Sem chci nahodit svoje práce, které tvořím v rámci svého koníčku digitálního modelaření . Mám nějaké 3D tiskárny. A jakožto grafik se zájmem o 3D jsem se začal učit se Zbrushem a následně svoje práce tisknu.
Zatím kromě Lich Kinga jsem vše tisknul na FDM tiskárnách kvůli přijatelné ceně.
V plánu je některé věci vytisknout na SLA tiskárně s perfektními detaily a vytvořit silikonové formy a odlít pár kusů, tak bych zde časem možná zkusil i něco nabídnout k prodeji. Rád bych si časem vytvořil nějaké miniatury Abominations k Zombicide.
Dost povídání, tady je přehled mých prací od mých začátku asi před rokem.
Loni to vše začalo soškou Grommashe Hellscreama z alternativního universa datadisku Warlord of Draenor. Socha není můj design, jedná se o napodobeninu verze od Sideshow.

Ten byl tištěn ještě na staré tiskárně, mé první. Detail úplně na prd, ale velká radost že jsem tisknul svůj první model.

Další můj projekt byl Lich King. Toho jsem právě plánoval vytisknout na SLA se skvělým detailem abych pak mohl udělat silikonové formy a odlít více kusů. Udělal jsem ho ve velikosti asi 30cm což když jsem pak počítal na kolik by mně vyšel materiál na formy a odlití, tak mně cena trochu odradila. Takže zůstalo jenom u jednoho prototypu který mám vedle počítače.

Pak jsem měl od modelování na chvíli pauzu. Tenhle projekt mně trošku vyčerpal. Strávil jsem na něm dlouhou dobu a pak mi tu dlouho ležel abych na něj vůbec sáhnul. Ale s příchodem nového roku se vrátila i chuť tvořit a začal jsem s menšími projekty. Mám se ještě hodně co učit a takovéhle menší projekty než na půl roku jsou ideální. Hlavně že je to zábava.
Takže jsem si řekl že udělám bustu Pennywise z To od Stephena Kinga:

A teď poslední s čím si hraji je spíš na tréning, obličej inspirovaný Dishonored. Nakonec jsem s výsledkem celkem spokojený. Cílem cvičení původně bylo jen trénovat vrásky, ale ve výsledku jsem to pojal jako celkový tréning takže i renderu i přípravy dat pro tisk.