Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ SMCR- IPMSCZE
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Konference SMČR- IPMSCZE

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 57 z 81 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 81
  • Odpovědět s citací

Re: Konference SMČR- IPMSCZE

Příspěvekod zbynek.skopan » 02 led 2018, 19:45

veslevský píše:Myslím, že jsem Veslevský, ne Veselovský, ale dobrá.
To co tady čtu, je vše moc v obecné rovině, Škopán, Petr, Pavel, vy všichni víte kde je chyba ale sami nic neuděláte ? Všichni jste členové ?
V čem konkrétně jsou stanovy špatné, otázka na pana Škopána a co vlastně jako členové svazu od nich pro sebe očekáváte, co pro to jste sami schopni a hlavně ochotni udělat ?
Zdarma nebo za úplatu a ve svém volném čase.
Nebo to jsou jen líbivé slovní proklamace rádoby bojovníků a bez konkrétní nabídky v plnění ?

Já konkrétně už skoro deset let dělám kalendář soutěží ( zdarma na svých stránkách, za které platím hosting, bez dotací klikněte si laskavě na odkaz v mém podpisu) ... protože kompetentní členové předsednictva .. věřím že to má "někdo" v referátu toho po léta nejsou schopni .

V historii jsem vybojoval kategorii bodovaček na lodě a sesmolil jejich pravidla... http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=171&t=35786 právě formou veřejně připomínkované diskuze.

Myslím že na jednoho všemi nenáviděného ponorkáře až dost , ne :grin:

Členem svazu rok nejsem, protože zanikl klub kde jsem byl host ( nevydržel obstrukce kolem přeregistrací klubu v souvislosti s novým OZ a změnou právní formy... byl to KLoM Česílko Valdice u Jičína)
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 02 led 2018, 20:16

Pane Škopán vy jste nenáviděný ponorkář stejně jako jakýkoliv německý velitel ponorky za 1 a 2 sv.války :wink: :-D
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod msob » 02 led 2018, 21:53

To co tady čtu, je vše moc v obecné rovině, Škopán, Petr, Pavel, vy všichni víte kde je chyba ale sami nic neuděláte ? Všichni jste členové ?
V čem konkrétně jsou stanovy špatné, otázka na pana Škopána a co vlastně jako členové svazu od nich pro sebe očekáváte, co pro to jste sami schopni a hlavně ochotni udělat ?
Nebo to jsou jen líbivé slovní proklamace rádoby bojovníků a bez konkrétní nabídky v plnění ?

Pane Veslevský, četl jste ty stanovy? četl jste zdejší diskuzi ohledně stanov a ohledně působení SMČR jako vrcholového a zaštiťujícího orgánu modelářů? Mám dojem, že nečetl.

Tak tedy z té velké mozaiky těch chyb, špatností, omylů a dalších nepravostí snad dvě věci - STANOVY - tyto schvaluje celosvazová konference (bod VI./5) - proti tomu nic nelze namítat.. ovšem dále se v nich píše (VI./7), že mezi konferencemi rozhoduje o změnách a úpravách stanov Předsednictvo - není to trochu špatně??? V pondělí se uskuteční konference, která odhlasuje stanovy a v úterý následující den se sejde předsednictvo a odhlasuje si, že stanovy mění k obrazu svému - je to košer?

No a druhá věc je samotné schválení těch nových stanov - NOZ, tedy zákon č. 89/2012 Sb. Nový občanský zákoník nabyl účinnosti 1.1.2014. V něm je nově řešeno tzv. spolkové právo. Aby byl dostatečný čas pro transformaci různých občanských sdružení do stavu, který vyžaduje NOZ, byla stanovena tříletá lhůta, tedy do 31.12.2016. V té měly proběhnout změny a příslušné zápisy na soudech. Celé slavné svazové vedení bylo v bohorovném klidu, dokud téměř celá lhůta neuplynula - počátkem roku 2016 (ale jistě i dříve) se začaly ozývat hlasy, které upozorňovaly na nečinnost - odpovědí bylo mlčení, pak že se vše řeší a že je čas a vůbec že všichni mají být v klidu. Nakonec byly po docela silném nátlaku nové stanovy zveřejněny v září 2016, navíc tzv. ex post, tedy až po zapsání do veřejného rejstříku. Tyto stanovy přitom, jak vyplynulo dále, byly odhlasovány předsednictvem svazu někdy v březnu 2016 - půl roku tajit, že je něco schváleno před členskou základnou je správně?? Navíc změnu stanov provedlo právě předsednictvo.

Pane Veselský - zkuste si najít původní znění těch stanov svazových a srovnejte je - poznáte, že se jedná o kosmeticky upravený paskvil původem v dobách Svazarmu, plný děr, chyb a protizákonností, který si každý může vykládat jak je mu libo a hlavně, jak mu to vyhovuje.

Stačí aspoň takto? Už chápete, proč se pár lidem tento stav nelíbí? A nikdo z těch, kteří tady proti těm stanovám vystupují, nechce zlikvidovat svaz - ba naopak, jsou to ti, kteří mají snahu tu žumpu vyčistit a realizovat transformaci svazu na moderní, pružný a užitečný spolek.

Přeji hezký den.
Marek
msob

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 02 led 2018, 22:09

"Jak to tady tak čtu..."
Nečtete. Celý tohle vlákno je o konkrétních výtkách směřujících ke konkrétním osobám kvůli konkrétním nedostatkům. Ano - tady se mluví. Ovšem kdybyste ty stanovy četl, dozvěděl byste se, že ono toho jinak moc dělat nelze a to, co tady předvádí Petr3342 a msob se blíží maximu možného.
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod veslevský » 03 led 2018, 06:29

zbynek.skopan píše:
Já konkrétně už skoro deset let dělám kalendář soutěží ( zdarma na svých stránkách, za které platím hosting, bez dotací klikněte si laskavě na odkaz v mém podpisu) ... protože kompetentní členové předsednictva .. věřím že to má "někdo" v referátu toho po léta nejsou schopni .

V historii jsem vybojoval kategorii bodovaček na lodě a sesmolil jejich pravidla... http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=171&t=35786 právě formou veřejně připomínkované diskuze.

Myslím že na jednoho všemi nenáviděného ponorkáře až dost , ne :grin:

Členem svazu rok nejsem, protože zanikl klub kde jsem byl host ( nevydržel obstrukce kolem přeregistrací klubu v souvislosti s novým OZ a změnou právní formy... byl to KLoM Česílko Valdice u Jičína)

Tak trochu lítostivé a já z toho opravdu cítím to vaše osobní nedocenění a nepochopení, prostě já velký a známý ponorkář nejsem dostatečně oceněn za své záslihy, ale pane vy jste ponorky nebo lodě neprosadil, vy jste k nim pouze upravil pravidla z těch stávajících, pokud si pamatuji tak jste se na to nakonec vykašlal ? Z pohledu mého jako zaměstnavatele, je to nedokončená práce.
A ten kalendář, vy si hosting svých stránek platíte jen proto abyste na nich dělal kalendář, nebo je to proto aby na vaše stránky chodili modeláři, víte to je trochu rozdíl, sice nepatrný ale přeci jen tam je. Myslím, že se snažíte dělat věci kolem modelařiny ale obcas v tom šlapete jako pověstný slon v porcelánu, viz některé recenze atd.

msob, to co píšete je ale spíš jen vaše osobní verze nikým nepodložená, vy jste byl u tvorby stanov, vy znáte aktéry kteří je tvořili, víte že se na tom podílel právník. Nebo to jsou spíš vše vaše myšlenky, které zdejší většina, která se přidá jednou tam a jednou sem, prostě a jednoduše přijmula protože je to pro ni líbivé a praktické řešení jak někoho zdiskreditovat. Víte lidé někdy stašně lžou, já svého času u nás v práci řešil, pořídit si účet nepořídit, ostatně jako většina z nás, ano myslím vyplácení výplaty. Vedení nám předložilo návrh, že musíme mít účet, protože bla bla situace to vyžaduje, zlevní se to atd. Dokonce nám vyjednalo technický účet na který nám peníze pošlou a světe div se, my nebudem platit za vedení účtu žádné poplatky. Ti hloupí podlehli, já si přečetl co říká zákon a dodnes dostávám peníze ve výplatním termínu na pracovišti a cash. Ti s technickým účtem za to platí bance, protože pochopitelně nic technického se nekoná. A stejné je to s těmi stanovami, vidíte čerta na zdi a neustále to tu omíláte, z jednoho fóra vás vyhodili tak jste se nastěhoval sem. A tady kvetete. Víte je pochopitelné, že mezi konferencemi je nejvyšším orgánem předsednictvo, ale to by bylo hloupé, kdyby měnilo stanovy ve svůj prospěch, ono je to spíš vaše přání, protože máte asi svazové ambice ? Dle četnosti vašich příspěvků a razanci s kterou je prosazujete to předpokládám. Neznám totiž modeláře který by k modelaření potřeboval tak vehementně stanovy jako vy.

Horáček, ano četl jsem to několikrát, některé aktéry znám osobně a proto mohu tvrdit to co tvrdím, v mnoha případech jsou to jen přiživované pseudoproblémy. A ne opravdu si nemyslím, že tu někdo dělá maximum toho co je možné, tady na těchto stránkách se jen cíleně dehonestuje jeden člověk.
veslevský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 03 led 2018, 07:10

Tak já tedy nevím ale nevšiml jsem si že by se tu někdo prsil s osobními ambicemi na členství v předsednictvu.Ať už sekčním nebo svazovém.Zatím tu nepadlo jediné jméno kandidáta.Navíc a teď to možná vyzní blbě mne tak nějak nezajímá SMČR jako celek ale spíš dění kolem naší odbornosti.To že se tu vysvětlí konkrétní body stanov které jsou chybné-porušující zákon je podnět k zamyšlení pro členy a vlastně výzva k diskusi.Jako přijet na konferenci a tam se dozvedet jména která slepě odhlasujeme si myslím není zrovna to pravé ořechové.A jen tak na zamyšlení.Pro mládež dělá nejvíc p.Šámal!!
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 led 2018, 07:15

P. Veslevský, nevím, možná mě moje bývalé povolání učinilo podezíravým, ale jako bych z Vašich slov cítil někoho jiného...
Ale mohu se samozřejmě mýlit.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 03 led 2018, 07:53

Malé info pro všechny diskutující. p. Veslevský uplnou čirou náhodou píše ze stejné IP jako má Vlasta Bárta....náhoda?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 03 led 2018, 07:55

Renda píše:P. Veslevský, nevím, možná mě moje bývalé povolání učinilo podezíravým, ale jako bych z Vašich slov cítil někoho jiného...
Ale mohu se samozřejmě mýlit.

nemýlíš se :-D
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod msob » 03 led 2018, 08:02

Martin Černý 'Černoch' píše:Malé info pro všechny diskutující. p. Veslevský uplnou čirou náhodou píše ze stejné IP jako má Vlasta Bárta....náhoda?

Žeby BINGO??? :grin: :grin: :grin:

To ovšem vysvětluje mnohé :)
msob

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 03 led 2018, 08:06

(Inspektor Trachta vyslýchá kloboučníka Oulíka, sedícího na židli. Oulík má do bot zavedeny hadičky, do kterých Hlaváček pustil vodu z vodovodu.)
Trachta: Tak mi Oulíku popiš, jaké máš pocity?
Oulík: Pocity? No teď mám, pane inspektore, pocit, že mi teče do bot.
Trachta: Správně, teče ti do bot, chlapče. Tak už to vyklop a nezdržuj.
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 03 led 2018, 08:37

Martin Černý 'Černoch' píše:Malé info pro všechny diskutující. p. Veslevský uplnou čirou náhodou píše ze stejné IP jako má Vlasta Bárta....náhoda?

...aneb Když ke dnu je to nahoru... :-D
ADSTANTES

2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 03 led 2018, 08:37

Díky za info, je poznat, že dvacetiletá praxe v policejním sboru byla k něčemu dobrá... :grin:
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 led 2018, 09:14

Děkuji za potvrzení z rétoriky jsem měl tušení že by se mohlo jednat o alter ego někoho takového.
nicméně bylo opět vyklopen kýbl sraček.

Takže popořádku.

Pravidla - až osobní aktivitou Jirky Brože byla pravidla lodí zařazena v MČR, nejprve pokusně později plnohodnotně.
poslední moje aktivita na tomto poli je doložitelná a dohledatelná zde na fóru ve stejném "chlívku SMČR-IPMSCZE" j tématech kolem výkladu pravidel.

dále stránky
aktuální
http://www.skopan.cz/
zde ceník
http://www.banan.cz/sluzby/cenik-sluzeb
tedy kolem 1500 i s domenou ročně.

předchozí
http://skopan9.webnode.cz/
zde je ceník
https://www.webnode.cz/cenik-w2/
mám zaplacenou službu Mini a právě omezení 3G traficu vedlo ke změně.

Dlouholetý blog. cz
http://skopam.blog.cz/
opouštím právě z důvodů reklam vkládaných provozovatelem Blog.CZ a nedostatečném zajištění proti spam.

Je naivní představa, že se dá vydělat na osobních stránkách, kde nic neprodávám, nemám žádné bannery, neprovozuji a ni nedoporučuji žádné služby a výrobky ( kdo čte mé recenze tak ví že opak je pravdou).
Při tak nízkých návštěvnostech by to sotva vydělalo na provoz.

Jak známo i modely na recenze si kupuji (poslední flame s výrobcem viewtopic.php?f=97&t=77712&start=2100) pokud si pamatuji za celý život jsme dostal jen letadlo od redakce HaPM, ponorku od Plastic planet, S-43 od redakce modelwebu (lepty radary ještě sepisuji), MB-5 od fa Special Hobby a ponorku od Corfixu (článek opět na modelwebu). Teď jsem jednu ponorku dostal z USA (článek bude už v seriálu o amerických ponorkách na mých stránkách)
Modely lodí od ŘOP po několika soutěžích končí v prodejně MN-modelář, kde tvoří výstavku jejich produktů, konečně nepráší se na ně u mě doma.

PS. ale jinak pane Bárto bezva trik jak v diskuzi "odstránkovat" faktické komenty :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 03 led 2018, 09:41

zbynek.skopan píše:
PS. ale jinak pane Bárto bezva trik jak v diskuzi "odstránkovat" faktické komenty :grin:

To je dobrá připomínka. Možná by stálo za to celou taškařici s tímhle alter-egem sesmahnout a vrátit Vlastikův originál na výsluní.
ADSTANTES

Robert Horáček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1201 • Stránka 57 z 81 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 81

Zpět na SMCR- IPMSCZE