No prave proto jsem ho tak postavil, protoze se snazim o sbirku nazvanou "Vzduch je nase more". Ikdyz v cs. letectvu nikdy nelital, alespon byl v inventari, tak se to pocita. Na tu informaci me naved prave Zdesko. Jsem rad, ze se libi a dekuju Zdeskovi za preformatovani fotky. Sam bych to sem nedokazal dat. Ale musim se to naucit
Zdravím pánové, má někdo z Vás povědomí zda se vyplatí investovat do koupě Windsocku na Fokkery řady D? Na netu toho moc není a publikace nepatří mezi nejlevnější a mě zajímá především nějaké detailní obrázky-hlavně kokpitu a prostoru před. Nějak mi není jasné, jakým způsobem a kudy jsou vedena lanka k ovládání kroucení konců křídel. Kdyby tam byly kvalitní fotky, tak do ní půjdu. Díky, David
nad vedením lanek ke kroucení konců křídel jsme již s přáteli vedli disputace, leč odpovědi jsme se nedopídili... windsock v tomto bohužel nápomocen moc není...
Díky za reakci. Já to prostě nikde nedokáži vykoukat-přijde mi, že celý systém vedení je schovaný v konstrukci křídla, ale potom by ty ovládací síly měly malý rozsah a nestačilo by to na účinné zkroucení konce ??? Když koukám na ty jednoplošníky bez křidélek, tak mi to přijde snad jasný-lanka od konce křídla přes nějaké kladky na hrazdičce do kokpitu, ale u tohoto typu je to nějak neuchopitelný. Apropos, nevíte k čemu slouží ty 2 vodorovné "nevím co" s očkem na konci? Jsou na boku trupu v oblasti kokpitu a podobné jsou na dolním křídle, před 1 žebrem směrem nahoru. Nejsou na všech strojích, ale na všech fotkách co jsou, tak tam jen tak trčí a nic k nim není přimontováno.
Zdravím, publikaci Fokker Fighter DI-IV mám doma a musím říct, že koupi nelituji. Fotografii do kokpitu tam mnoho není. Při stavbě modelu je třeba hodně domýšlet a kombinovat s jinými Fokkery, např. EIII,EIV. Přeci jen byly trupy velice podobné. Co se týče tyčinek na trupu a křídlech jejich funkce je prostá. Sloužili k uchycení křídel při transportu letadla v rozloženém stavu. Přikládám fotku. K trup se přichytilo dolní křídlo k dolnímu zase horní. Ovládání konců křídel je i pro mě záhada. Nicméně nutno podotknout ať to bylo jakkoliv fungovalo to
Díky za informaci-asi si ji zajedu prohlédnout k Arturovi do Prahy a uvidím. Ohledně držáků křídel-tuto fotku jsem také objevil a napadlo mě to, ale nevidím tam žádné spojení (drát, čep...), takže jsem myšlenku zase opustil. Nevybavím si, že bych to viděl i na nějakých jiných typech. Koupil jsem 1/32 od SH a v krabici nevypadá špatně. Je už to dost velký na kdejaký detail, ale asi to nebudu se zkoumáním hrotit a pustím se do toho...A když se bude někdo ptát-něco si vymyslim