Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.VIII, AVM Harry Broadhurst, Eduard, 1/72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Spitfire Mk.VIII, AVM Harry Broadhurst, Eduard, 1/72

Příspěvekod Milan Holzapfel » 07 bře 2018, 10:44

Stavebnice weekend z krabičky. Zkoušel jsem nějaké přípravky na patinu od AK (dust effect, pigmenty a pod. ) a poněkud jsem patinu a očazení přehnal . Barvy Gunze C ze sady RAF C683 - hnědá a azure blue ,samostatné - mid stone C21, červená C327
Přílohy
Spit VIII 01.jpg
Spit VIII 02.jpg
Spit VIII 03.jpg
Spit VIII 04.jpg
Spit VIII 05.jpg
Spit VIII 06.jpg
Spit VIII 07.jpg
Spit VIII 08.jpg
Spit VIII 09.jpg
Spit VIII 10.jpg
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Re: Spitfire Mk.VIII, AVM Harry Broadhurst, Eduard, 1/72

Příspěvekod Milan Holzapfel » 07 bře 2018, 10:47

A něco i s pokusem o podložku.
Přílohy
Spit VIII 11.jpg
Spit VIII 12.jpg
Spit VIII 13.jpg
Spit VIII 14.jpg
Spit VIII 15.jpg
Spit VIII 16.jpg
Spit VIII 17.jpg
Spit VIII 18.jpg
Spit VIII 19.jpg
Spit VIII 20.jpg
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 07 bře 2018, 10:51

Super!
Broady byl jedním z propagátorů Spitů s Merlinem řady 60, při rozhodování o jejich výrobě :-)
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej B. » 07 bře 2018, 13:29

Pěkný model. =D> Spitfiry VIII se špičatým křídlem mají něco do sebe. I to "přehnané" zašpinění nevypadá špatně, jen bych čekal trošku výraznější začouzení u hlavní kulometů, když je zbytek letadla takhle zašpiněný - ale to je asi věc vkusu :)
Ondřej B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 07 bře 2018, 14:03

Model je chameleon nebo je na křídle jiný odstín Middle Stone než na ocasní části a trupu od kabiny dozadu? Celkový ztvárnění pěkný Milane,i ta patina je podle mne v normě. Co se mě nelíbí jsou hlavně kanonů a záslepka kulometů. Vím že se plastový díly blbě začištují i na čtvrtce a moc nesedí. Asi bych volil odlévanou náhradu, pokud existuje.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 08 bře 2018, 09:19

Ondřej B. píše:Pěkný model. =D> Spitfiry VIII se špičatým křídlem mají něco do sebe. I to "přehnané" zašpinění nevypadá špatně, jen bych čekal trošku výraznější začouzení u hlavní kulometů, když je zbytek letadla takhle zašpiněný - ale to je asi věc vkusu :)

Vzhledem k tomu, že tohle asi nebyl stroj, který se zůčastnil bojů, tak očazení od zbraní asi nebylo (až tak značné). I z toho důvodu stále přemýšlím, že i to očazení za výfuky zkusím smýt a udělat znovu (pigmenty a křída). On to byl takový "panský kočár" a i když byl Harry Broadhurst pěknej divoch (v letech 1940-42 jako vyšší velitel i přes zákaz létal do bojových akcí a dosáhl 13 sestřelů) tak v hodnosti Air Vice Marshal asi bojově nelétal.
Martin Černý 'Černoch' píše:Model je chameleon nebo je na křídle jiný odstín Middle Stone než na ocasní části a trupu od kabiny dozadu? Celkový ztvárnění pěkný Milane,i ta patina je podle mne v normě. Co se mě nelíbí jsou hlavně kanonů a záslepka kulometů. Vím že se plastový díly blbě začištují i na čtvrtce a moc nesedí. Asi bych volil odlévanou náhradu, pokud existuje.

Odstín je stejný. Rozdíl v odstínech je nejspíš dán použitím AK chemie, pigmentu a olejových barev na patinu. Navíc to nasvícení bleskem ještě víc zvýraznilo. Při běžném světle ten kontrast není až takový a to se týká i patiny všeobecně. Malé Spitfiry od Edu se staví oněco hůře než čtvrtky krom jiného i díky nutnosti začišťovat drobné díly. Krom zmíněných zbraní je krizové místo např. vrtulový kužel kde jeho základna má vystouplé hrany které by bylo nejlepší zbrousit a začisti zároveň s kuželem. Jenže pokud to uděláš zmenšíš průměr základny kužele a už ti nesedí na trup. No byla to krabička weekend a tak jsem nechtěl investovat nic navíc.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 14 dub 2018, 16:15

Ušlechtilý stroj! =D>
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel