Že by Oracal nedržel a odlupoval se? Já nepoužívám nic jinýho abych řekl pravdu a jsem s tou folií velmi spokojen. Je to ale mrzuté. Model vypadá skvěle Braňo.
ja netuším, čo je to za foliu. Len sa mi proste krčí a nechce nejak držať tvar na trupe. a samozrejme napasovať to tam v tomto stave chce aspoň 4 ruky takže zatiaľ to považujem za mrtvú stavbu
Já to testoval poprvé - kamarád si pořídil plotr, takže mi to řezal do nějaké béžové folie. S tamiya páskou taky problém nemívám. Je fakt, že na rukavice kašlu, ale snažím se pracovat jen s čistýma prackama. Příště si dám větší pozor Tak, že se tu kecá mi nevadí, je to koneckonců diskuzní fórum
Odpoviem za seba...no je to tyzdnova práca na tom šisovaní. Základ je upravená XF 62 a potom som ta pridával hlavne pieskové odtiene ako Buff, Deck tan a aj svetlošedé. Chcel som dosiahnuť kontrast ako je na fotkach na Big squaw medzi starou a čerstvou Olivovkou. Ale dnes by som ako základ použil Faded olive drab od AK Real color a s tou ďalej pokračoval. Len ako som písal je to zdĺhavý proces tienovania.
"Moje OD" je z akrylů Tamiya: XF62, XF51 a XF49 (základ). Zesvětlované je to pak XF52 a XF57 plus následně ještě filtr z mixu OD a NG, který jsem použil místy po celém letadle. Možná jsem mohl ještě přitlačit, ale na fotkách Smokepole, které jsem našel, to nevypadá tak flekaté, jako právě třeba ta Big squaw, takže jsem se držel víc při zdi.
Je jich tu teď hromada! Já si na ni brousil zuby už dlouho, ale než jsem ji sehnal a než jsem uklidil stůl natolik, abych se do ní pustil, tak to trvalo Nakonec mi i děsně dlouho trvá ji dotáhnout, ačkoli stavebnice a všechny použité doplňky jsou absolutně bezproblémové, ale osmiměsíční dcerka má teď prioritu...