Kolegové, nenašla by se u vás fotečka Bf 109G-10 od JG 51 "Mölders" s pruhy Obrany Říše?? V Aj Pressu je na jednu jejich bf 109G-10 krásný bokorys, tak by mě zajímalo, zda se na to najde i fotka. Jedná se o stroj w.nr.613016 - žlutá 7 - letiště Praha-Kbely, květen 1945.
Předem děkuji
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
tak tohle je podle mě správná a velmi detailní rekonstrukce notoricky známé fotky ze Kbel. Akorát se rozhodně nejedná o G-10/U4 z WNF (podle W.Nr.z AJ Pressu),ale o G-10 z Erly a pruhy patří JG300,7 je zelená-11./JG 300.
díky za informaci. Tím, že to nepatří JG 51, se pro mě stala tahle G-10 neatraktivní.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl