Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Ostatní modely ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

figurky

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

figurky

Příspěvekod Bobanski » 08 kvě 2007, 20:24

Jen tak sem davam par rozestavenych figurek, nic extra to neni, vim. Jsou to tri sady - Dragon Grossdeutschland, Dragon Panzer Grenadiers Kharkhov 1943 a Master Box Tank hunters 1944. Matny lak mi udelal skarede bile skvrny, tak budu opravovat. Jeste musim dobarvit nejake detaily na zbranich a uniformach. Stinovat xychtiky se mi stale nedari.
Přílohy
figurky001.jpg
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Infanteryman » 08 kvě 2007, 21:23

Máš to aspom pekne vyfarbene :paint: . Tiež sa pokúšam o niečo podobné, je to sada Dragon Desperate Defense (gen 2) takže som rád že som to vôbec poskladal. Momentálne pácham kamo vzor 1943 na guľometčíkovi. :)
Držte palce =;
Infanteryman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 09 kvě 2007, 02:03

No me GEN2 nejak nezaujal, pro me je to zbytecne detailni. Drzim palce :-)
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 09 kvě 2007, 06:41

Bobanski píše:No me GEN2 nejak nezaujal, pro me je to zbytecne detailni. Drzim palce :-)

No vidíš a mne práve Gen2 totálne knokautovali práve svojim prevedením detailov, celkovou premyslenosťou stavby a nehoráznym množstvom doplnkov (pootvárané sumky, KONEČNE správne nemecké prilby a bajonety, zásobníky, odvŕtané hlavne naˇvšetkých zbraniach atď.), a to aj plechových (spony na opasky - a to tak Wehrmacht ako i SS, výložky, vyznamenania od železného kríža, cez Deutsche Kreuz až po rytiersky kríž a pod.) Desperade Defence mám doma tiež, je to paráda, ale oveľa lepšie figury sú v Hohenstaufene z Normandie. Bóže, to je mňamka. Jo - a ešte by som chcel zohnať Germaniu z Francúzska 1940, heh, hlavne kvoli kráááááááááásne spravenému čs. guľometu :) Ale vážne - Gen2 sú podľa môjho názoru momentálne asi vôbec najlepšie odlievané figurky na trhu.
Musím však objektívne povedať, že nové sady, ktoré vydal Drak ako klasiku, napr. tankistov LAH od Kurska (s plechovými dielmi na mikrofóny a na slúchadlá), Stalingrad a France 1940 sú absolutne, ale absolutne perfiš, i keď na Gen2 nemajú. Dragon rulez :)

P.S. Mimochodom, veľmi dobre figury robí Tristar, Miniart a MasterBox (hlavne ich Close Combat je k zožraniu) vrelo doporučujem.
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 09 kvě 2007, 07:46

No ja to myslel tak, ze je pro me GEN2 skoda, s kvalitou souhlasim, ikdyz na vlastni oci jsem nevidel. S tvarem nemeckych prileb je to vzdy spatne, ikdyz i tech granatniku z Charkova mely spravny tvar.
S kvalitou figurek od Miniartu nevim, mam sadu tankistu a spracovani bylo priserne - plno otrepu, spatne udelane detaily, hruza.
MB je super, skoro se vyrovnavaji Dragonum a do tech novych sad figurek urcite pujdu.
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 09 kvě 2007, 08:13

Bobanski píše:No ja to myslel tak, ze je pro me GEN2 skoda, s kvalitou souhlasim, ikdyz na vlastni oci jsem nevidel. S tvarem nemeckych prileb je to vzdy spatne, ikdyz i tech granatniku z Charkova mely spravny tvar.
S kvalitou figurek od Miniartu nevim, mam sadu tankistu a spracovani bylo priserne - plno otrepu, spatne udelane detaily, hruza.
MB je super, skoro se vyrovnavaji Dragonum a do tech novych sad figurek urcite pujdu.

Hele Bobe, podľa toho čo vidím vyššie, sú práve Gen2 to pravé orechové pre teba. Figury ti idu, tak prečo sa nepustiť do Gen2? :)

Miniart - ak máš sadu tankistov, ktorí sedia v tanku (na obrázku je Pz.IV), tak tie sú nie práve najvydarenejšie, ale po vybrúsení sú z nich fešáci. Patria medzi najstaršie figury Miniartu, a je to na nich veru vidieť. Je to niečo medzi shortrunom a malosériovou výrobou :) Lenže Miniart urobil v kvalite obrovský pokrok, a ich posledné figurky sú tak zhruba na úrovni Dragonu spred dvoch - troch rokov, s tou výnimkou, že nie sú také popraskané ako Dragon. Napr. vynikajúce sú figurky nemeckých tankistov v zimných uniformách, a figury sovietskych tankistov, ktoré pribaľujú napr. i k T-70 Late sú viac než vydarené. A to tak pózami ako i spracovaním. Treba pozrieť na ich stránku, tam sú všetky ich figúrky spravené - a to veru majstrom, pri pohľade na to, ako ich ten Rus urobil, mi padala čelusť...

Masterbox - súhlasím, Masterbox je fuckt dobrý, ako som už spomínal, hlavne tá ich sada Close Combat je veľmi vydarená. Koniec-koncov, kto okrem nich ešte vyrába vojakov bojujúcich "na bodák" + škrtiacich a mlátiacich sa lopatkou, prilbou a bajonetom ? A to ešte majú vyjsť ďalšie figúry, hlavne na Amíkov z Normandie a po nej sa obzvlášť teším. Na MB sa mi ohromne páči, že sa neboja ísť aj do tzv. "háklivých tém" - čiže umierajúci a ranení vojaci priamo v boji. Skvelý nápad, skvelé prevedenie, pre dioramistov povinnosť :)

Ešte doplnenie - keď sa bavíme o "východnej" produkcii, dobré su aj sady od ICM, podarená je napr. Barbarossa 1941 (štyri figury: nemecký dôstojník v typicky nafúkanom skopčáckom postoji, sovietsky tankista so zdvihnutými rukami a dvaja eskortujúci nemeckí vojcli), alebo staršia vec, a to posádka nemeckého zničeného tanku. Tiež sa mi začína páčiť Zvezda, skutočne skvelí sú guľometčíci s Maximom (o.i. oddelené, závery na puškách Mosin, možnosť spraviť "early" alebo "late" hlaveň guľometu, odlietky čisté a ostré, skrátka, neveril som vlastným očiam po skúsenostiach s čiernomorskými námorníkmi), a veľmi dobrí sú aj nemeckí ostrelovači. Robím si zálusk na sovietskych ostrelovačov, ale zatiaľ sa mi ich nepodarilo zohnať. No a za tie ceny je to skoro zadarmo.
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 09 kvě 2007, 15:00

Od miniartu mam tankisty k samohybce, jak nakladaji munici. Close combat je samozrejmost, casem si je poridim. ted mam nastradano hodne figurek, tak se s nima musim vyporadat. Momentalne me to chytlo vice nez technika, tak delam figurky. Mozna budouci zaklad na nejakou dioramu.
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Infanteryman » 09 kvě 2007, 16:05

Tiež sa chystám na menšiu dio (pokiaľ sa tak dá nazvať domček so 6 figúrkami :) ) , len stále akosi nieje čas :( .
Infanteryman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 09 kvě 2007, 20:07

Me spis k diorame chybi odvaha. Ale ted pres svatky jsme pokladali plovoucku, tak mam spoustu odrezku na podlozky :-)

Dalsi fotky. Delam to tou technikou, o ktere v modelari psali, ze se uz u profiku nepouziva... :-D Tzn. stiny stiraci metodou a svetla drybrushem. Zaklad syntetikou, stinovani olejemi. To bude urcite tim, ze nejsu profik...

Dustojnik od GD ma lepty od Eduarda - German Insignia and Medals WWII a ze sady German Infantry ranks WWII (oboji doporucuji), remeni je z osvedceneho sacku z koreni od vitany, nejake krouzky k remeni z medeneho dratku a remeni k prilbam jsem zkousel dle rady zde na Modelforu z pasky Tamiya.

Mrzi me Panzerschreck od MB, je to hruza, casem ho alespon vyvrtam (snad).
Přílohy
figurky004.jpg
Dragon - Grossdeutschland
figurky003.JPG
MB - tank hunters
figurky002.JPG
Dragon - panzer grenadiers Charkov
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 10 kvě 2007, 08:05

Bobanski píše:Me spis k diorame chybi odvaha. Ale ted pres svatky jsme pokladali plovoucku, tak mam spoustu odrezku na podlozky :-)

Dalsi fotky. Delam to tou technikou, o ktere v modelari psali, ze se uz u profiku nepouziva... :-D Tzn. stiny stiraci metodou a svetla drybrushem. Zaklad syntetikou, stinovani olejemi. To bude urcite tim, ze nejsu profik...

Dustojnik od GD ma lepty od Eduarda - German Insignia and Medals WWII a ze sady German Infantry ranks WWII (oboji doporucuji), remeni je z osvedceneho sacku z koreni od vitany, nejake krouzky k remeni z medeneho dratku a remeni k prilbam jsem zkousel dle rady zde na Modelforu z pasky Tamiya.

Mrzi me Panzerschreck od MB, je to hruza, casem ho alespon vyvrtam (snad).

Pekné figurky. Bobe, predsa len, odváž sa na tieňovanie kukučov, tie figurky budú potom niekde úplne inde. No a naznač drevo na puškách. Poradím ti na Panzerschreck jednu fintu: ono to bola vlastne rúra, a keby si mal prevŕtať celý plastik, tak ho skôr zničíš ako vylepšíš. Ja tieto zbrane vyrábam nové a to z obyčajných slamiek do pohárov, tie slamky zoženieš v každom hyper alebo supermarkete a to v rôznych priemeroch. (BTW - na Panzerfaust používam uchošťouchy, pretože sú duté a majú priemer presne zodpovedajúci Panzerfaustu v mierke 1:35. Takto môžeš urobiť i odpálený Panzerfaust, za použitia trocha vaty aj s dýmiacou hlavňou :) ) Detaily potom dolepím sekunďákom. Práca na 5 minút :)

Mám na teba otázku: píšeš, že si použil farebné sety od Eduardu. Kdesi som čítal, že by mali obsahovať nejaké tlakové lepidlo (myslím, že to bolo v Modeláři v Novinkách, písal o tom tuším Jezevčík, ale číslo si nepamätám). Mám jednu z tých farebných sád doma, ale zatiaľ som ju nepoužil. Ako si s nimi pracoval? Malo by to fungovať tak, že napr. výložku pritlačíš na konkrétne miesto a mala by držať. Ja som skusmo toto aplikoval, ale buď tam Eda "zabudol" dať to tlakové lepidlo, alebo som niečo robil blbo. Zatiaľ mi to vychádza tak, že budem musieť použiť starý dobrý sekunďák. Máš podobnú skúsenosť, alebo to ide fakt tlakom?
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod adam červenka » 10 kvě 2007, 14:29

Super Bobane, těšim se na dio. :P :P

Branko: ty výložky mám taky doma, už sem je zkoušel lepit tlakem ale to lepidlo tam taky nemám takže nastoupil fteřiňák.... 8)
°llllll°
I am the end of the world...
adam červenka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 10 kvě 2007, 15:05

Ja o zadnem tlakovem lepidle nevedel, tak jsem rovnou lepil vterinakem :-). Vylozky jsou sice z tenkeho plechu, ale i tak trosku vystupuji nad povrch. Ale vyznamenani vypadaji dobre.

Xychtiky take stinuju, ale neco je furt spatne bo ve finale to vzdy vypada, jako by vubec stinovane nebyly. Stetec mam dobry (deset 0) ale je to v rukach. Obavam se, ze lepsi uz to nebude. Ja na ty detaily holt nejsem.
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 10 kvě 2007, 16:39

S tim predelanim panzerschrecku je uz pozde, ja ho radne zalil lepidlem, aby drzel...ale dobra rada do priste :-)

Jak se dela to naznaceni dreva na puskach ? Potrit umbrou palenou a pak nestejnomerne setrit molitanem ?
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Š » 10 kvě 2007, 19:57

Bobanski píše:Ja o zadnem tlakovem lepidle nevedel, tak jsem rovnou lepil vterinakem :-). Vylozky jsou sice z tenkeho plechu, ale i tak trosku vystupuji nad povrch. Ale vyznamenani vypadaji dobre.

Xychtiky take stinuju, ale neco je furt spatne bo ve finale to vzdy vypada, jako by vubec stinovane nebyly. Stetec mam dobry (deset 0) ale je to v rukach. Obavam se, ze lepsi uz to nebude. Ja na ty detaily holt nejsem.

No já se figurkařinu učím, ale na stínování je asi lepší štětec třeba nulka nebo jednička - ale kvalitní, který drží špičku. Pro začátek jsem si koupil štětce rotmarder kolinsky značky Da Vinci. Nejsou špatné, ale některé špičku drží a některé ne, ale udržuji je stejně.
Teda 10/0 používám jen na malé detaily, jako třeba oči.
Ten centurion v sekci rozestavěno/ostatní je stínován 1 štětcem(rotmarder kolinsky Da Vinci). :) Ale je to akrylem.
Tak na tomhle teď pracuji:
http://www.modelforum.cz/viewtop ... 8&start=30
http://www.modelforum.cz/viewtop ... 9&start=15
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?t=13956
http://www.fotomarwin.estranky.cz/
Martin Š

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 11 kvě 2007, 09:00

Bobanski píše: Jak se dela to naznaceni dreva na puskach ? Potrit umbrou palenou a pak nestejnomerne setrit molitanem ?

Trebárs aj tak :) Najlepšie je mať pred sebou farebnú fotku pažby. Ak nemáš, daj vedieť, pošlem zo svojho archívu.

Bobanski píše:Ja o zadnem tlakovem lepidle nevedel, tak jsem rovnou lepil vterinakem :-). Vylozky jsou sice z tenkeho plechu, ale i tak trosku vystupuji nad povrch. Ale vyznamenani vypadaji dobre.

Bobe, a čím vlastne robiš papuľky? Olejmi? Ak ti to nejde olejmi, skús vyskúšať akryly. Ak by si mal akékoľvek otázky ohľadne tieňovania uniforiem, zbraní, prilieb, pokožky (figure dodá správny vzhľad nielen tvár, ale aj ruky, na čo sa veľa krát zabúda) + patina na figurke, pošli mi prosím SZ, aby sme tu zbytočne nezasierali miesto.
KPM Bratislava
Bronco

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse