Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nejodrbanější ZERO

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Nejodrbanější ZERO

Příspěvekod Vladimir Kafka » 04 dub 2017, 19:21

mmaacc píše:Já stavím modely jen pro sebe pro radost jediný kdo je vidí tak návštěvy.

Na soutěže nechodím od roku 88, kdy mi předseda poroty nejen zkritizoval model SU7BKL od KP
ale také ho před samotným hodnocením patrně "nechtěně" rozbil s tím že tam podvozek stejně
nejspíš špatně držel, jelikož měl určitě špatnou geometrii.

Mimochodem ten den vyhrál v kategorii 1/72 náhodou synáček pana předsedy s tím samým modelem.
Před soutěží při vybalování a přihlašování modelů jsem pronesl k jeho modelu dvě připomínky na
barvu trysky v podobě lesklého čistého chromu a černě natřeného interiéru kokpitu, Sučko jsem viděl naživo
a ta černá bila do očí. Asi to byla vše náhoda.

Stavba pro radost má své velké výhody mohu si udělat kamufláž jakou chci i když je to What if

Jinak z přiložených fotografií jistě každý i laik pozná o jakou se jedná barvu na těch odřeninách
a že se vůbec nemohlo stát že by byl odřen výsostný znak císařského japonska

mě baví, jak seš strašně jako nad věcí a v pohodě a děláš to všechno pro zábavu a zároveň seš tak zapšklej a ublíženej z ňáký 30 let starý příhody :grin:
čím to je, že je to pro tyhle veselý lepiče tak typický...
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 05 dub 2017, 08:25

Já nejsem ublížený jak píšeš, nemám potřebu se někde předvádět a dělat někomu kašpara.
Tohle je koníček který má být pro potěšení a dobrou náladu nikoli pro to abych byl nejlepší.
Pozice šéfa si užiju v práci dost, ve volném čase se raději věnuju svým malým dětem.
Ježdění po soutěžích považuju promiň ale za státu času. Modely stavím po nocích jako relax.
To muselo dát ale práce, a přitom taková blbost.
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 05 dub 2017, 08:33

Však není potřeba na soutěžích soutežit. Můžeš vystavit model jako nesoutěžní nebo na klubovej stůl. Můžeš přijet jen kouknout, něco koupit, pokecat s přáteli, vzít s sebou děti.
Kdybych měl bejt zhrzenej, že mě kdysi něco nějakej "asivůl"...to by byl smutnej život. :)
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 05 dub 2017, 09:47

Já děti vzít na soutěž nemůžu ani kdybych sebevíc chtěl máme 2,5 roku a 1 měsíc,
malá zatím spíš spí v kočárku, ale Tomík je torpédo utržené z řetězu, jak na něco
dosáhne je problém na soutěži bych ho neuhlídal. To bych se nedoplatil. :-D

Byli jsme jen na výstavě u Nás v Olomouci a bylo jasné že nesmí z kočárku ven
jenže v kočíku už nechce být takže to byl hodně hluboký zážitek.

Ještě chvíli nic takového nehrozí, i doma mi "opravil" pár modelů na které dosáhl.
Každopádně letadla a lodě ho nezajímají jinak než osahat a bum s tím,
zato vláčky to je jiná u těch vydrží dlouho.

Na blbce kašlu, těch mám v práci až dost, jen mám děsně rád protekční spratky.
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 05 dub 2017, 10:59

Rostou rychle, tak pak. (:) Uteče to. A protekční spratky nemiluje asi nikdo zdravej.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 05 dub 2017, 12:15

Jestli nebudeme jezdit po vláčkařských či jiných výstavách možná jo :-D
Přílohy
dva.jpg
Moji nejlepší :-)
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 05 dub 2017, 12:20

V jednom vedlejším příspěvku jsem našel tuto Vaši větu:
" Stejně většina nejsilnějších a nejbojovnějších kritiků jak tu na fóru tak celkově ať už
se to týká modelů, politiky, sportu, práce atd. nikdy nic nedokázala kromě kydání špíny na ty co něco dělají. "

Mohu se zeptat co konkrétněji znamená "nic nedokázala" , :-k ,
nebo, aby to bylo jasnější "co a komu by měl kdo dokázat" aby se mohl ve svobodném prostředí (připusťme to) vyjádřit. :grin:

Občas se zde na fóru podobný názor najde,osobně jej považuji za velmi dětinský až hloupý. :crazy:

Znamená to že pokud někdo není mistr světa + olympijský vítěz nemůže zastávat..... třeba funkci trenéra, který je celkem pochopitelně největší kritik?
Znamenalo by to že ředitel nemocnice musí být pouze nejlepší ......kdo,chirurg/zubař/patolog :grin:
Do auta za volant ani nesedejte, jelikož určitě nejste mistr světa v F1 či.......buginách ?

Sám musíte uznat že je to velká hloupost, :grin:
Tento Váš model Vám dává právo ke vložení kolika příspěvků ? Nikde jsem žádnou tabulku či něco podobného nenašel.

Tohle Zero je model kterým jste něco dokázal,nebo ještě není ???
Ptám se zde,jelikož toto je Vaše téma,a nebudu zaplevelovat téma někoho jiného, když to není k té které konkrétní věci.

Pokud někdo v dobré víře poradí že dle jeho tohle či onohle není to pravé ořechové, je pro Vás odsouzení hodný kritik či dobrý rádce?
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 05 dub 2017, 14:25

No číst celý Váš příspěvek "Jardo Matte" jsem ani nechtěl podle mně je to celkově blábol, každopádně jsem to myslel tak,
že největšími kritiky tu na foru jsou většinou lidé kteří tu nikdy nevystavili byť jediný svůj model ale kritizovat cokoli
co někdo udělá umí s nesmírným zaujetím, jak už někdo zmiňoval i v diskuzi u Eduardů kde řeší i kraviny typu
chybně nakreslená krytka na přebalu modelu, nebo rámečky které jsou natěsno v krabičce.

Zero není můj jediný model zde na foru a rozhodně není nejlepší to jsem nikdy ani netvrdil, pokud se mi něco dle mého názoru
povedlo jsou to plachetnice co zde mám. O tabulce kolik musím mít příspěvků na udělení komentářů nevím ona je?

Víte na jedné straně spousta lidí na foru brečí že to mladé nezajímá a nechtějí modelařit, pak nějaký 12 letý kluk něco slepí
a nabarví sice blbě ale holt každý nějak začínal, vloží sem příspěvek a dostane masáž kritiky že už sem nic nedá nebo úplně
přestane modelařit, a to jsem tu a na dalších forech viděl několikrát a nejlíp kritický elaborát na A4 o vadách modelu atd.
od člověka co má jen kritické příspěvky ke všem a ke všemu ale sám nikdy téma se svým modelem nezaložil.

Třeba tu viewtopic.php?f=6&t=110836 klukovi tři stránky příspěvků že má u modelu Ju88 blbě ohnutou
vrtuli a i když podobně ohnutou doloží někdo fotkou tak zas že to není normální situace atd.

Jo a růžový zero fakt nepotřebuju mám růžovýho spitfajra průzkumáka ale fotku sem asi tedy nedám ještě by někomu vadilo
že mají znaky o 4mm menší průměr. Každopádně manželce se líbí a má ho na své poličce. :lol:
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 05 dub 2017, 15:06

Sorry ale zrovna ta tebou zmiňovaná "třístránková palba kritiky" je na pohodu diskuze, kde nakonec tak nějak všichni uznali ( a dokonce se i omluvili) že to má autor dobře. Chápu, že si "veselý lepič" co lepí pro radost, zatím co my ostatní asi lepíme pro to, abychom si způsobovali bolest, ale pokud ti vadí i obyčejná diskuze nad zde prezentovanými modely, pak doporučuji Britmodeller galerii, kde ti lidi pochválí i model vyfocený mobilem ze tří metrů, těsně po západu slunce.
Já tu za těch "pár" let co sem chodím, neviděl moc lidí co by brečeli, že mladí nelepí. To je prostě daný fakt a zdejší forum na to nemá absolutně žádný vliv. Zato jsem tu viděl dost případů, kdy se lidem (začátečníkům, nebo mladším modelářům) dostalo pomoci radou i slušnou kritikou.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 05 dub 2017, 16:01

V jednom vedlejším příspěvku jsem našel tuto Vaši větu:
" Stejně většina nejsilnějších a nejbojovnějších kritiků jak tu na fóru tak celkově ať už
se to týká modelů, politiky, sportu, práce atd. nikdy nic nedokázala kromě kydání špíny na ty co něco dělají. "
mmaacc píše:No číst celý Váš příspěvek "Jardo Matte" jsem ani nechtěl podle mně je to celkově blábol,

Kupodivu s Vámi souhlasím, co ale jiného na tu Vaši citovanou blábolistickou větu napsat. :lol:
On totiž skutečně ředitel nemocnice nemusí být nejlepší lékař,on nemusí být lékař vůbec!
Jarda Matt píše:Mohu se zeptat co konkrétněji znamená "nic nedokázala" , ,
nebo, aby to bylo jasnější "co a komu by měl kdo dokázat" aby se mohl ve svobodném prostředí (připusťme to) vyjádřit.

mmaacc píše:že největšími kritiky tu na foru jsou většinou lidé kteří tu nikdy nevystavili byť jediný svůj model ale kritizovat cokoli
co někdo udělá umí s nesmírným zaujetím

Takže pokud tomu dobře rozumím,aby mohl někdo vyjádřit svůj názor musí dle Vás zakládat témata a vystavovat modely. :nuts:
Tohle vlastně opakujete neustále pořád dokola.
Člověk který nemá vystaven model, nemůže napsat svůj názor do příspěvku u kterého sám autor píše "nicméně se chci zlepšovat,tak proto jdu s kůží na trh." ;-I
Pokud napíše že jde s kůží na trh,asi sám nepředpokládá že jej bude každý plácat po zádech a říkat jaký že je borec :crazy: ,z toho se nikdo nic nenaučil.

Pokud to vezmu konkrétně na nás dva.
Vy na soutěže nechodíte (sám jste to napsal) ovšem zakládáte na MF témata a veřejně prezentujete svoji tvorbu.
Já již několik (hoodně) let dávám pravidelně svých 5 kousků na E-d,cenu si odnesu.Veřejně na MF neprezentuji - neumím to nafotit/nemám vybavení -nemám potřebu.
Kdo z nás má větší právo napsat příspěvky ?? :nuts: :crazy:

Ta otázka je záměrně hloupá.
Pochopitelně že oba stejně,
jen Vy (a občas ještě někdo), asi v jakési ukřivděnosti,naštvanosti z nepochválení (jinak to nedokáži popsat) požadujete aby někdo někomu nejdřív něco veřejně dokázal,a pak mohl napsat cosi kritického. :nuts: :nuts: :nuts:

S Vaším názorem o nutnosti veřejného prezentování v návaznosti na příspěvky se neztotožňuji. [-o<
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vit » 05 dub 2017, 16:24

Tak sem jednou pochvalil model a nečekal, že se strhne taková debata.
1.) S těma špatnějma zkušenostma z výstav - myslím, že se situace mění a vyhrává i neznámý, neangažovaný, neorganizovaný a nepříbuzný soutěžící :)
Hlavně s plachetnicemi by jsi měl velký úspěch! I když tam je zase velké riziko poškození modelu a z toho by jeblo.
2.) Gratuluju k dcerce =D> =D> Té mé už byly 2 měsíce, jestli se potatěj, tak navrhuji za 7-8 let modelářskou soutěž! :wink:
3.) Růžové letadlo - skvělý nápad, manželka bude mít narozky ;-I
Život je krásnej 8-)
Vit

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 06 dub 2017, 09:00

Kluci upřímně je to pitomost skoro tady lítají vzduchem facky a četli jste někdo úvod?

::::::: "Spatlal jsem jedno Zero stará hasegava z bazaru" "Odrbání není nastudované dle fotek
je to spíš ze série What if, chtěl jsem vyzkoušet jestli to takhle jde udělat."

Kritika mi nevadí ale většině chyb jsem věděl než jsem to sem dal, proto jsem to také napsal do úvodu.

Pokud mně něco trápí tak to že máme momentálně nemocné obě děti díky čemuž jsem se už dva dny vůbec
nevyspal, že mámě zjistili před rokem nevyléčitelnou rakovinu a každý den kdy k ní zajdu vidím jak se její
stav zhoršuje, nebo že i přes to že jsem na relativně dobrém místě s manželkou na mateřské jedeme od výplaty
k výplatě a momentálně nevím za co koupím nutrilon pro malou.
Opravdu si myslíte že budu ublížený kvůli nějakému komentáři?

Navíc kdybych se řídil všemi radami modelářů tu na foru například v záložce dioramata tak jsem hned na začátku vyhodil
model viz příloha jak mi radili, a nemyslím že je konečný výsledek úplně špatný.

Jasné u plachetnice by poškození modelu bylo opravdu na infarkt doba stavby v průměru 2 roky, aktuální Alert ve stavbě od roku 2014
viewtopic.php?f=177&t=87525&start=30
nevydržím to dělat v kuse, právě na odreagování si občas střihnu něco jiného z plastu letadlo, tank, dioramko, lokomotivu
a když něco vystavím je vždycky něco špatně - když už nic jiného tak to že model čárám štětcem a ne stříkací pistolí.

Docela úsměvné ale pokud budu mít čas zas tu něco dám ať je co komentovat :lol:
Přílohy
DSC_0386.JPG
je to opravdu na vyhození?
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 06 dub 2017, 09:14

Růžový byl tuším i jaguár RAF z první války v zálivu pokud by jsi dal přednost modernějšímu kusu,
ale ten spitfire je mi milejší má krásné čisté eliptické tvary.

Díky za gratulaci i já gratuluju, doufám že někdo z potomků bude po taťkovi modelařit,
sousedův syn se potatil a teď vozí zlaté poháry ze závodů po celé Evropě s auty na dálkové ovládání.
mmaacc

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel