Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

BAe Jaguar Gr.1A, Revell 1/72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

BAe Jaguar Gr.1A, Revell 1/72

Příspěvekod Jouza » 23 dub 2018, 22:04

DSCN9972.JPG
Jedna "rustikální" Dalo mi to pravdivější odstín pouštní kamo...
Zdravím všechny, dovolím si tu přidat něco ze své vitríny. Dokončil jsem jej v prvních dnech roku 2018, nafotil až nyní. Stavebnice je dostatečně známa, předloha také. Jde o stroj Gr.1A XZ367 P, z 54 Sqdrn RAF, který se zúčastnil války v zálivu v rámci operace Granby, ze základny Al-Muharraq v Saudské Arábii v období 1990-1991. Označení "Debbie", později změněno na "White rose". Podle prohlédnutých fotek byl dost poznamenaný dýmem z hořících ropných polí- pokusil jsem se to znázornit. Nutno ale dodat, že vím, že tu jsou velké rezervy. S washem jsem spolupracoval teprve podruhé. Model je štětcovaný vodovkami Agama, po velkém zvažování jsem použil odstín M25 (pleť) Lak je Sidolux, vodičky Agama. Chci poděkovat Romanovi S., který mi pomohl získat nový překryt kabiny. Původní jsem vlastní nešikovností nenávratně zničil. Dále děkuji Travisovi za rady ohledně popisek u těchto dočasných kamufláží.
Je mi jasné, že úroveň mého kousku je poněkud jinde, než u ostatních příspěvků, ale- jsem takový domácí "prostý lepič", který to dělá jako relaxaci po náročné práci a navíc mi na srdeční koníček zbývá díky prac. vytížení, rodině (malé děti- kdo má, ví :-D ) a ještě dalšímu časožroutskému koníčku (cyklistice) času méně a méně. Díky tomu mám větší a větší pauzy v práci a nedaří se mi pilovat techniku, postupy a focení. No, dost řečí, snad se to bude někomu líbit. A také, ať už je nějaká změna od vrtulí WWII :mrgreen: Všechny názory beru :)
Tož tak.
Přílohy
DSCN9958.JPG
DSCN9966.JPG
DSCN9965.JPG
DSCN9964.JPG
DSCN9969.JPG
DSCN9955.JPG
DSCN9957.JPG
DSCN9962.JPG
DSCN9963.JPG
Petr Schickl, prostý lepič...
člen štětečkové galaxie č.50
Jouza

• Odpovědět s citací

Re: BAe Jaguar Gr.1A, Revell 1/72

Příspěvekod Roman S » 24 dub 2018, 06:04

Ahoj Petře,
koukám, že se kabinu podařilo napasovat na své místo.
Model se povedl, obdivuji všechny, co dokáží nabarvit model štětcem =D> =D> =D> . Mně se to koukatelně nedařilo ( dnes si s těmito kousky hraje kluk ) a tak jsem raději přešel na "foukání", i když i zde je stále co zlepšovat :-D .
Zrovna minulý pátek jsem doma hledal "pytlík" s kabinou a kopytem, jelikož jsem se rozhodl Jaguára převést na letní lesní sídlo a pustit se do jeho stavby. Našel a tak by na podzim mohl přibýt další kousek s pouštní kamufláží. RS
Roman S

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 24 dub 2018, 19:54

Peťo, já bych žádný model natřít štětcem nedokázal, ale na druhou stranu, s pistolí se pracuje daleko lépe.
Snad Tě jednou "zlomím" a zkusíš si to u nás v kroužku. :wink:
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AldaK » 24 dub 2018, 20:37

Určitě ho přemluv. Já se štětci začínal někdy ve čtrnácti letech (34 let -to už snad ani není pravda) jenže tehdy byly barvy někde jinde. Mám dobře polovinu sbírky natírané. Pak přišel aerograf a dnes alespoň kopie fengdy. Zůstal jsem i dnes u syntetik, občas taky něco natírám, ale není to ono. Štětcem nelze dosáhnout kvality stříkaného povrchu.
Průměrný lepič. Převážně frogař.
AldaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek Veterán » 25 dub 2018, 10:13

Držím palce, abys u modelařiny vydržel! Rodina je pochopitelně na prvním místě a bez její podpory se modelaří velmi špatně. Časem se dostaneš i k práci s pistolkou a uvidíš jak se posuneš a bude Tě to i více bavit. Tvoji práci oceňuji s pohledem doby štětečkování, kterou jsem před mnoha a mnoha lety také absolvoval. Líbí se mi Tvů sympatický pohled na modelařinu. Ahoj!
Jarek Veterán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouza » 26 dub 2018, 20:38

Pánové, děkuji za podporu, Romane, byla to zkušenost, ještě, že jsi mi neposlal jen jednu, první pokus totiž nedopadl. :? Peťo, jestli se zadaří, donesu ho na Kitshow, ať je sranda :-D Jarku, neboj, u modelařiny určitě hodlám setrvat, když už jsem to vydržel přes pětatřicet roků, báječně mě to odreaguje, za body se teda ale nehoním. No a co se povrchové úpravy týká, pistole je můj dlouhodobý cíl, pouze na to jaksi v současnosti nejsou domácí podmínky. Ale pracuje se na tom. Mimochodem, Jarku, právě Tvůj přistup k věci mi velmi sedí a sledovat Tvé příspěvky je vždy velmi příjemné.
Je tu však ještě jiná věc, která mi u Jaga vrtá hlavou. Jak to tyhle mašiny RAF měly s přistávacím hákem? Já ho tam tedy podle plánku dal, ale při zkoumáni fotek na netu nikde "netrčí" takto viditelně. Dovede mi to někdo rozlousknout? Jestli tam vůbec má být? Chyba v návodu, výliscích, mezi židlí a stolem?? Rád se nechám poučit. :D
Petr Schickl, prostý lepič...
člen štětečkové galaxie č.50
Jouza

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel