Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

McLaren MP4/4 , Tamyia 1:20

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

McLaren MP4/4 , Tamyia 1:20

Příspěvekod George9 » 12 kvě 2007, 16:42

Nedávno tak koukám doma do vitrýny, a řekl jsem si, že je čas nahradit všechny papírové modely F1 z ábíčka dokonalejšími, barevnějšími, lesklejšími.... :D :D Tak jsem zašel do MPM a z toho, co bylo skladem jsem vybral toto. Bude to čistá krabička, pouze budu objednávat dekály od Tabu Design - fullsponsor decals.
Hraju si s tím asi tejden, čekat na karbonový dekály se mi nechtělo, takže jsem pouze namíchal přibližnej odstín a stříknul. Tohle bude čistej vitríňáček, takže se s tím moc párat nebudu. Nejvíc jsem zvědavej, jak se mi povede povrch tou fluorescenční červenou Tamkou TS-36.
Je to moje první auto, tak se asi budu vyptávat co a jak se dělá, snad se mnou budete mít trpělivost
Přílohy
DSC01987.JPG
DSC01986.JPG
DSC01985.JPG
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 12 kvě 2007, 16:59

Tohle byl nejhezčí McLaren hned za M23 z 1976 :-D
Hodně štěstí, chce to víc fotek :D
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 12 kvě 2007, 17:09

Madish píše:Tohle byl nejhezčí McLaren hned za M23 z 1976 :-D

Že jo? Taky si to myslím. Víc fotek bude, až bude co fotit, zatím toho víc udělanýho nemám
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reJI » 12 kvě 2007, 20:08

Tady je jeden postavený k inspiraci... stavěl Mr.REji
Přílohy
RE023 McLAREN MP4_4.JPG
reJI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kure_melancholik » 13 kvě 2007, 11:10

George: Za chvíli s přidám z mojím Renaultem RE30 jenom až s epohnu někam že to bude stát za focení :D
kure_melancholik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 13 kvě 2007, 12:16

kure_melancholik píše:George: Za chvíli s přidám z mojím Renaultem RE30 jenom až s epohnu někam že to bude stát za focení :D

Skvělý, těším se. Ten je u mě taky na pořadníku :-D
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 13 kvě 2007, 17:36

Slušný zaèátek. Tìším se na pokraèování. Ale sám jsem brzy pøišel na to, že bez toho karbonu to není ono. Ale cos zatím udìlal je dobré...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 15 kvě 2007, 08:02

Zjistil jsem, že "kastle" je lehce do vrtule, čímž mi na jedný straně nedosedá na podlahu, asi 2mm, a bohužel i přední křídlo není díky tomu vodorovně. Fotku nemám, ale určitě všichni víte, o co jde. Opravdu se mi nechce lepit cowl k šasi napevno, tak bych prosil zkušené o radu, co se s tím dá dělat?
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 15 kvě 2007, 09:18

Nic moc:
A/ nechat kastli trvale dole
B/ nechat kastli trvale na aute
C/ zkusit to srovnat v horke vode
D/ nevim ted z hlavy jak 4/4, ale 4/5B ma sice vylisovanou kastli v celku, ale v realu se to sklada ze dvou dilu: Cumaku se spoilerem a ze samotne kastle... takze rozzrezat. Myslim, ze 4/4 to ma taky tak...
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 15 kvě 2007, 09:29

Jj, 4/4 má taky v reálu příď se spoilerem zvlášť (u modelu samozžejmě dohromady). Toho rovnání pod vodou se bojím, nikdy jsem to naštěstí nemusel dělat ani u letadel, takže s tím mám nulový zkušenosti. Takže pokud se mi povede šasi a motor, vyřeším to variantou A, pokud to nebude nic moc (a vzhledem k chybějícímu karbonování je to pravděpodobnější), přikročím k variantě B.
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 15 kvě 2007, 18:47

George ty mě překvapuješ! Pěkný začátek! Že bych se taky pustil do nějaké té formule? Ale bojím se lesklýho finiše :cry: , to mi nikdy nešlo.
Tak, těším se na pokračování!
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 23 kvě 2007, 11:56

Milane, já se právě naopak na lesklej finiš těším :D :D (i když mám samozřejmě taky obavy, jestli se mi povede).
Tak malinkej update. Tohle je stav z minulýho pátku, dneska už jsem zase malinko dál, ale bohužel nemám foťák, tak zas další foto v pátek.
Padlo definitivní rozhodnutí, že kastle bude přilepená napevno. Zaprvé jsem zvolil špatný barvy pro ten monokok (vycházel jsem ze špatnejch podkladů, takhle je dneska zbarvenej jeden kousek MP4/4, který je v soukromých rukách, a je oproti roku 1988 trochu upravenej), za druhý absence karbonování, a za třetí se mi kvalita práce prostě nelíbí. Motor je osazenej jen nasucho. Kastli jsem na bocích zatmelil, a stříkám ji Base White od GSI. Dneska už mám tři vrstvy, a pořád tmelený místa prosvítaj, takže z toho soudím, že velmi špatně kryje. Ředím 1:3, ostatně jako všechno Gunzácký, tak nevím, kde je chyba. Uvítám jakoukoli radu.
Přílohy
DSC02134.JPG
DSC02132.JPG
DSC02130.JPG
DSC02129.JPG
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madish » 23 kvě 2007, 17:55

Zatim to vypadá pěkně, čistě, jsem zvědavej na bílo-červenej kabát :D
Madish

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 23 kvě 2007, 22:08

No, mě se to líbí. Už jen proto že je to formule a McLaren k tomu! :-D Ale fakt čistá práce. Že bude kastle napevno tě nemusí rmoutit, formule jsou stejně nejhezčí "ready to race" :D, tedy ještě před nasednutím pilota. :-D Taky jsem zvědav jak se ti povede ta šílená červená; použiješ sprej Tamiya?
Gunze jsou pověstné nižší kryvostí některých odstínů. Neboj se šoupnout další vrstvy a pak leštit, leštit, leštit.... :grin:
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 24 kvě 2007, 06:14

Milane, stříkat to budu Tamyia sprejem TS-36, protože jednak tuhle fluorescentní červenou nikdo jinej nedělá, a jednak ji těžko z něčeho namícháš. Už jsem si s tím zkoušel nanečisto stříkat, a teda zlatá pistole, moc dobře se mi s tím nedělá. :?
George9

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno