Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Scammell Pioneer "Pickfords" 1/24 novostavba

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Scammell Pioneer "Pickfords" 1/24 novostavba

Příspěvekod pavel behensky » 30 črc 2017, 11:10

Už je tomu hodně dávno,když jsem si jako mladej jura někdy po revoluci koupil prvního Scammella od Airfixu .Tenkrát to byl tahač podvalníku pro tanky v měřítku 1/76.Model to byl na svoji dobu docela hezkej.Postupem času,jak jsem modelářsky dozrával a dělal velkou bojovku,tak jsem snil o tom,že to někdy někdo udělá v "pětatřicetině.Existoval sice jakejsi odlejvák,ale ten byl cenově pro mě absolutně nedostupnej.Situace se změnila vydáním pětatřicetiny od Polské fy.IBG.Model je až na kola a nějaké ty drobnosti docela hezkej,ale pro mě,už ty pětatřicetiny zase ztratily to své kouzlo :) .Takže přišel čas zhmotnit své sny,v pořádném měřítku a to sice 1/24.Před nedávnem jsem si pořídil v tomto měřítku AEC Militant od KFS a tak si říkám,že tyhle dva "mastodonti"budou spolu tvořit krásné duo Anglické vojenské kostrukce ,těžkých nákladních automobilů.
Na Scammelu je krásné to,že po válce se jich poměrně dost dostalo do civilních rukou,kde ještě odvedly spoustu dobré práce.Navíc se jich poměrně dost dochovalo do dnešních dnů.Mám tedy z čeho vybírat,pro budoucí zbarvení,ale to je zatím ještě vzdálená budoucnoust.
Začal jsem stavbou rámu.Ten je poměrně jednoduché konstrukce a jeho sestavení se obešlo bez problémů.Dále jsem zhotovil pero přední nápravy,jeho uchycení a nápravu samotnou.Tady už jsem se trochu zapotil.Dalším krokem bylo zhotovení zadních per,jejich zavěšení a také,nově zadní náprava s "vahadly" na kterých jsou uchyceny kola samotná.Uvnitř se ve skutečnosti nachází rozvod řetězem k ozubeným kolům.
Další krok bylo zakoupení kol od KFS.Za slušních 1000kč,dostanete 7ks kol,kterýma propadávaj disky.Tohle se Hovardoj nepovedlo a tudíž,na všech jsem musel zvětšovat disky nalepením proužku a dopasováním do kola.Zbytečná ztráta času a hlavně velkej opruz :x .
No a pak jsem již konečně mohl na zkoušku postavit rám na kola a to už je hnedle pak o něčem jiném.Teď už se na tomto základě dá stavět.Tak zase příště něco málo.PAvel
01 (1).jpg
5994804650_3ff66a59f5_b.jpg
autowp.ru_scammell_pioneer_sv2s_6.jpg
DSC_0263.jpg
DSC_0264.jpg
DSC_0265.jpg
DSC_0266.jpg
DSC_0270.jpg
DSC_0271.jpg
DSC_0272.jpg

Naposledy upravil pavel behensky dne 09 zář 2017, 15:33, celkově upraveno 1
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Re: Scammell Pioneer SV/2S 1/24 novostavba

Příspěvekod pavel behensky » 30 črc 2017, 11:12

Podvozek na kolech...
DSC_0283.jpg
DSC_0282.jpg
DSC_0281.jpg
DSC_0280.jpg
DSC_0279.jpg
DSC_0277.jpg
DSC_0276.jpg
DSC_0275.jpg

Přílohy
DSC_0278.jpg
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cába » 30 črc 2017, 11:32

Já už jsem to v podstatě všechno viděl.....a je moc dobře,že si to sem na fórum dal....protože tohle bude hodně neotřelej model a byla by velká škoda se o to nepodělit s ostatními...... :)
Cába

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 črc 2017, 12:30

Nádherná předloha i model.
Já jsem to měl podobné, před hodně lety, ještě v mládí, to byl pro mě nejhezčí tahač.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod awan07 » 30 črc 2017, 13:56

Teda na to, že je léto v plném proudu, tak se to tu hezky rozjelo. Opět to vypadá už teď parádně, ale to je Tvůj standard =D>
Stavím pomalu,ale jistě
awan07

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 30 črc 2017, 14:42

Naprostý súhlas. Paráda. =D>
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scout » 31 črc 2017, 07:40

Další raritka na kochání, paráda Pavliku =D>
Scout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka 66 » 31 črc 2017, 08:09

Pavlíku jsi ďábel, ale to už jsme tu všichni psali... Držím palce ať ti jde práce od ruky a vydrží elán!!
Jirka 66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod COOLIWAN » 31 črc 2017, 10:55

no pavle ..ja len dopisem..budem sledovat zase carodeje .jak vzdy ..ine mi neostava ... :D :D .proc ty nejdes delat manazera do italeri alebo revelu? kde beres tie vykopavky ? ja nechapem... ale super :grin: 8-)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MY LIFE ARE ROCK@ROLL ,WHISKEY and TRUCKS.
COOLIWAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 31 črc 2017, 11:24

Pro mě je tohle překvapení. Skvělá předloha, držím palce. Zatím to vypadá výborně.
Jarda
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šachťák » 31 črc 2017, 14:18

Parádní odbočení z Amériky. Tahle auta mi připadaj hódně zajímavý. Anglání taky ledacos dělaly extra posvym. Zavěšení náprav, nebo třeba i ty sranda natáčecí blatníky. V Lešanech jsem na to docela dost dlouho vejral. Dáváš to fakt parádně. Připadá mi, že se v těchhle atypech docela vyžíváš. Každopádně to bude pecka. A ještě kontrolní dotaz. Civil? Voják? Podval? Sólo?
šachťák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 31 črc 2017, 17:24

Tak vidím,že Vás to docela zajímá a to je svím způsobem dobře-to auto si to totiž zaslouží.Šchťáku,máš pravdu-na tom autě je spousta zvláštních věcí a to mě na tom právě baví.Kdysi jsem si říkal,že tak archaická věc neměla už na bitevním poli druhé světové války co dělat,ale právě když člověk staví ten model,sestavu po sestavě,tak přesně vidí,co jak a proč tenkrát udělali tak či onak.Je na tom znát,že to prostě udělali narychlo a hodně účelově,na druhou stranu,Scammell byl v tomto oboru již docela dobře zaveden před válkou a proto to auto mělo víceméně vše vychytané a celkovej koncept fungoval velice spolehlivě.To je nakonec dobře vidět na tom,jak dlouho se to auto udrželo ve službě po válce a to nejen ve vojenském sektoru.
Takže další malá,ale svým způsobem poměrně složitá podsestava a tou je chladič.Pro auto je to taková dominanta-poznávací znamení.Takže to vyžadovalo,se mu věnovat aby trochu vypadal.Tři dny práce a byl na světě :) .Možná to není úplně echt,ale mě takto stačí a na autě vypadá docela dobře.Tady to je.PAvel
DSC_0264.jpg
DSC_0263.jpg

pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RadekR » 31 črc 2017, 17:54

Chladic je paradni a rovnou v barve. Cely auto je hodne zajimavy, hlavne konstrukcne. Pri tve stavbe se neco noveho priucim. Jinak jsem tenhle nakladak vubec neznal.
Jak si delal ty vroubkovany trubky?
Dik Radek.
RadekR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod V12JT » 31 črc 2017, 17:57

:shock: Z čeho jsou ty trubky?
V12JT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 31 črc 2017, 18:14

Chladič zatím není v barvě-to je pouze hnědej surfacer.Je to z důvodu pozdějšího barvení,kdy se nedostanu pistolí až do jeho útrob.No Radku,máš pravdu-učit se,učit se...No,já se to taky naučil,páč samotného by mě to ve snu nenapadlo a přitom je to tak snadné :D .Autorem tohoto "patentu" je Jirka Hubner,modelář s opravdu velkým "M".Když něco nevím,volám o radu jemu,protože vím,že mě buď poradí a nebo protlemí :-D .No a Jirka mi povídá,vem si kulatinu od Tamiye o průměru 2mm a vyřízni na ní prachsprostě závit.Tož to se lehce řekne,ale hůř udělá.Řezal jsem závitovým očkem M2,ale to mi ve finále tu kulatinu trhalo a lámalo.Tak jsem zašel v práci za soustružnicí a ta mi půjčila závitové očko M2,5.A pak už to jelo jako po másle.Na chladič padly dvě tyče z celého balení.Mělo by jich tam být více,ale i mě to tak stačí.PAvel
pavel behensky

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno