ja nastriekam prípravok, vysuším vzduchom z pištole , streknem druhýkrát opäť vysuším vzduchom, strekenem farbu, vysuším ju vzduchom a olúpem...všetko dokopy (teda od základnej farby k olúpanej) tak 10-15 minút
Všem děkuji za odpověď. Jen co najdu odvahu tak to zkusím. Samozřejmě jsem si stříkl šedivkou něco stranou na zkoušku tak uvidím jak mi to půjde. Pokud máte jakoukoli radu k tomuto tématu sem stím.
Měl bych ještě jeden dotaz k tomu chippingu od AK. Ředí se něčím? Zkoušel jsem před chvilkou stříknout něco bokem na zkoušení a přijde mi takový trochu hustší. Na povrchu nedělal jednolitý povrch jako barva, ale spíše krupičky které se postupně spojovali a vysychali. Lahvičku jsem nechal tak pět sedm minut otevřenou a všiml jsem si že se v ní udělal takový hustší cucek. Je to chování normální.
Nevim jestli je to normální, ale mě to udělalo taky jakejsi cucek. Stačí rozmíchat a přiředit destilkou. A tu krupičku to dělalo od začátku, kapičky který se pomalu vsakovaly.
Jsou chvíle kde jsem spokojen a chvíle kdy i mě přijde že jich je moc. Ale spousta z nich půjde zakrýt (pásy na předek, věž a harampádí na zadek). A doufám že to utlumí i patina. Beru to že se učím. Uvidím co s tím budu dělat dál.
Nestavěl někdo Pz.Kpfw III ausf H Dragona 6641? Mám problém s kolama. Chci použít kola z rámečku T, ale ty jsou moc úzká oproti kolům z rámečku A a nenasadím na ně pásy. Nepřehlédl jsem něco?
Kola s kulatými odlehčovacími otvory (rámeček T) se používala u rannějších verzí Pz. III, jsou užší, protože se používaly užší pásy, tuším 36 cm, mám tady někde tabulku, ale nějak ji nemohu vyhrabat Na "háčko" bych je nedával
V tom případě tam má Dragon botu, pásy široké 36 cm se používaly na verzích A-G, na verzi H by měly být pásy široké 40 cm, hnací a napínací kolo viz. obrázky v příloze. Myslím si že publikace Achtung Panzer je dost dobrý zdroj informací a drak se u této stavebnice pustil asi trochu do "scifárny", ale je možné, že první kousky verze H sjížděly z výrobní linky na starších podvozcích Jó ten odkaz je na stavbu verze G a u té se pásy široké 36 cm používaly
Angličtina to je bohužel moje víc než nejvíc nejslabší stránka Vyrobit podložky by byla asi pěkná pakárna, to bych nejspíš použil užší pásy, vyrábí je Miniart a jsou za rozumnou cenu, nebo bych přehodnotil kola a použil bych ta širší a dračí pásy ze stavebnice no, ale je to Admirálovo dílo a on si stoprocentně poradí