Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konference SMČR- IPMSCZE

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 75 z 81 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 81
  • Odpovědět s citací

Re: Konference SMČR- IPMSCZE

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 bře 2018, 11:49

onysx píše:Ano.Jak napsal Pavel nikdo z nas krom Petra Dordy nemel koule prihlasit se k poradatelstvi mistraku.

Tak úplně pravda to není. Pavel se mne již na konferenci dotazoval zda by šlo dětské MČR v budoucnu (příští rok) při Pilsenkitu a já musel dát prozatím nejasnou, spíše zamítavou odpověď. Nejsme schopni to zvládnout a zajistit z technických důvodů pronájmu prostoru. Z toho důvodu jsem se tedy ani nehlásil.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 27 bře 2018, 11:50

add poslední jde mě o ten dvojitý proklik.
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 27 bře 2018, 11:50

kluci v pohodě, Černoch na obědě mi zminil, že se to řešilo na konferenci (škoda jen, že není zmíňka ani v zápisu)
je mi jasný, že se to nedalo letos stíhat...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 27 bře 2018, 11:51

Martin Černý 'Černoch' píše:
onysx píše:Ano.Jak napsal Pavel nikdo z nas krom Petra Dordy nemel koule prihlasit se k poradatelstvi mistraku.

Tak úplně pravda to není. Pavel se mne již na konferenci dotazoval zda by šlo dětské MČR v budoucnu (příští rok) při Pilsenkitu a já musel dát prozatím nejasnou, spíše zamítavou odpověď. Nejsme schopni to zvládnout a zajistit z technických důvodů pronájmu prostoru. Z toho důvodu jsem se tedy ani nehlásil.

ono tady v té debatě šlo o LETOŠNÍ mistrák... a ten opravdu nikdo nechtěl... :-( a upřímně řečeno, vhledem k momentální reputaci svazu se ani nedivím... :-(
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 27 bře 2018, 12:04

Pravda že pro letošek se přihlásil pouze Petr Dorda. Obecně jsem položený dotaz chápal i do budoucna.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 27 bře 2018, 12:18

Jak tady a nebo na konferenci padlo krom Petra Dordy by nikdo jiny z nas nebyl schopen tak rychle zajistit vsechny nalezitosti k poradani mistraku.Do budoucna nevidim problem v onom migracnim poradatelstvi.Jenom snad potrebu vcasneho vyhlaseni terminu.Ale to je stejne jako vcasne nahlaseni terminu poradanych klubovich soutezi na svaz.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod NewCaddy » 27 bře 2018, 15:59

Vmísím se do diskuze. Na konferenci 2014 jsem prosadil, že se dětský mistrák bude střídat 1x v Čechách, 1x Morava. Letos to vychází na Čechy, když ročník 2017 původní předsednoctvo řekněme ohlo pravidla pro pořádání na Moravě. Pro pořádání mistráku Karvinou zvednu ruku kdykoliv, abych nezostudil Moravu, která má všeho kolem svazu už plné zuby, když už jsem si toto pravidlo prosadil,

Na konferenci plastikové sekce mě spíš dost zarazilo, že nikdo z přítomných zástupců klubů neměl náměty do diskuze, návrhy řešení, atd. Byl jsem jediný, který dal návrh na doplnění programu o otázky týkající se chodu plastikové sekce, financování bártovic aktivit a mnoho dalšího. Všichni si jen přišli poslechnout jak je to v háji. To fakt jsou všichni jen ovce?

Staronovému předsednictvu držím palce, ať jdou vidět pomalé krůčky k lepšímu. Jsem rád, že jsem byl delegován na celosvazovou konferenci. Potvrdilo mi to, že problémy nejsou jenom na straně plastikářů. Se svazem bude ještě hromada práce.
Petr "Caddy" Dorda - KPM 2.ZO AVZO Karviná - č.404 www.kpmkarvina.wz.cz

13.dubna 2024 - Model Show Karviná 2024
- Mezinárodní soutěžní výstava plastikových a papírových modelářů
- bodovací a show soutěž plastikových i papírových modelů
- doprovodný program
Obrázek
NewCaddy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod havlis » 27 bře 2018, 21:36

Martin Černý 'Černoch' píše:

Nas klubu byl take vyzvan, zda bychom to nechteli organizovat .... odpoved clenu klubu byla zamitava, tj. my nechceme.
*** KPM Střezimíř ***
havlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SvH » 28 bře 2018, 13:03

zbynek.skopan píše:1. dotaz k těm kroužkům DDM?
...
1.2. Bude kroužek i klubem SMČR s číslem, předseda pak vedoucí kroužku a třeba formálně vedoucí sekce DDM?
....

Taková byla představa navržena L.Kostelanským aby mohly být členy i právnické osoby (DDM, CVČ,....) .... bohužel bylo to zamítnuto a zbyl takový kočkopes s přímým členstvím mladistvých.
SvH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 28 bře 2018, 14:09

SvH píše:bohužel bylo to zamítnuto a zbyl takový kočkopes s přímým členstvím mladistvých.

nemyslím, že bohužel... ono by takové členství PRÁVNICKÝCH osob vyvolalo řadu nejasností, v návrhu bohužel nebylo nijak zvlášť připraveno. Byť myšlenka to je jistě zajímavá a chvályhodná.
To co chtěl v principu p. Kostelanský by znamenalo kompletní revizi stanov, které jsou v současnosti celé postaveny právě na tom, že členem svazu je konkrétní člověk... Také se vkrádá otázka, jak by se členství právnické osoby promítlo do dotačních programů... nemluvě o problémech s navrhovanou "klouzavou licencí"... a našlo by se mnoho dalších otázek...

Tato přijatá varianta splní v principu požadavek, aby mohly děti z DDM a podobných organizací soutěžit na svazových akcích, a zároveň se tím nerozbije celý systém členství. Také, díky tomu přímému členství, bude možné i tuto mládež bez problému jednoznačně zahrnout do členské základny, z ní se přiřazují dotace, tedy tito členové nebudou jen "brát", ale bude také na ně "čerpáno"...

takže asi tak.

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 29 bře 2018, 04:33

A nemůžou být děti pokládány za členy svazu automaticky bez placení členských příspěvků?? Spousta dětí se stydí nebo nechce soutěžit, ale ti, co chtějí, proč mají jednu nebo dvě účasti na soutěžích platit vícekrát?? U dětí by dle mého názoru stačilo jen zaplacení startovného na soutěžích. Svaz bude mít děti, na které bude moci čerpat dotace, děti mohou v klidu soutěžit na jakékoliv akci a třeba i postoupit na Republiku. Děti by dle mého neměly platit členské příspěvky a ještě k tomu startovné.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 29 bře 2018, 06:14

bohužel... MŠMT slušnou část dotačních titulů PODMIŃUJE členským příspěvkem... dokonce se právě pro to zvyšoval pro příští rok na 100,- neboť tato hodnota je jako minimální požadovaná...
Takže dítě, které bychom přijali do svazu bez placení členských příspěvků, by svým způsobem parazitovalo na těch, kdo platí.... už třeba právě jen tím, že se zůčastní soutěže která je pořádána za svazové peníze, ale pro svaz nic nepřineslo...
je to nehezké, ale je to tak :-( tohle změníme nejvýš všichni při volbách do PSČR, ale tomu asi nikdo moc nevěříme, že ? :-(

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 29 bře 2018, 06:15

Michale jak už tu i zaznělo, pro čerpání dotací z většiny titulů MŠMT je stovka ročního příspěvku podmínkou. A nevím o jakém startovném mluvíš. Děti na většině soutěží nic neplatí, mistrovství je zdarma určitě a zbytek je otázkou pořadatele a ne svazu. Myšlenka je taková, že by se známka platila dětem z části kurzovného, které je obvykle násobně vyšší než ta stovka.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 29 bře 2018, 07:43

Obecne je u dotaci vyzadovana financni spoluucast prijemce dotace. U organizici je proto jako spoluucast chapana platba clenskeho prispevku.
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod NewCaddy » 29 bře 2018, 08:46

Řešíte blbiny. Pro děti je členství ve svazu povinné pouze i mistrovských soutěží. Na běžných regionálních bodovačkách to nikdo nevyžaduje a soutěže jsou otevřené pro všechny. Dokonce většina soutěží nevybírá od dětí ani žádné startovné, čili soutěží zdarma.
Petr "Caddy" Dorda - KPM 2.ZO AVZO Karviná - č.404 www.kpmkarvina.wz.cz

13.dubna 2024 - Model Show Karviná 2024
- Mezinárodní soutěžní výstava plastikových a papírových modelářů
- bodovací a show soutěž plastikových i papírových modelů
- doprovodný program
Obrázek
NewCaddy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 75 z 81 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 81

Zpět na SMCR- IPMSCZE