Moc vám všem děkuji za reakce. Vážím si jich a jsem rád, že má práce někomu pomůže. Snažím se fotit a psát o tom co na modelu najdu a upozornit tak případné stavitele na co si dát při stavbě pozor.
Závěr: Firma eduard na svém stánku představila dva krásně postavené modely a polyuretanové doplňky. A v neposlední řadě jsem nezapomenul na model pana Malého
Ještě opráším toto téma s dotazem na kryty hlavního podvozku. Jaký byl systém zavírání menších krytů? Až do teď jsem si myslel, že kolo zatlačilo na vzpěru a tím se kryt zavřel. Stejně to má Jak-3. Ale na videu je vidět jak je kryt zavřený. Je to tedy stejné jako u P-51D Mustang? Tedy v závislosti na tlaku v hydraulickém systému?
Už se to tady probíralo. Zavírání s vysunutým podvozkem bylo přes lanka ovládané podvozkovou nohou. Zavírání se sklopenou nohou pak tím podvozkovým kolem. Často ten lankostroj oddělali a kryty zůstaly otevřené i s vysunutou nohou. Krom toho jedna noha vysunovala ještě lankem zadní ostruhové kolečko.
Teď jsem si všiml, že tahle A-4 má regulované chladící klapky místo na A-4 mnohem více běžných otvorů. Škoda, dost to omezuje výběr atraktivních kamufláží.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido píše:Teď jsem si všiml, že tahle A-4 má regulované chladící klapky místo na A-4 mnohem více běžných otvorů. Škoda, dost to omezuje výběr atraktivních kamufláží.
Štěrbiny nebyly mnohem více běžné. Bylo to tak fifty fifty.
Potvrdzujem fittest, stavia sa bez tmelu a je naozaj nadherný. Problemy avizovane na Nymbecu som nemal ani ja. Mam pocit, ze v kratkych Antonoch Eduard zosadil Hasegawu z trónu.
Inak, jedna otazka, kedy a preco sa zmenili na Antonoch kridelka? Nejako sa neviem dopatrat a uz si to nepamatam.
Já bych měl jeden dotaz týkající se krytů hl. podvozku a tvaru šachty. Stavím PE882 (anglický kořistňák)a zcela jasně je vybavený kryty podvozku a šachtou z A8. Když jsem hledal fotky, tak jsem zjistil, že mnoho A4 mělo stejný tvar šachty a kryty podvozku jako pozdější verze. Minimálně odtraněná vnitřní dvířka. To je normální stav a nebo nějaká anomálie??
Přílohy
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Řekl bych, že to úplně anomálie nebyla. Ve stavebnici je na to i díl, je na rámečku A vedle těch tří vnitřků podvozkových šachet. V návodu není jeho použití ukázáno, bude to až v RC, ale jistě si s tím poradíte. Musí se uříznout příčka mezi šachtami a dolepit tam tento vyrovnávací kus.