kvě 2018, 17:57

Ahojte přátelé a moc Vám všem děkuji za hezké komentáře. [-o<

Stavba plastových modelů je příjemná, rychle to roste + mám to jako trénink pro zlepšování zručnosti, ale nedokáže to ve mne probudit nadšení, jaké cítím třeba při tvoření RK nebo kdysi u SoS. Musím však přiznat, že RK je pro mne příliš velké sousto a čím dál častěji jsem na pochybách, zda to zvládnu postavit tak, jak bych si přála. Model jsem už přemístila na bezpečné místo, kde bude odpočívat, dokud opět nenajdu odvahu a dostatek elánu s ním pokračovat. Bude to tak lepší, než ho nyní zprznit nerozvážným rozhodnutím či implementací nerealistických prvků. Třeba se mi za čas povede dohledat přesnější informace a udělat to správně.

3.jpg
2.jpg
1.jpg

Nyní budu pokračovat na jednodušších plastových modelech a také jednom kovovém 1:1, kterému dlužím dokončení renovace motorového prostoru a podvozku. Sice to nemá plachty, ale nádherně se s tím jezdí (hlavně v zatáčkách): http://www.mazdaclub.cz/user_images_category.php?id=787
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Connie » 29 kvě 2018, 09:15

Zdravím Doris, lodičky jsou nádherné a je dobře, že jsi k nim pořídila pořádného hlídače. [-o< Budu se tešit, až se ke stavbě zase vrátíš.
Connie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 03 čer 2018, 13:51

Ahoj Connie a děkuji za milá slova.
na chvilku jsem dělala na plastových modelech; tam nyní čekám, než mi zaschnou olejovky na dílech. Průběžně jsem dotáhla i výzdobu na zadoboční galerii na pravoboku RK. Modelování výzdoby je pro mne hrozně návyková záležitost a láká mne dělat další a další plastiky nebo sošky. Pomalu se blížím k hranici 300 kusů ozdob, z nichž je sestavena stávající výzdoba modelu.Doplnila jsem i několik drobností na levoboku a zádi.

2.jpg
15.jpg
4.jpg
6.jpg
8.jpg
9.jpg
16.jpg
17.jpg

Doris

DORIS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1618 • Stránka 32 z 108 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 108

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno