Ako ste už zaregistrovali, stavba prebieha a keďže sa všetko darí ako má, čoskoro sa začne farbiť, takže by som sa rád poradil, ako s kamuflážou lodí Deustche Kriegsmarine, ktoré slúžili v Nórsku a kampaniach okolo tejto zeme.
Vzor je komplikovaný, čo ale nie je problém, skôr mi robí starosti správny odhad farieb, pretože ich chcem previesť z 50 odtieňov šedej do reálnej podoby

Zaujal ma link ohľadom farebnej schémy, ktorú ponúkajú v jednom obchode (bol postnutý aj na fóre): https://www.sovereignhobbies.co.uk/coll ... erman-navy (viem, treba ich doviezť cez externý shop)
Dodávam, že táto kamufláž zahŕňala aj použitie odtieňov modrej a šedej, takže by som sa rád spýtal na názor, prípadne vaše rady, kde ktorú farbu umiestniť.
Modrá (zrejme natmavšie škrvny) - KM03/07?
Nórska modrá? - KM08 ??? (videl som ju na Scharnhorstovi z 1943)
Šedá - podľa odtieňov - KM14/15
Vrchné nadstavby - KM11 (ak porovnávam so schémami palúb, kde nie je drevo, vychádza mi to najpresnejšie)
Ide o prvotný a hrubý odhad, takže to, prosím, neberte, že som neomylný odborník na DKM (práveže, stále viem, že mám čo doháňať), takže rady a námety len a len vítam

"Gentlemen, the battle against Scharnhorst has ended in victory for us. I hope that if any of you are ever called upon to lead a ship into action against an opponent many times superior, you will command your ship as gallantly as Scharnhorst was commanded today."
- adm. Bruce Fraser, 26.12.1943 po Bitke pri Severnom myse.
- adm. Bruce Fraser, 26.12.1943 po Bitke pri Severnom myse.