Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konference SMČR- IPMSCZE

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 71 z 81 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 81
  • Odpovědět s citací

Re: Konference SMČR- IPMSCZE

Příspěvekod Petr3342 » 01 bře 2018, 22:24

nechme toho...

je to marný
je to marný

je

to

marný...

8-)

K těm stanovám se stejně odpovědi nedočkáme, protože to by VLASTÍK musel přiznat (mimo jiné), že si spolu s ostatními členy předsednictva v tichosti (a bez vědomí členské základny) z nich vypustili odstavce o odvolatelnosti členů předsednictva SMČR, tedy jich samých.... ukázkový střet zájmů, o kterém je potřeba nemluvit.... :wink:
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 bře 2018, 08:25

on by člověk den před konferencí čekal, že se tady budou objevovat
- náměty a nápady na další činnost
- aktuální informace pro ty co do Prahy míří .. parkování, spojení, případně ubytování,

... místo toho postovaní off topic rádoby senzací ( z veřejných zdrojů), vzdechy co bylo za totáče, jízlivé vyšklebování a tykačka..

Prostě bezva "konstruktivní" či spíše "dekonstruktivní" přístup a to všech zde vystupujících kandidátů.... říkam si co si z toho má vzít a jaký obrázek si udělá náhodný čtenář, třebas i ten co míří zítra do Prahy?

P.S. mám prst na tlačítku DELETE u kalendáře :twisted: neboť dělat dobrovolnou práci "pro" nebo spíše "za" partu, kterou by zastřešoval či se ji jen učastnil pan Bárta dělat už nehodlám.. :twisted:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 02 bře 2018, 08:49

zbynek.skopan píše:dělat dobrovolnou práci "pro" nebo spíše "za" partu, kterou by zastřešoval či se ji jen učastnil pan Bárta dělat už nehodlám.. :twisted:

Nemyslím, že tahle záslužná činnost je "pro" nebo "za" SMČR.... i kdyby SMČR kalendář vedlo, tak nemá povinost ho vést v takovém širokém rozsahu, taky by tam mohly být jen soutěže pořádané členskými kluby a nemohl by nikdo namítnout nic moc proti... navíc stejnou optikou by SMČR nemělo povinnost ten kalendář zpřístupňovat nečlenům...

Tahle záslužná činnost tedy je "PRO MODELÁŘE" a je jen smutné, že ji doteď "svaz" neocenil když je i pro jeho členy...

Toť můj názor...
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 bře 2018, 09:09

nestojím a nikdy jsem nestál o "ocenění" spíše jsem si občas přečetl urážky zejména o moravských modelářů ... pro mě to byla spíše zábava a možná i provokace a příklad toho, že tak elementární činnost předsednictvo pl. sekce pod vedením p. Bárty není schopné udělat...
a nejen to
- neschopnost provozovat informační web odbornosti - možná stránky ve WP (po zhruba roce) pěkné , ale prakticky bez contentu.
- neschopnost vést kalendář akcí
- neschopnost vést přehled klubu
- neschopnost vést přehled rozhodčích
- neschopnost uspořádat MČR - pořadatelství a organizace je svěřena komerční firmě Eduard
- neschopnost uspořádat MČR žáků a neschopnost metodicky pomáhat klubu které se pořádání MČR zastřeší
- neschopnost vést transparentní finance
- neschopnost komunikovat s modeláři a členskou základnou
- neschopnost informovat o aktivitách vední SMČR typicky dálé
- neschopnost metodicky pomáhat klubům při změnách legislativy typicky NOZ
P.S. můj subjektivní pohled... :grin:
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 02 bře 2018, 09:18

No však máte ještě dnes šanci zajistit si známku a všem nám ukázat, jak se to má dělat. Já bych taky krásně uměl ostatním naplánovat, jak by se to mělo ...
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 bře 2018, 10:29

pane Kloučku.
- nemůžete mě upřít že jsem v minulosti skoro 10 let dělal minimálně kalendář..
- v minulosti mohl každý sledovat práci, každého z předsednictva sekce a rovněž postoje každého spojené s "rezignací" u Vás osobně kvituji, že patříte k těm, kdo drží slovo a morální přímost. Nemusíme mít jednotný názor na "filosofii" stavby modelů, ale lidsky se můžeme respektovat, za mě s tím můžete počítat.
- to co uvádíte je možné (třeba účelově vstoupit do klubu č.199 :grin: :grin: :grin: ) ale z mého pohledu se má věc jinak, respektive pokud bych měl někdy v budoucnu takové ambice, sebekriticky bych chtěl, aby za mnou byla nejdříve vidět nějaká práce na klubové úrovni potvrzující, že to co chci také dokážu. Tedy "honem" si sehnat registraci? Ne. Počkám si jestli to bude mít smysl ať už sekci PLast tak i se SMČR jako celkem, a mezitím se budu věnovat .. třeba dětem v kroužku.
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 02 bře 2018, 10:43

Já vám pane Škopáne vaše zásluhy o kalendář rozhodně neupírám. Jen mě neustále nebaví číst názory všech mimosvazových, jak by se to mělo dělat všechno lépe, nejlépe tak, abych z toho měl výhody, ale nemusel hnout prstem a nejlépe ani nebyl ve svazu... Já měl taky svoje počáteční představy, co by se všechno dalo, ale když čtyři roky bojujete s větrnými mlýny, naprostým embargem na informace ze strany vrchního vedení svazu, zajišťujete to, co má za povinnost zajistit někdo jiný, aby to vůbec bylo (viz například přeregistrace klubů nebo zítřejší konference, jen se zeptejte pana předsedy, co udělal pro její uspořádání, kdyby nebylo Petra Šámala, tak není nic...), tak na ten zbytek už nemáte ani čas, ani síly, o chuti nemluvě.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 bře 2018, 10:59

To s tou konferencí jsem jaksi tušil už proto že je pod ni podepsaný pan Šámal. To že např já jsem aktuálně "mimo svaz" je jen důsledek akce "přeregistrace" kdy můj klub kde jsem byl host ukončil činnost....(osobně mám nějaké aktivity, ale také mě zajímá jak to dopadne a kam to bude směřovat a zda má smyslu kroužek přetavit na klub a pokud tak jako klub SMČR nebo volný .. no říkejme tomu IPMS... myslím že tohle dilema se teď honí v hlavách nebo nahlas probírá v nejednom členu či klubu )
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 02 bře 2018, 11:17

Myslim ze by nebylo od veci se zamyslet i nad tim jak udelat aby nase odbornost mela treba jen evropske mistrovstvi.potom by jsme mohli cerpat vetsi penize ze svazu.je nekdo kdo ma moznost-vazby toto poresit treba s polakama,slovakama a treba madarama?jednotna pravidla atd.tohle by byl krok v pred a ne se stale matlat v h...nech.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Beren » 02 bře 2018, 11:18

No vidím, že NEPŘIHLAŠOVAT sebe i juniora do jakéhokoliv klubu byl dobrý nápad, když pozoruji v jakém stavu se organizování plastikového modelářství nachází.
Jako bych se vrátil v čase do konce 80-tých let minulého tisiciletí. Jakoby se za těch 30 let nic nezměnilo. A do takového prostředí se vracet nehodlám a juniora vláčet nemíním.
To radši si ho budu modelářsky vychovát sám.

Za stávajícího stavu nemám důvod se stát členem. HOWGH!
Stůl:
1/32:
1/48: FW190A-2,3,D-9, P-38G&J&L
1/72: Spit IXc e+l, FW190A-8, P-40F
1/144: FW19D-13,Ju-87B, B-534

Hotovo:
2021: Bf109E-4, Me-163, Me-410, FW190A-5, Vega 5
2020: P-51D(144+48), Jak-3, Bf109E-7 Trop, FW190D-9, Spit I&IXc e+l, Fokker Dr.I
2019: P-51D, P-40N, Spit Mk.XVI+IXc l, Bf 109E-4
2018: Fokker D.VII
Beren

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 02 bře 2018, 11:28

Volba kazdeho modelare/lepice.nikdo nikoho nenuti byt clenem klubu.o to vic kdyz jak tu zazniva celkem casto o bodovacky neni zajem.na akce libi nelibi nemusis byt registrovany a pro ucast na Mistraku se upises do pseudo klubu na nezbytne nutnou dobu!byt clenem je volba ne povinost!o to vic jsem cekal nazory,podnety kdyz je konference a VSICHNI chceme zmenu.

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 02 bře 2018, 11:37

Pane Škopáne treba Vy zrovna by jste byl prinosem uz jen vedenim toho kalendare soutezi na odbornostnich strankach :wink:

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 bře 2018, 12:10

To onsyx... Nechci zde vypadat (opět) jako chytrák co všechno zná. Nicméně byl jsem u toho, kdy cca 9 let zpět byly první rozhovory na toto téma s okolními státy na úrovni šéfů zemských IPMS započaty.
Co si pamatuji tak dohoda byla tehdy ve smyslu že se ME bude cyklicky pořádat při příležitosti větších akcích v té které zemi vždy podle národních pravidel konkrétní země. Nominaci si každá země řeší sama.. Apod.. Měla se sepsat podepsat i dohoda....
Bylo pro mě příjemným překvapením ochota a chuť něco takového podniknout.
Ono to chce trochu invence a hledat cesty, a nezahltit se detaily hned na počátku. Určitě bych dohledal co jsem k tomu měl...
Naposledy upravil zbynek.skopan dne 02 bře 2018, 15:28, celkově upraveno 1
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 02 bře 2018, 12:52

No to je ono!kdyz by se podarilo dohledat,dalo by se treba navazat a dotahnout do konce.jestli se nepletu tak v tom byl zainteresovan tusim i oblibeny p.predseda.nebo se pletu?predsedo?

P-39 Q Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 bře 2018, 15:50

to onsyx teď už jsem na PC a nedatuji to do telefonu v MHD :
Tak myslím, že by spíš to nakopnout znovu ty lidé a názory se mohly za léta posunout... co si pamatuji tak v kontaktu byli IPMS Swidnice (ti připomínali a vlastně byli iniciátoři nápadu, že za totáče byly nějaké vazby ČSSR/NDR/PLR) s vazbou na IPMS Poland, mošoň, IPMS AT, IPMS BE .. měla to být otevřená skupina a ME se mohli tak účastnit i z dalších zemí (jak jsem psal výše nominace/reprezentace měla být záležitostí mateřské země, limit jsme tehdy uvažovali 3 modely tří různých modelářů, v případě většího počtu za zemi se mělo na místě vybrat tři pohledem, soutěžně to mělo buď mezinárodní komise - rozhodčí pracovat nezávisle na sobě , nebo národní rozhodčí s tím že domácí nesoutěžili, což byl minoritní nápad který by se nikomu nelíbil)
Nicméně, ale aktivita to byla na úrovni mého klubu, v kterém jsem tehdy byl. Jestli někdo něco dál podnikal nevím, já měl pak dost starostí v osobním životě a na čas jsem i s modelařinou seknul nebo spíš omezil.
zbynek.skopan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 71 z 81 • 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 81

Zpět na SMCR- IPMSCZE